Alien Worlds, Netflix.
01/01/2021
10 lucruri de văzut la început de 2021 pe Netflix, HBO GO, Amazon și YouTube
Dacă nu vă încântă ce e la televizor, aveți acum la dispoziție o mulțime de alternative. N-o să menționez Disney+, HBO Max sau Apple TV+ pentru că ar trebui să explic și cum să dansați cu un smartDNS, VPN și alte improvizații la care nu mă pricep ca să vedeți oferta lor în România. Apropo, primele două vor fi lansate oficial și în România în 2021, ultima, probabil când țara noastră va conta pentru Apple tot atât cât contează țările africane.
Așadar, fără a mai lungi vorba, iată recomandările mele pentru un început de an de leneveală smart în fața televizorului:
Death to 2020
Să începem cu un epitaf potrivit pentru anul care tocmai a trecut, numai bun de pus pe rană. E chiar ultima zi în care ar trebui să mai privim înapoi, că doar 2021 vine cu propriile-i spaime. Pe Netflix avem un mockumentary despre 2020 povestit de Laurence Fishburne (da, am fi dorit să ieșim din Matrice anul ăsta!), cu Samuel Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow, Leslie Jones, Joe Kerry și multe miliarde de oameni pe post de figuranți într-un show de comedie neagră regizat de oamenii din spatele Black Mirror. Documentarul, nu anul. Deși...
Concertul de Anul Nou al lui Jean Michel Jarre
Dacă l-ați ratat în noaptea de Revelion, îl puteți vedea acum pe YouTube (înainte sau după concertul de la Viena de la ora 12.15, transmis în direct de TVR). Un concert ținut de artistul francez în catedrala Notre Dame - una virtuală, evident! Plin de randări superbe, numai bun de pus pe rană pentru nostalgici.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Rick Steve’s Europe
Rick Steve e un american care călătorește de decenii bune prin Europa și o iubește la nebunie. Îți va explica pe îndelete ce merită văzut într-un oraș european pe care credeai că-l cunoști, ce merită evitat și unde poți avea cu adevărat niște experiențe diferite, din alea care-ți rămân în creier și în suflet pentru tot restul vieții. Ultimul lui sezon e minunat, dar nu ratați nici restul clipurilor - unele sunt disponibile direct din canalul lui de YouTube, altele sunt accesibile doar prin intermediul site-ului său.
Ce ne așteaptă în 2025. 5 tendințe în tehnologie
Avans uriaș în domeniul inteligenței artificiale, cu roboți tot mai „umani”, medicină personalizată și de înaltă precizie, energie electrică tot mai verde, noi misiuni pe Lună, mașinile hibride preiau conducerea - doar câteva dintre tendințele tehnologice ale lui 2025
Ce faci în weekendul 10-12 ianuarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Recomandările PressOne
Expoziții în București, premiere de film în Cluj-Napoca, show cu drone în Timișoara și seri de teatru în Iași. Tu ce faci în weekend?
The Expanse
Pe Amazon Prime, cu subtitrare în engleză, avem cel mai bun serial SF al ultimilor ani: The Expanse. Are deja 5 sezoane, din care ultimul este încă în desfășurare. Spre deosebire de alte seriale SF, acesta este bazat pe o serie de romane foarte bune, ceea ce-i dă profunzime și realism, devenind chiar mai bun de la un sezon la altul. Va mai urma un al șaselea sezon, apoi se va lua o pauză, deși autorii romanelor continuă să scrie...
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
The Grand Tour: A Massive Hunt
După Seamen, primul episod din ultimul sezon livrat acum miliarde de ani, înainte de pandemie, Clarkson, May și Hammond își reiau rolurile de boșorogi multimilionari care descoperă o țară nouă cu ajutorul unor mașinării. De data asta e vorba de Reunion și Madagascar, două lumi insulare aflate în sud-estul Africii. Rămâne să decideți voi cine e massive ăăă, hunt în toată tărășenia...
Les Échappées belles
Din nou despre pofta de călătorit, de data asta în franceză. Una dintre cele mai bune emisiuni de călătorie, pe care o puteți vedea în direct pe TV5 Monde sau înregistrată pe YouTube. Ultimul sezon ne duce prin Alpii francezi și italieni, dar și prin Pirinei. Mai sunt și alte canale franțuzești perfecte pentru călătorit din fotoliu, dar despre ele, într-un articol viitor.
Rock and Roll Hall of Fame 2020 Inductions
Dacă l-ați ratat cumva, să știți că-l găsiți pe HBO GO. Două ore de muzică și istorie despre giganți ai muzicii precum The Doobie Brothers, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., T-Rex, Whitney Houston și, de ce nu, Depeche Mode (ultimii, prezentați de Charlize Theron). Iar dacă tot m-am pornit, un mic bonus pentru nostalgicii atenți.
Povestea castelului Neuschwanstein
Deutsche Welle are un canal de documentare incredibil de bun, disponibil pe YouTube. N-am vrut să pun aici documentarul despre virusul care și-a făcut de cap cu noi (de urmărit, totuși), ci o poveste care are de toate: mister, un castel fabulos, un final tragic dar și multă, multă dragoste. Castelul care a inspirat mai toate castelele din lumea Disney:
Alien Worlds: cum ar arăta planetele extraterestre
Primul sezon dintr-o serie de documentare care își imaginează cum ar putea arăta lumile extraterestre dacă s-ar supune acelorași legi ale evoluției care au adus viața și pe planeta noastră acum aproape 4 miliarde de ani. Imagini de vis (uneori și de coșmar), experți care intră puternic în domeniul science fiction, documentare care te fac să apreciezi și mai mult ce ai chiar aici, acasă.
Chronicles of Narnia, sau cum să ai zăpadă la televizor
În fine, dar nu în cele din urmă, dacă aveți același dor de zăpadă ca și mine, atunci vă recomand călduros acest clip (și seria adiacentă). Cinci ore de zăpadă în pădure cu muzica care-ți amintește de Chronicles of Narnia. Și de o vreme când 1 ianuarie venea cu zăpezi mari și aici, iar nu cu 14 grade la umbră. Numai bun de pus seara, înainte de culcare. Relaxare garantată!
Bonus: dacă vrei să râzi cu clăbuci de scenele de acțiune și interpretarea masculină și feminină din anii 1960 până acum, recomand călduros incursiunea în universul James Bond, disponibil integral pe HBO GO. Cheers!
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this