Techsylvania 2021 va avea loc online
13/05/2021
Techsylvania 2021: evenimentul de tehnologie pentru cea mai dinamică industrie din România (P)
Anul 2021 a început extrem de bine pentru domeniul IT din România, prin listarea la bursa din New York a unicornului UiPath, pornit din București, și anunțarea unei runde B de finanțare în valoare de 60 de milioane de dolari pentru o altă companie românească, FintechOS, un record pentru această perioadă în Europa Centrală și de Est.
Impactul acestor două evenimente e mult mai mare decât am putea crede. Nu doar că avem acum un multimiliardar (Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath), dar au fost ridicați la nivelul de milionari în dolari și cel puțin câțiva zeci de angajați români ai companiei. În plus, vizibilitatea României pe segmentul IT este acum foarte bună, dovada fiind sumele impresionante atrase ca finanțare pentru companii care abia acum se extind pe piețele internaționale.
Se pregătesc și alte companii pentru finanțări serioase, iar fenomenul de crowdfunding a luat amploare și în România. De altfel, ne putem aștepta ca o mare parte dintre actualii angajați de la companiile de IT aflate pe val să reinvestească în start-up-uri din domeniu aflate la început de drum sau în plin proces de creștere.
În acest context, Techsylvania 2021, conferința internațională de tehnologie si business ținută anual în România, devine cu atât mai interesantă, pentru că finanțările se obțin mult mai ușor decât în trecut, iar România a fost pusă pe harta țărilor atractive din acest punct de vedere.
Dar asta nu înseamnă că trebuie ignorați pașii care duc la succesul celor câtorva companii românești care au reușit să se extindă internațional. Despre aceștia se va vorbi și în 2021, cu atât mai mult.
Anul trecut, primul în care s-a desfășurat online, au fost 4.100 de participanți, 63 de speakeri, 24 de evenimente satelit și 250 de startup-uri prezente la Startup Avalanche.
Din cauza contextului medical, anul acesta evenimentul va avea loc tot online, pe 22-23 septembrie, și va fi însoțit de mai multe evenimente satelit dedicate atât antreprenorilor care caută finanțare, investitorilor care caută oportunități, cât și celor care vor să se inspire de la liderii globali din domeniu.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
În focus vor fi axele cod, produs și finanțare (Code, Product, Founding), adică etapele prin care se creează produse și companii în zona de tehnologie. Este exact ceea ce Techsylvania dorește să încurajeze în Europa de Est, astfel că aceste trei axe vor fi ramificate în toate componentele evenimentului, de la conferință, la competiția de startup-uri Avalanche, chiar și la workshop-urile tehnice.
Anul trecut, printre vorbitori s-au numărat Daniel Dines (UiPath), Tony Fadell (inventatorul iPod-ului și co-inventator al iPhone-ului), Mark Cuban, precum și nume mari din presa financiară și de tehnologie, la nivel global (Forbes, Fortune, Sifted etc.). Anul acesta, lista va cuprinde speakeri de același calibru, cu lideri globali din tehnologie și business. Aceștia vor fi anunțați treptat, începând cu luna iunie.
Cel puțin 9 motive să mergi la IQ DIGITAL SUMMIT - Cluj-Napoca – 14 IUNIE (P)
Unii dintre cei mai mari lideri de tehnologie vin la Cluj-Napoca pe 14 iunie, iar cititorii PressOne pot avea acces gratuit pentru a-i vedea și asculta.
Nanoboţii: agenţii invizibili care ne vor dubla speranţa de viaţă
Impactul nanoboţilor asupra omenirii va fi mult mai mare decât al antibioticelor.
Antreprenorii vor fi interesați în mod special de Startup Avalanche. Anul trecut, aceasta a fost una dintre puținele competiții de startup-uri la nivel internațional, facilitând oferirea unei investiții de 150.000 de euro.
