Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
Cât de (ne)pregătită e România să facă față crizei din industria auto
În 2019, industria auto reprezenta circa 14% din produsul intern brut și 26% din exportul României. Peste 185.000 de români lucrau în această industrie, atât pe platformele de la Mioveni și Craiova, dar și în zecile de firme producătoare de subansamble auto răspândite prin țară. Lipsa unei strategii la nivel național cu privire la dezvoltarea acestei industrii poate afecta serios perspectivele economice ale României
Cum își imaginează primarii viitorul orașelor din România
Cea mai amplă consultare cu primarii din România arată direcțiile în care ar trebui investiți banii europeni atunci când vorbim de reforma în administrație.
Cum arată MagicHOME Fundeni, casa clădită de 160.000 de oameni
Campania Împreună pentru MagicHOME a permis construirea unui imobil destinat familiilor care-și însoțesc copiii aflați la tratament oncologic în București. Este un exemplu despre cum societatea civilă din România suplinește incompetența statului.
Patru hărți care arată evoluția alegătorilor la prezidențiale
Klaus Iohannis a reușit să câștige alegerile prezidențiale din 2019 cu un scor care poate fi interpretat drept un vot de blam la adresa PSD din partea majorității populației. Este cel mai slab scor obținut vreodată de un candidat PSD la prezidențiale: 33,89% versus 66,11% obținute de actualul președinte.
LIVE: Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale
Românii votează în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. Urmărește aici LIVE prezența la vot, distribuția demografică și alte date referitoare la rezultatul votului.
5 ani cu Viorica. 5 ani cu Klaus
Răspunsul este important. Dacă ne pasă de viitorul acestei țări și avem de gând să rămânem în ea, e cazul să-l dăm. Unul, altul, niciunul, oricare. Dar, ca întotdeauna, să ne asumăm și consecințele, oricare ar fi alegerea noastră. Pentru că vom trăi cu ele până în 2025. Și după aceea.
Viitorul, inteligența artificială și ardelenii
Poate că ar trebui să înțelegem că se întâmplă și lucruri formidabile în țara asta, multe dintre ele fiind chiar un exemplu de manual de colaborare între domeniul privat și autorități. Da, sunt încă excepții într-o mare de neputință, dar ele există și ar trebui să le promovăm cât mai mult și să le băgăm în seamă, pentru că aici stă cheia ridicării României din marasmul în care se află.
LIVE: Alegeri prezidențiale 2019: cine intră în turul doi?
Conform exit-poll-urilor Avangarde de la ora 21:00 publicate de Digi24, cursa pentru intrarea în turul doi al alegerilor prezidențiale are un singur candidat cert: Klaus Iohannis, cotat cu 39%. Pentru locul doi se luptă Viorica Dăncilă, cu 22.5% și Dan Barna cu 16.4%. Ei sunt urmați de Mircea Diaconu cu 7.9% și Theodor Paleologu cu 6.1%.
Rezultatele votului la alegerile prezidențiale 2019, live
Rezultatele votului la alegerile prezidențiale 2019, în direct, alături de cele mai importante evenimente din ziua primului tur al alegerilor pentru Președinția României.
Ce înseamnă, de fapt, un „smart city”?
Când vorbim despre orașe smart, ne gândim în primul rând la tehnologie. Tot felul de dispozitive care ar trebui să ne ajute să ne deplasăm mai repede, să găsim mai ușor ce avem nevoie și să putem comunica cu autoritățile atunci când nu ne convine ceva.
Proiectul Oxigen: ce impact va avea interzicerea sau taxarea mașinilor mai poluante de Euro 5
O măsură așteptată de ani de zile este luată, într-un final, pe repede-înainte și fără studii de impact.
Recomandări pentru Noaptea Albă a Galeriilor 2019 în București
Ce putem vedea în Noaptea Albă a Galeriilor? Foarte multe lucruri, atât de multe, încât este greu să faci o selecție. Am rugat trei nume consacrate din cultura românească să ne ajute cu câteva recomandări. Iată-le redate mai jos, în stilul și grafia proprii fiecăruia.
Îngerii noștri umblă cu capul spart
Certurile aprige din ultimele zile pe tema reperelor morale ale societății ne arată că nu am priceput, de fapt, ce este democrația, nici la 30 de ani de la dărâmarea comunismului. Poate este timpul, totuși, să învățăm.
5 lecții pe care le-am putea învăța din exemplul orașelor americane în privința infrastructurii
Autostrăzi urbane sau metrou? Parcări supraetajate sau parcuri? Bulevarde mai largi sau piste de biciclete și benzi cu sens unic și viteză mică? Un oraș dedicat mașinilor sau mai degrabă oamenilor?
De la un cartier postindustrial sărac la cel mai dinamic cartier din SUA: povestea Boston Seaport District
Acum doar zece ani, cartierul Seaport din South Boston era plin de construcții din cărămidă roșie aproape abandonate, parcări la sol uriașe și străzi rău-famate, pline de mizerie.