
Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
Don’t Take Them for Granted: vocea lui Benedict Cumberbatch se alătură unui video eveniment
Benedict Cumberbatch se alătură inițiativei artistice prin care fotograful român Cristian Movilă și artista franceză Capucine Gros documentează uriașul efort depus de cadrele medicale în lupta contra COVD-19. Un apel emoționant la recunoștință.
Prognoza de acasă vs. realitate: cum vom scăpa de Covid în România
Da, probabil că 30% dintre români vor continua să acționeze iresponsabil. Dar, pe cât posibil, evitarea focarelor de infecție ne va permite să trecem noi înșine cu bine și peste iarna asta. Nu este chiar atât de greu (sunt și excepții, corect, cei care sunt expuși fără voia lor iresponsabilității altora). Cel puțin din punct de vedere medical. Financiar, asta-i altă poveste.
Cui îi pasă de cinci milioane de români?
România trebuie să aibă un plan concret de integrare a acestora în bunăstarea de care se bucură, din păcate, atât de puțini. În lipsa lui, oricât ne-ar fi de neplăcut, România profundă va rămâne mereu tot mai roșie, tot mai retrasă în conservatorism și în nostalgii ușor de manipulat de unii sau de alții.
Restart București: ce vrea să facă Clotilde Armand în Sectorul 1
Care sunt prioritățile lui Clotilde Armand pentru sectorul 1 din București? Am stat de vorbă înainte de alegeri, chiar pe teren, ca să le aflăm. Rămâne de văzut cât anume din proiectele sale vor deveni realitate în următorii patru ani.
Clotilde Armand îl acuză pe primarul PSD Tudorache de tentativă de fraudă electorală
Clotilde Armand reclamă o tentativă de fraudă electorală la Sectorul 1
Ce am ales ieri
Aproape jumătate dintre românii cu drept de vot au mers ieri la secțiile de votare și și-au exprimat speranța cu privire la orașul și județul în care locuiesc. În urma votului, harta României arată destul de diferit față de alegerile din 2016.
Ce alegi azi
Azi alegi dacă-ți pasă sau nu de orașul tău. În unele orașe ai de ales răul mai mic, în altele chiar ai ce alege. Indiferent de cum ar fi, ca să-i tragi pe EI la răspundere, trebuie să-ți exprimi, azi, alegerea.
Majorarea pensiilor cu 40%: cum să pui pistolul la tâmpla României și să tragi
Mărirea punctului de pensie cu 40% este o măsură care aruncă în aer bugetul României pe următorul deceniu, cu efecte nefaste - dar asumate public de PSD, PRO România, UDMR și ALDE.
Răul cel mai mare
Nu e nevoie să fii subiectiv cu privire la ce s-a întâmplat în București în ultimii patru ani. Dezastrul administrației Firea este unul dovedibil în mod obiectiv, iar statul acasă pe 27 septembrie este un act de dispreț la adresa orașului.
Interviu: Daniel Dines, miliardar român, sfat pentru lideri: „păstrați-vă umilința”
Am stat de vorbă cu Daniel Dines, fondatorul și CEO-ul UiPath, despre ce înseamnă să fii un adevărat lider și care a fost parcursul său în acest domeniu, de la un start-up mic la o multinațională de anvergură globală.
Șase sectoare în căutarea unui primar
Am vrut să dăm la o parte felul romanțat în care se fac interviurile în România și să mergem către lucrurile concrete pe care vor să le facă cu prioritate. De ce? Tocmai pentru că voi decideți dacă acestea corespund cu ce vreți de la un primar de sector. Ele vă arată dacă sunt cu adevărat pregătiți pentru a transforma orașul sau dacă sunt împinși la înaintare doar ca să dea frumos, din lipsă de alte idei.
Cum creezi un oraș sustenabil: învățăturile lui Liu Thai-Ker, părintele modernizării orașului Singapore
Liu Thai-Ker este arhitectul din spatele modernului oraș Singapore. Ne-a împărtășit câteva dintre principiile care l-au ajutat să creeze un oraș-stat care a devenit un magnet pentru dezvoltare dar și pentru bunăstare în Asia de Sud-Est.
Litoralul românesc din anii 1970 văzut prin aparatul de fotografiat
Litoralul românesc era, la începutul anilor 1970, la un nivel arhitectonic apropiat de cel ultramodern din Vest. Totuși, limitările economice și mai ales politice nu i-au permis o viață bună prea îndelungată. Imaginile de arhivă (fototeca Azopan) ne arată cum își petreceau românii concediul pe litoral.
Techsylvania 2020: liderii mondiali din IT vin anul acesta chiar la tine acasă (p)
Unul dintre elementele-cheie care vor face diferența în adaptarea la noua economie este prezența liderilor, ne spun cei de la PwC, într-un foarte interesant ghid de supraviețuire în criză. Techsylvania aduce anul acesta în România exact astfel de lideri de nivel global, și o face în cel mai accesibil mod: online.
Cu România pe contrasens
PNL trebuia să ne scape de un PSD dezlănțuit contra intereselor României. Din păcate, după mai puțin de un an la guvernare, metehnele sunt aceleași și se agravează.