
Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
2021 în știință și tehnologie
2021 se anunță a fi unul dintre cei mai importanți ani din istoria tehnologiei și a științei. Ce vom ști să facem cu aceste descoperiri, rămâne de văzut.
Ce putem aștepta în mod realist de la 2021
Într-o bună măsură, România arată acum ca un imens azil de nebuni în aer liber. Dar asta nu-i o problemă, întreaga planetă a ajuns pe culmile nevrozei, iar modul în care s-au refulat destui de Revelion demonstrează că legăturile în care ne-au pus guvernanții pentru propriul nostru bine mai au puțin și se rup. Vom ieși cu toții să batem câmpii în 2021? Sau mai degrabă avem motive de optimism, după un an absolut oribil pe care am vrea să-l facem repede uitat? Am încercat să selectez 5 elemente-cheie care ar putea caracteriza acest an, în bine sau în rău.
10 lucruri de văzut la început de 2021 pe Netflix, HBO GO, Amazon și YouTube
Ce poți vedea pe YouTube, Netflix, HBO Go și Amazon Prime în primele zile ale lui 2021
Cele mai citite articole PressOne din 2020
Peste 2,5 milioane de cititori au intrat pe PressOne în 2020. Cei mai mulți dintre ei au fost interesați de articolele noastre care luptă contra putreziciunii din două sisteme cheie: cel medical și cel educațional. Dar PressOne nu se rezumă la atât, iar asta o puteți vedea cu ușurință pe site. :)
2020 în imaginile PressOne
2020 a fost acel gen de an care apare o dată pe secol și spulberă tot ce ne propusesem să facem, reașezând lumea pe alte baze. Deși o bună parte din el am stat și am lucrat de acasă, am reușit să acoperim, totuși, și realitatea din România profundă sau din orașele noastre cele mai smart.
5 despre Guvernul Cîțu: trupa macho care trebuie să facă mucho
Guvernul Cîțu este condamnat să pună România pe picioare. Dar, dacă tot e un guvern macho, să sperăm că va și face mucho.
Cum poți ajuta victimele violenței în familie
În seria de articole despre violența în familie, am abordat deja problema prevenirii acesteia și modul în care o victimă a violenței domestice poate să supraviețuiască și să iasă din acest mediu. Dar cum putem ajuta noi înșine atunci când aflăm de un caz de violență în familie?
5 la cald despre alegerile parlamentare din 2020
Sondajele nu ne permit să știm care va fi configurația finală a noului Parlament, dar putem extrage deja cinci concluzii în urma votului din iarna lui 2020
Ce-i mai unește pe români?
Cum va fi deceniul al treilea al secolului XXI pentru români? Dacă vom ști să visăm frumos și mai ales să ne unim cu românii care deja construiesc o țară ca afară, îl vom sfârși cu o Românie de neimaginat azi, da, peste doar zece ani.
Arde, uite cum arde
Sistemul - politicienii și cei care numesc politic directorii de spitale și de companii ale statului - poartă o vină enormă. Dar respectarea regulilor și procedurilor de către noi toți, precum și rafinarea acestora pentru a preveni tragediile - asta e calea prin care s-au civilizat societățile vestice.
Julian Săvulescu, profesor de bioetică la Oxford: Avem nevoie de un „cip moral” pe lângă cipul care ne dă acces la toată cunoașterea omenirii
Julian Săvulescu este un australian de origine română, profesor de bioetică și filosof recunoscut pe plan mondial pentru preocupările sale în privința eticii tehnologiilor de ultimă generație. Am stat de vorbă despre bioameliorare, binefacerea procreativă și empatie ca fundament al unui progres tehnologic și social sustenabil.
Zoster și răspândaci
La doar câteva zile după ce a numit piața Obor „o zonă Zoster”, premierul Orban pare a fi pe val. Acel val care-l va prinde ușor sub el și-l va trimite la fund, cât să înece acolo speranțele de guvernare ale PNL-ului. Pentru că se știe că românii iartă orice, numai aroganța nu. Dacă va continua așa, cu tot felul de apelative rostite la nervi și exasperare, efectul va fi complet invers celui scontat.
Colina Nouă, sau cum se construiește în România cel mai sustenabil orășel din Europa (P)
La 30 de minute de mers cu mașina de Cluj-Napoca, un grup de antreprenori români, americani și europeni s-a apucat de construit un orășel ridicat cu un scop precis: acela de a reseta modul în care locuim nu doar în România, ci în întreaga lume. Este, pe scurt, un proiect destinat să devină etalon - benchmark, cum le place corporatiștilor să spună.
Interviu: Dacia și secretul păstrării unui preț mic în condițiile unui salt tehnologic mare
Noua gamă Dacia are o nouă platformă, comună cu cea a lui Renault Clio, dar și tehnologii aduse la zi. Am vrut să văd cum a reușit Dacia să păstreze noile modele la un preț rezonabil și să stau de vorbă cu oamenii-cheie responsabili de această gamă.
Eveniment: Dacia Spring va avea cel mai accesibil preț pentru o mașină electrică din Europa
Dacia Spring este prima mașină electrică fabricată sub brandul românesc. Deși nu este produsă în România (rămâne de văzut unde anume se va produce în viitor), este un model dedicat orașului și car sharingului, care promite să se vândă ca pâinea caldă, la un preț mic.