Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
Economia unei epidemii: cum susțin companiile private lupta contra COVID-19
De la respiratoare la donații în bani și echipamente medicale, companiile private au înțeles gravitatea răspândirii noului coronavirus la nivel global și au reacționat prompt spre ajutorarea guvernelor aflate sub tot mai multă presiune. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva.
Mărturiile medicilor de la opt spitale din București
Opt medici din opt spitale mari ale Bucureștiului vorbesc despre condițiile în care lucrează în ultimele zile, în așteptarea valului de bolnavi cu Covid-19.
România sub asediu. Cum ne pregătim?
Doar dacă vom trata lupta cu epidemia de coronavirus așa cum ne-am pregăti de un război, vom reuși să ieșim din această situație cu daune cât mai mici pentru societatea românească. Iar pentru asta, este esențial să avem mentalitatea corectă.
Coronavirusul: ce simptome are, cum putem evita boala și cum să ne pregătim pentru carantină
Epidemia provocată de noul coronavirus nu va evita România, dar îi putem limita foarte mult consecințele. Este important să înțelegem care sunt simptomele infecției cu coronavirus, cum putem evita boala, cum ne putem pregăti pentru carantină și de ce ar trebui să evităm să intrăm în panică.
Votează cel mai bun oraș din România
Harta celor mai bune orașe din România este alcătuită pe baza voturilor a zeci de mii de români. Aflăm cât de mult iubesc românii orașele în care locuiesc. Un proiect PressOne sprijinit de aplicația de mobilitate FREE NOW.
Cum ar putea arăta Linia Verde dintre Militari și Drumul Taberei
Dacă actuala linie CFR dezafectată din vestul Capitalei ar fi transformată în parc urban dedicat bicicliștilor și pietonilor, peste 100.000 de oameni ar primi un plămân verde aproape de casă, care le-ar ridica nivelul de trai și le-ar oferi o cale rapidă de a ajunge relaxați în centrul orașului.
Coronavirusul: cum ne afectează, de fapt, epidemia COVID-19
Deși nu ar trebui să intrăm în panică, este bine să reținem câteva elemente cheie despre coronavirusul SARS-CoV2, despre boala pe care o provoacă (COVID-19), despre impactul acesteia și, mai ales, despre ce ar trebui să facem pentru a limita pe cât se poate consecințele unei epidemii și în România. Și pentru a preveni panica. De asemenea, este bine să avem o vedere de ansamblu, care să includă efectele economice ale acestei epidemii.
Dreamstime: cum ajungi la 30 de milioane de utilizatori ai unui produs visat în România
Un birou de lângă Piața Romană coordonează o afacere globală care va ajunge anul acesta la 30 de milioane de utilizatori. Dreamstime este un brand românesc extins la nivel global care a reușit să-și păstreze independența financiară.
Sinaia, stațiune de dezinteres național
Sinaia, stațiune „de interes național”, a fost lăsată să se descurce cum poate, alături de toate celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, pentru că statul are alte priorități. Am vrut să vedem ce soluții au găsit localnicii pentru a se ajuta singuri.
Cum să construiești un oraș de care te îndrăgostești la prima vedere
Cum reușește să renască un oraș? Simplu: centrându-se pe pietoni, pe oameni, nu pe mașini. Din acel moment, toate deciziile implică întreaga comunitate locală și duc la un vibe fermecător.
România lui 2030: țară, țară, vrem popor!
În ultimii 30 de ani, România a pierdut patru milioane de cetățeni. În următorii 30 de ani, riscă să piardă încă trei milioane. Dacă vrem să mai existăm ca popor, trebuie să ne schimbăm mentalitatea și mai ales să creăm urgent o strategie prin care România să devină atractivă atât pentru români, cât și pentru imigranții de calitate.
Harta noii centuri propuse pentru Valea Prahovei
Sătui să tot aștepte mult-promisa autostradă, primarii de pe Valea Prahovei s-au asociat și au venit ei înșiși cu o propunere de variante ocolitoare care pot fi executate mult mai rapid și care ar permite fluidizarea traficului pe acest tronson.
Poluarea aerului: 20+ de măsuri care ne pot aduce rapid un aer curat în oraș
Poluarea aerului este cauzată aproape exclusiv de om. Adică de fiecare dintre noi și de activitățile noastre. Asta este cheia pentru înțelegerea măsurilor care trebuie luate urgent dacă vrem să respirăm aer curat în orașele din România.
Ce ne aduce 2020 în tehnologie și știință
De la multiple lansări spațiale la televizoare cu rezoluția 8K, de la mașini autonome la trenuri autonome capabile să meargă cu 350 km/h, anul 2020 ne aduce tot mai aproape de ce-și imaginau scriitorii SF acum treizeci de ani.
30 de ani de Revoluție
Ce ne așteaptă în următorii douăzeci de ani? Vom mai pierde circa 2-3 milioane de locuitori din cauze demografice și de emigrare, vom rămâne atât de puțini în România încât să fim nevoiți să importăm sute de mii de ucrainieni, georgieni sau chiar din țări mai îndepărtate? Vor dori aceștia să vină aici? Vor dori măcar o parte dintre românii plecați afară să se întoarcă în România? Va mai visa cineva la țara asta ca la o destinație în care merită să trăiești și să-ți crești copiii? Avem vreo strategie, măcar? De fapt, diferența majoră între românii ieșiți pe străzi în decembrie 1989 și cei aflați încă în țară în decembrie 2019 este dată de capacitatea de a-și imagina un viitor mai bun. Nu aveam nimic de pierdut în 1989, în afara unei vieți de sclavi într-un regim criminal care ne dicta ce să citim, ce să vedem și ce să rostim. Dar visul, visul nu ni-l putea lua nimeni.