Clotilde Armand candidata alianței PNL și USR-PLUS la primăria Sectorului 1. Foto Lucian Muntean
Clotilde Armand candidata alianței PNL și USR-PLUS la primăria Sectorului 1. Foto Lucian Muntean
30/09/2020
Restart București: ce vrea să facă Clotilde Armand în Sectorul 1
Clotilde Armand a câștigat matematic alegerile din Sectorul 1, cu o diferență de 1007 voturi față de cel de-al doilea clasat și încă primar în funcție, Daniel Tudorache de la PSD. PressOne a stat de vorbă cu ea înainte de alegeri pentru a afla ce priorități are și cum își propune să transforme sectorul dacă va câștiga alegerile.
"E adevărat că vor fi șantiere, vor fi șantiere peste tot. Dar după aceste șantiere vom avea o capitală care permite o siguranță maximă pentru pietoni, bicicliști și conducători auto", a spus candidatul USRPLUS susținut de PNL.
Salvarea Pădurii Băneasa, eliminarea mașinilor de pe trotuare prin construcția de parcări subterane, consolidarea clădirilor cu risc seismic și dinamizarea culturală și economică a sectorului sunt principalele teme alese de Clotilde Armand pentru mandatul său, dar asta pentru că formatul interviurilor PressOne presupunea realizarea unui top trei al priorităților fiecărui candidat.
"Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le facem, în absolut toate direcțiile, încât e extrem de greu să alegi un top trei. Pentru că tragedia este că în București nu s-a mai făcut nimic nicăieri. Dacă se făcea măcar la educație sau la cultură, să zici că undeva nu mai sunt de făcut investiții așa de mari, tot era bine. Dar nu, aici totul este la pământ. Sănătate, infrastructură, mediu, consolidare... De-aia ne va fi greu. Numai că un oraș fără educație și cultură nu poate exista," a precizat Clotilde Armand în timpul interviului pentru a explica de ce a pus dinamizarea culturală atât de sus pe lista priorităților.
Odată instalată la primărie, voturile arată că va avea de colaborat cu un consiliu local în care PSD are 30.56%, USR 30.5% și PNL 19.23%. Totul depinde, așadar, de sinceritatea și integritatea consilierilor PNL, care altminteri s-ar putea alia oricând, chiar dacă doar la nivel local, cu social-democrații.
Sectorul 1 al Bucureștiului este nu doar sectorul cu cel mai mare buget din Capitală, dar este recunoscut și drept "sectorul mafiei imobiliare", terenurile de aici fiind cele mai valoroase din România.
Cum va reuși Clotilde Armand în următorii patru ani să țină în frâu interesele imobiliare și să gestioneze un buget pe cap de locuitor "comparabil cu cel al Londrei sau al Madridului", după calculele sale, rămâne însă de văzut.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Despre noul primar al Sectorului 1, pe scurt.
După ce a pierdut la limită alegerile pentru S1 în 2016, Armand a devenit consilier al Sectorului 1, ocupând această funcție până în 2019 când a fost aleasă deputat în Parlamentul European pe listele USR.
Este de profesie inginer, cu diplomă de licență de la Ecole Centrale Paris (Franța) și cu un master în inginerie la Massachusetts Institute of Technology (MIT) obținut în SUA în 1997. De atunci și până în 2019 a ocupat diverse funcții de analist, director și responsabil de proiecte la mai multe companii din România și din afara țării, printre ele KPMG, GDF SUEZ, EGIS Group și ALTEN.
Afaceri de familie, străzi neasfaltate și tunuri imobiliare. Cum se văd din satelit schimbările prin care au trecut Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu
PressOne a folosit Google Earth pentru a vedea cum s-au transformat, din punct de vedere imobiliar, două reședințe de județ din Oltenia: Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.
Cum arată cartierul ideal în viziunea unor experți? Comunitate, siguranță, accesibilitate și aer curat
Cartierul în care avem locuința poate influența decisiv calitatea vieții noastre. Dar cum arată cartierul perfect?
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this