Politica de verificare a conținutului

PressOne este un produs creat de o echipă cu înalte norme jurnalistice și etice. Suntem adepții unui jurnalism responsabil, care se bazează pe informații verificate și se străduiește să redea cât mai exact posibil realitatea. De asemenea, fără a limita dreptul de exprimare al redactorilor noștri, considerăm că este esențial ca adevărul să fie relevat întotdeauna, indiferent de simpatiile sau antipatiile personale.

PressOne este una dintre puținele publicații românești care are o secțiune integrală dedicată investigațiilor în privința dezinformării și fenomenului fake-news, iar editorii noștri analizează în mod regulat (fact-checking) declarațiile politicienilor și a altor personalități publice pentru a vedea dacă acestea corespund sau nu realității.

Editorii noștri verifică întotdeauna dacă informațiile legate de nume, date, fapte, locuri și alte elemente din articolele noastre sunt exacte. De asemenea, alegem cu mare atenție cuvintele din titlurile și URL-urile noastre, pentru a evita orice formă de clickbait, inclusiv atunci când promovăm articolele noastre în social media. Înțelegem că putem pierde în acest fel o parte a unei audiențe mai largi, dar ne păstrăm intactă independența editorială și aderența la normele decenței jurnalistice.

La nevoie, redactorul șef și senior editorii verifică acuratețea informațiilor din articole, iar dacă cititorii noștri sau părțile interesate ne semnalează neregularități în articolele noastre, politica PressOne este să includă o erată în articolele modificate, pentru a reflecta schimbările efectuate.

Dacă doriți să semnalați neregularități de acest tip, puteți să ne contactați oricând pe adresele: