Bianca Felseghi
Senior Editor
Lucrează în branșă din 2004. Și-a pierdut și și-a recâștigat încrederea în presă, ca un personaj din Dostoievski, de atâtea ori încât episoadele nu mai pot fi numărate pe degetele de la două mâini. Dacă a învățat ceva pe drum e că în România actuală, cel mai adevărat adevăr e că omul sfințește locul. Că nu există progres. Există numai profesioniști, care nu-și bat joc de meseriile sau pasiunile lor. Și acolo unde pun mâna, înflorește speranța. Și apoi, la antipod, există politicienii.
CumpăIașu’. Cum poți conduce un aeroport fără să fi terminat o facultate
Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Iași nu a absolvit vreo formă de studii superioare necesare pentru a ocupa funcția deținută. În CV-ul său sunt trecute trei școli de aviație care nu existau sub titulatura menționată de acesta, în anii în care Mitică Rebegea pretinde că le-ar fi absolvit.
Universitatea "Babeș-Bolyai" ar putea prelua Universitatea din Reșița, în plin scandal de corupție
"Babeș-Bolyai" (UBB) e prima universitate din România în clasamentul Shanghai și ar putea absorbi una din cele mai corupte instituții de învățământ superior din țară.
Prezidențiabilul cu interdicție în Ucraina: “Rezolv eu această problemă în 24 de ore cu președintele Ucrainei”
Am vrut să aflăm de la Kelemen Hunor cum își imaginează că poate gestiona relațiile externe ale unei țări un președinte care are interdicție de a se afla pe teritoriul vecin.
Maria Tănase. A fost sau n-a fost?
Ceea ce nu știm despre Maria Tănase este, cu siguranță, mai interesant decât ceea ce știm. Artista a trăit și a avut o carieră fulminantă în perioada interbelică, epoca celor mai halucinante schimbări politice pe care le-am traversat până acum.
Câți bani a adunat Cumpănașu din anticorupție și integritate
Cum poți face milioane de euro ținând cursuri de integritate angajaților de la stat, rețeta Cumpănașu.
Între politică și religie. Cui aparțin școlile private acreditate în ultimii 10 ani în România
Majoritatea școlilor private acreditate în ultimii zece ani în România aparțin unor organizații religioase sau personaje conectate la mediul politic.
Contele regăsit. Pe urmele lăsate de Bánffy Miklós în Trilogia Transilvană
Am suprapus geografia imaginară a romanului Trilogia Transilvană, de Bánffy Miklós, cu geografia reală a Transilvaniei.
Precedent în Educație: o universitate de stat ar putea fi desființată în următoarele 3 luni
Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița are trei luni pentru a corecta toate deficiențele constatate de Consiliul de Etică și Management Universitar.
Premieră în România: Consiliul de Etică și Management Universitar cere revocarea unui rector și dizolvarea universității conduse de acesta
Decizia a fost publicată în 25 iulie 2019 și are la bază analiza a două dosare cu sesizări privind grave încălcări ale legislației naționale și abuzuri interne ale conducerii
Untold 2019. Nespus de multe date personale colectate de organizator ajung la contractorii acestuia
Organizatorii festivalului Untold colectează date personale ale participanților, la care au acces și contractorii acestora.
Dennis Deletant: "Iuliu Maniu a fost un agent al britanicilor. Dar a fost un agent patriotic pentru România"
Spionajul britanic din România celui de-al doilea Război Mondial, povestit de istoricul Dennis Deletant, pune într-o lumină nouă personaje istorice precum Mihai Antonescu sau Iuliu Maniu.