Bianca Felseghi
Senior Editor
Lucrează în branșă din 2004. Și-a pierdut și și-a recâștigat încrederea în presă, ca un personaj din Dostoievski, de atâtea ori încât episoadele nu mai pot fi numărate pe degetele de la două mâini. Dacă a învățat ceva pe drum e că în România actuală, cel mai adevărat adevăr e că omul sfințește locul. Că nu există progres. Există numai profesioniști, care nu-și bat joc de meseriile sau pasiunile lor. Și acolo unde pun mâna, înflorește speranța. Și apoi, la antipod, există politicienii.
#NuUităm
La 30 de ani după Revoluția din 1989, PressOne și cineastul sârb Ljuba Becejsky, publică o arhivă de imagini care nu au mai fost văzute în România.
#NuUităm 1. Rebengiuc
Ljuba Becejski este cineast. În decembrie 1989, de îndată ce s-au deschis granițele, Ljuba a fost trimis de o televiziune din orașul Novi Sad din Iugoslavia să filmeze Revoluția română. Imaginile document, needitate și salvate de pe niște casete beta sunt sursa acestei serii de imagini pe care PressOne le face publice pentru prima dată în România, la 30 de ani de la căderea comunismului.
Criza urșilor (III). Vânătorii din Parlament decid dacă se deschide sezonul de vânătoare la ursul brun
Camera Deputaților ar trebui să decidă în această săptămână dacă dă undă verde modificărilor din Legea Vânătorii în varianta votată de Senat. La sfârșitul lunii septembrie, camera superioară din Parlament a votat pentru suspendarea, timp de 5 ani, a prevederilor legale care interzic vânarea ursului brun în România.
Criza urșilor (II). Cum am putea salva și oamenii și urșii, dar suntem prea incompetenți să o facem
România are din 2013 capacitatea de a monitoriza științific populația de urs brun din Carpați, dar nu folosește expertiza obținută de un grup de cercetători din Vrancea.
Viață pentru urs, însă doar pe hârtie
România a cheltuit, până în octombrie 2019, peste 1,5 milioane de euro într-un proiect de cercetare destinat întocmirii unui plan de acțiune pentru conservarea ursului brun în România. Degeaba.
Granița de 1000 de ani
Pe 6 iunie 2019, în localitatea Valea Uzului, românii și maghiarii din zonă de graniță a județelor Bacău și Harghita au ajuns la violență fizică, după ce au fost ambalați de reprezentanții locali ai partidelor politice, UDMR și ALDE, să participe la două comemorări ale unor soldați, morți în primul război mondial.
CumpăIașu’. Cum poți conduce un aeroport fără să fi terminat o facultate
Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Iași nu a absolvit vreo formă de studii superioare necesare pentru a ocupa funcția deținută. În CV-ul său sunt trecute trei școli de aviație care nu existau sub titulatura menționată de acesta, în anii în care Mitică Rebegea pretinde că le-ar fi absolvit.
Universitatea "Babeș-Bolyai" ar putea prelua Universitatea din Reșița, în plin scandal de corupție
"Babeș-Bolyai" (UBB) e prima universitate din România în clasamentul Shanghai și ar putea absorbi una din cele mai corupte instituții de învățământ superior din țară.
Prezidențiabilul cu interdicție în Ucraina: “Rezolv eu această problemă în 24 de ore cu președintele Ucrainei”
Am vrut să aflăm de la Kelemen Hunor cum își imaginează că poate gestiona relațiile externe ale unei țări un președinte care are interdicție de a se afla pe teritoriul vecin.
Maria Tănase. A fost sau n-a fost?
Ceea ce nu știm despre Maria Tănase este, cu siguranță, mai interesant decât ceea ce știm. Artista a trăit și a avut o carieră fulminantă în perioada interbelică, epoca celor mai halucinante schimbări politice pe care le-am traversat până acum.
Câți bani a adunat Cumpănașu din anticorupție și integritate
Cum poți face milioane de euro ținând cursuri de integritate angajaților de la stat, rețeta Cumpănașu.
Între politică și religie. Cui aparțin școlile private acreditate în ultimii 10 ani în România
Majoritatea școlilor private acreditate în ultimii zece ani în România aparțin unor organizații religioase sau personaje conectate la mediul politic.
Contele regăsit. Pe urmele lăsate de Bánffy Miklós în Trilogia Transilvană
Am suprapus geografia imaginară a romanului Trilogia Transilvană, de Bánffy Miklós, cu geografia reală a Transilvaniei.