Captură de ecran din videoul publicat de Clotilde Armand

Clotilde Armand îl acuză pe primarul PSD Tudorache de tentativă de fraudă electorală

La ora 21, în seara zilei de duminică, 27 septembrie, exit-poll-ul CURS-Avangarde o dădea câștigătoare pe Clotilde Armand, la o distanță apreciabilă de al doilea clasat, Daniel Tudorache. Cele 48 de procente ale candidatei USR-PLUS nu aveau cum să fie atacate de cele 36.5 procente ale candidatului PSD.

Dar, pe măsură ce s-au numărat voturile, în cursul nopții, ecartul a început să scadă. Nu e neapărat de mirare, având în vedere că mai toate numerele exit-poll-ului au fost departe de marja de eroare. Totuși, de la o diferență de 7.5 puncte procentuale, s-a ajuns la doar sub un procent, exprimat în circa 1400 de voturi, cu 92% dintre cele 91.000 de voturi numărate.

Numărătoarea paralelă a USR-PLUS arăta că această diferență se păstrează până la sfârșit, în timp ce Daniel Tudorache afirma că numărătoarea paralelă a PSD îi dă un avans de 200 de voturi.

Atâta doar că încetineala uluitoare cu care au fost validate procesele verbale de către BEC a pus mari semne de întrebare. Pentru ca, la ora 17, Clotilde Armand să acuze actualul primar al sectorului 1 de o încercare de fraudă.

Într-un comunicat al Poliției Capitalei, se afirmă că „Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept.”

Poliția nu a putut lămuri ce anume s-a întâmplat cu acele procese verbale, dacă erau copiile PSD sau dacă erau procesele verbale originale. Cert este că, deși au trecut peste 21 de ore de la încheierea votului în sectorul 1, încă nu s-a stabilit oficial cine a câștigat alegerile.

Clotilde Armand, aflată la sediul biroului Electoral de Sector a explicat pentru PressOne că în acest moment există o anchetă a poliției în curs de desfășurare și că așteaptă rezultatul acesteia pentru a înțelege concluzia. Până la momentul de față, rezultatele de la Sectorul 1 nu au fost trimise către Biroul Electoral Central, însă candidatul USR-PLUS susținut de PNL susține că toate rapoartele și procesele verbale de la numărătoare arată clar o diferență de cel puțin 1000 de voturi în favoarea sa.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Nu s-a finalizat procesul aici la BES, deci la Biroul Electoral Central nu s-a trimis încă nimic. Noi de-aia eram aici și am reușit să surprindem această neregulă, cu acest individ care a ieșit din Biroul Electoral de Sector ca să intre în departamentul de salubritate al Primăriei Sector 1, cu un teanc de procese verbale orginale, ștampilate.

Este poliția aici, jandarmeria, e o anchetă în curs de desfășurare, așteptăm și noi rezultatul.

Noi nu ne-am atins de acele procese verbale, deci nu știm exact dacă erau procesele verbale care aparțin de BES sau dacă sunt exemplarele PSD și atunci nu e clar de ce ieșeau din BES să meargă la primărie, că aici nu e sediu de partid, e o direcție a primăriei.

Ca să înțelegeți, noi suntem aici într-o clădire care are la etajul 1 sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 și la etajul 2 este departamentul de salubritate al Primăriei Sector 1.

Ce e interesant e că candidații noștri nu aveau voie să fie în BES, deci în mod normal nimeni care nu aparține de BES nu ar fi avut voie să aibă acces acolo sau să iasă din BES. Nu știm cine e acel domn, o să spună asta ancheta.

În acest moment sunt două întrebări mari. Ce se întâmplă la BES? Și a doua întrebare e de ce e primăria implicată în asta?

Dar nu are cum să se răstoarne rezultatul, este imposibil. Numărătoarea noastră arată clar că am câștigat. Doar dacă e vorba de fraudă se poate schimba rezultatul”, a explicat Armand.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a declarat pentru PressOne că nu are nicio informație cu privire la acest incident și că nu a fost raportată nicio problemă.

„Nu e nicio problemă la noi, nu putem face nicio declarație pe acest subiect pentru că noi nu știm că ar fi ceva în neregulă,” a declarat un reprezentat al Biroului Electoral Sector 1 după care a închis telefonul.

La ora 21:00, conform datelor parțiale de la AEP, Clotilde Armand avea 35506 de voturi, comparat cu cele 34339 de voturi ale lui Daniel Tudorache.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...