
Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
Porsche de Cluj-Napoca: inginerii români care pregătesc mașinile autonome
Ce i-ar putea face pe nemții de la Porsche Engineering, una dintre cele mai râvnite companii de inginerie din lume, să vină în România, la Cluj-Napoca? Am vrut să înțelegem cât de atractivă, este, de fapt, România pentru marile companii de tehnologie.
Cum va arăta lumea după pandemie
Cum va arăta lumea din epoca post-covid? Încercăm să dăm un răspuns în privința perdanților, a câștigătorilor, dar și a tendințelor în privința guvernării.
Cu mască și fără mască: cum ne apără măștile de COVID-19?
Când trebuie să purtăm mască de protecție? Sunt măștile eficiente pentru a ne proteja împotriva coronavirusului? Ce tip de mască ne protejează și care sunt pericolele atunci când alegem să purtăm mască? Am încercat să punem într-un singur loc toate informațiile necesare.
Cum poți dona în siguranță pentru lupta împotriva epidemiei de Covid-19: platforma RoHelp
Peste 28 de ONG-uri care au trecut printr-un proces de verificare și care pot primi de acum donații sunt înregistrate într-o platformă garantată de autorități. Crucea Roșie România este principalul beneficiar, dar doritorii să doneze pot alege oricare dintre organizațiile locale care se zbat să finanțeze rapid nevoile spitalelor din regiunile pe care le acoperă.
Încotro ne îndreptăm
2020 este anul în care tocmai aflăm că valorile noastre fundamentale sunt prea grele față de ușurătatea interesului nostru de până acum față de ele. Și o aflăm dureros, răsuciți până la limită între respectul pe care credeam că-l arătăm fiecărei vieți și obsesia de a fi parte dintr-o societate prosperă economic.
Cât de răspândită este, de fapt, epidemia de Covid-19?
Două analize științifice asupra răspândirii probabile a noului coronavirus - una britanică și una românească - arată că dimensiunile epidemiei sunt, de fapt, mult mai mari decât cazurile detectate. Paradoxal, aceasta este o veste foarte bună.
Economia unei epidemii: cum susțin companiile private lupta contra COVID-19
De la respiratoare la donații în bani și echipamente medicale, companiile private au înțeles gravitatea răspândirii noului coronavirus la nivel global și au reacționat prompt spre ajutorarea guvernelor aflate sub tot mai multă presiune. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva.
Mărturiile medicilor de la opt spitale din București
Opt medici din opt spitale mari ale Bucureștiului vorbesc despre condițiile în care lucrează în ultimele zile, în așteptarea valului de bolnavi cu Covid-19.
România sub asediu. Cum ne pregătim?
Doar dacă vom trata lupta cu epidemia de coronavirus așa cum ne-am pregăti de un război, vom reuși să ieșim din această situație cu daune cât mai mici pentru societatea românească. Iar pentru asta, este esențial să avem mentalitatea corectă.
Coronavirusul: ce simptome are, cum putem evita boala și cum să ne pregătim pentru carantină
Epidemia provocată de noul coronavirus nu va evita România, dar îi putem limita foarte mult consecințele. Este important să înțelegem care sunt simptomele infecției cu coronavirus, cum putem evita boala, cum ne putem pregăti pentru carantină și de ce ar trebui să evităm să intrăm în panică.
Votează cel mai bun oraș din România
Harta celor mai bune orașe din România este alcătuită pe baza voturilor a zeci de mii de români. Aflăm cât de mult iubesc românii orașele în care locuiesc. Un proiect PressOne sprijinit de aplicația de mobilitate FREE NOW.
Cum ar putea arăta Linia Verde dintre Militari și Drumul Taberei
Dacă actuala linie CFR dezafectată din vestul Capitalei ar fi transformată în parc urban dedicat bicicliștilor și pietonilor, peste 100.000 de oameni ar primi un plămân verde aproape de casă, care le-ar ridica nivelul de trai și le-ar oferi o cale rapidă de a ajunge relaxați în centrul orașului.
Coronavirusul: cum ne afectează, de fapt, epidemia COVID-19
Deși nu ar trebui să intrăm în panică, este bine să reținem câteva elemente cheie despre coronavirusul SARS-CoV2, despre boala pe care o provoacă (COVID-19), despre impactul acesteia și, mai ales, despre ce ar trebui să facem pentru a limita pe cât se poate consecințele unei epidemii și în România. Și pentru a preveni panica. De asemenea, este bine să avem o vedere de ansamblu, care să includă efectele economice ale acestei epidemii.
Dreamstime: cum ajungi la 30 de milioane de utilizatori ai unui produs visat în România
Un birou de lângă Piața Romană coordonează o afacere globală care va ajunge anul acesta la 30 de milioane de utilizatori. Dreamstime este un brand românesc extins la nivel global care a reușit să-și păstreze independența financiară.
Sinaia, stațiune de dezinteres național
Sinaia, stațiune „de interes național”, a fost lăsată să se descurce cum poate, alături de toate celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, pentru că statul are alte priorități. Am vrut să vedem ce soluții au găsit localnicii pentru a se ajuta singuri.