Maria Tufan
Redactor
...a absolvit Facultatea de Jurnalism în 2016. Din viața de ziarist a gustat puțin încă din anul II de studenție, atunci când a lucrat la Ziarul Financiar. I-a plăcut, în schimb, mult mai mult politica - despre care a înțeles încă de când era copil că este în tot și în toate. Așa a ajuns la Secția Politic de la Adevărul unde a învățat, de fapt, cu ce “se mănâncă” presa. Când nu se revoltă din cauza politicii, călătorește, face poze și gătește. Și-ar dori să fie cândva și autoarea unui reportaj de război.
Cum s-a transformat locul care l-a adăpostit pe Cuza în cel mai important observator astronomic din România
Institutul Astronomic al Academiei Române e bine cunoscut în afara țării, dar puțini dintre cei care trec prin parcul Carol îi știu povestea sau cunosc ce activități științifice se desfășoară acolo. E o comoară care merită să fie descoperită împreună cu familia.
Byron lansează un videoclip nou despre România: Ne punem întrebări serioase despre validarea pe care i-o dai agresorului atunci când taci
La 30 de ani de la Revoluție și la 13 ani de când a luat naștere, trupa byron a lansat în luna noiembrie un album despre România - despre emigranții noștri și diaspora, despre clasa politică care „ne numește șobolani”, despre moștenirile strămoșilor care nu ne lasă să dormim nopțile și despre veșnicul umor care pare să fie cam tot ce i-a mai rămas românului.
Robin Proca: Pericolul mare când îmbătrânești e că simți mai des „să faci ceva să placă la toți”
Robin and the Backstabbers - cunoscuți pe scurt drept RATB - își lansează sâmbătă cel de-al treilea album și ultimul din triologia numită Bacovia Overdrive. Au pornit în 2012 din Stalingrad, căci așa se cheamă primul volum și, trei ani mai târziu, au făcut o oprire Arhanghel’sk. Avea să fie ceva mult mai mare, iar asta au descoperit încă de la început.
Ziua în care Maria Grapini a înghesuit 30 de ani de la Revoluție într-o oră și jumătate
Maria Grapini a organizat în Parlamentul European un eveniment de aproape 30.000 de euro pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluție.
Modernizarea Gării de Nord: o poveste românească „undeva la 100 de milioane” de euro
Gara de Nord trebuia să fie modernizată, în cadrul unui program de „vreo 100 de milioane de euro”, până în vara lui 2020, cel puțin la nivelul peroanelor. În noiembrie 2019 nu există nici măcar studiu de fezabilitate...
„Sistemul de educație din România funcționează în același format din 1945”
Povestea unui director de școală care se luptă, cu succes, pentru modernizare.
Tinerii bucătari care au lăsat Londra pentru București: “Este un loc foarte dezvoltat, dar în care încă mai poți veni cu ceva nou”
În plin Brexit, doi bucătari britanici de 25, respectiv 24 de ani, au primit într-o zi o ofertă neașteptată: să se mute din Londra în București pentru a conduce împreună bucătăria unui nou restaurant.
Artiștii care conving copiii să dea vara năvală la școală
O mână de tineri stabiliți în București - actori, regizori, psihologi și jurnaliști - au dus cultura către copii, într-o comună fără cămin cultural. Oficial, este vorba despre o Școală de vară, care a avut prima ediție în 2018. În practică, vestea proiectului s-a răspândit prin tot satul, iar copiii s-au adunat și anul acesta, timp de zece zile din vacanța mare, să creeze primul ziar al comunei, să pună în scenă un spectacol de teatru și să își înțeleagă emoții precum frica, bucuria și încrederea în ceilalți. Mini-revoluția culturală, sezonul III, este așteptată de copiii din Scînteia și în 2020.
Cât costă școala gratis. Un tur prin grupurile de Whatsapp ale părinților
"Va trebui să adunăm ceva bănuți pentru cheltuielile care vor apărea". Așa începe școala pentru părinți.
Cum ar fi trebuit să procedeze operatorii 112 în cazul Caracal, conform propriului manual de operare
Am pus față în față Manualul de operare al STS în cazurile de urgență și reacțiile operatorilor din cazul Caracal.
Ce vor PSD-iștii de la PSD?
Sâmbătă, pe 29 iunie, PSD-iștii din întreaga țară s-au reunit la Sala Palatului în primul Congres Extraordinar din 2019 pentru a-și alege noua conducere, de după plecarea lui Liviu Dragnea. Neînțelegerile interne din ultimele luni au avut la bază același reproș, repetat aproape ca un laitmotiv: puterea absolută păstrată în mâinile unui singur om. PressOne a vorbit cu social-democrații veniți la București pentru a vedea dacă a fost sau n-a fost, până la urmă, democrație internă în PSD pe perioada mandatului lui Liviu Dragnea, dar și ce așteptări au aceștia de la noii președinți aleși sâmbătă.