„Formatul online în care am ținut evenimentul în 2020 ne-a permis atragerea unor startup-uri din peste 40 de țări, dovadă că echipa care a câștigat, AgUnity, a fost din Australia. Același format se va păstra și anul acesta”
Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania
Dacă înainte de pandemie Startup Avalanche era organizată chiar la fața locului, la Cluj-Napoca, platforma digitală pe care s-a organizat evenimentul anul trecut și pe care se va ține și ediția de anul acesta va permite facilitarea unei interacțiuni mai ușoare între gazdele workshopurilor tehnice și participanți.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Organizatorii promit că și anul acesta vor aduce experți tehnici care vor aborda cele mai noi tendințe în dezvoltare, în același format. De altfel, acesta este unul dintre elementele care deosebesc Techsylvania de alte evenimente de profil: accentul pus pe lucrurile practice, care pot fi învățate și aplicate rapid de către antreprenorii din IT.
„Trecerea la mediul virtual ne-a permis anul trecut să creștem numărul de participanți internaționali de la 40 la 65 de țări, să confirmăm o serie de lideri globali ca speakeri – cum ar fi inventatorul IPod și Nest, cât și unul dintre investitorii din cadrul emisiunii Shark Tank, și să ne creștem audiența.”
Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania
Ca noutate, anul acesta vor avea loc și o serie de „mese rotunde” între participanți, care vor oferi posibilitatea acestora de a-și prestabili întâlniri prin intermediul platformei.
În plus, în funcție de evoluția situației medicale la nivel național și a reglementărilor aferente, e posibil ca unele dintre acestea să se desfășoare și în format fizic.
Techsylvania este susținut de o serie de companii de top precum Mastercard, Unicredit, Google for Startups și Superbet. Alți parteneri de calibru vor fi anunțați în cursul săptămânilor care urmează.
„Ne bucurăm să fim, pentru al doilea an consecutiv, partenerul celui mai relevant eveniment de tech din Europa de Est, care oferă cadrul ideal pentru schimbul de idei și insight-uri valoroase, necesare stimulării inovației tehnologice. Așteptăm cu nerăbdare ediția din 2021, unde vom aduce mai aproape de participanți cele mai noi tehnologii Mastercard de la nivel global. Stay tuned!”, a declarat Diana Tănase, Marketing Manager Mastercard România.
„Digitalizarea și inovația sunt componente strategice pentru noi, la UniCredit Bank, iar obiectivul nostru este să ne consolidăm în continuare poziția de bancă digitală, oferindu-le clienților soluțiile de care au nevoie. În actualul context, digitalizarea activității este, în primul rând o necesitate, însă rămâne și pe termen lung o opțiune cu numeroase beneficii, de timp și costuri, și de aceea vom continua încurajăm clienții, companiile mari dar și antreprenorii, să privească actualul context ca pe o oportunitate de schimbare și preluare în activitatea lor a trendurilor digitale. În aceste condiții, ne bucurăm să susținem accesul publicul larg la informație care să îi ajute în acest demers, așa cum este cea din cadrul evenimentului Techsylvania”, spune Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank.
„Pentru noi, colaborarea cu Techsylvania înseamnă mai mult decât un simplu parteneriat. Dacă anul trecut am „pariat” pe transformarea Superbet într-o companie tehnologică cu greutate, anul acesta vom duce parteneriatul la un nou nivel, prin oportunități de inovații și digitalizare complexe. În felul acesta, ne declarăm onorați de ocazia de a fi parte integrată, pentru al doilea an consecutiv, în unul dintre cele mai complete și inovatoare evenimente tech din Europa” a declarat Bruno Kovačić CTO Superbet.
Ca o notă interesantă, pentru antreprenorii interesați să profite la maximum de această ocazie în care întâlnesc speakeri de talie globală există biletele Premium. Acestea dau acces la o serie de sesiuni live de tip Q&A cu cei mai importanți speakeri, care le vor răspunde personal curiozităților.
Anul trecut, acești participanți au putut interacționa cu executivi de top cum ar fi CPO de la Adobe, CTO Mongo DB, un Partner la faimosul fond de investiții Founders Found, sau unul dintre foștii membri ai trupei Major Lazer.
Nivelul Executive oferă acces la sesiuni de networking cu VIP-uri și speakeri, sesiuni private de întrebări cu unul dintre speakeri și multe altele.
Primii 20 de cititori PressOne care vor folosi codul PressOneCmpgn începând de vineri, 14 mai, vor avea acces gratuit la eveniment.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this