Maria Tufan
Redactor
...a absolvit Facultatea de Jurnalism în 2016. Din viața de ziarist a gustat puțin încă din anul II de studenție, atunci când a lucrat la Ziarul Financiar. I-a plăcut, în schimb, mult mai mult politica - despre care a înțeles încă de când era copil că este în tot și în toate. Așa a ajuns la Secția Politic de la Adevărul unde a învățat, de fapt, cu ce “se mănâncă” presa. Când nu se revoltă din cauza politicii, călătorește, face poze și gătește. Și-ar dori să fie cândva și autoarea unui reportaj de război.
Publicitate de urgență în pandemie: cât au cheltuit primăriile din București pe servicii de promovare în ultimele luni
Primăriile de sector ale Capitalei și diverse instituții subordonate lor au cheltuit, de la 1 martie și până la ridicarea stării de urgență, aproape 90.000 de euro pe servicii de media - de la filmulețe de promovare până la bannere, flyere și spații de emisii TV.
Comuna Traian din Lunca Dunării, în vremea covidului
Am trăit pandemia o săptămână în satul românesc și am descoperit seninătatea și simplitatea cu care țăranii reușesc să împletească “starea asta de urgență, de-o anunță ăștia la televizor” cu viața. Și viața continuă nestingherită în grădini, pe câmpuri și-n ogrăzi.
BAC-ul în vremea pandemiei
PressOne a întrebat șapte elevi de clasa a XII-a din țară cum se pregătesc, exclusiv de acasă, pentru cel mai important examen - bacalaureatul.
Clienții Sectorului 5 (2): Cum a câștigat Editura Litera un contract de 500.000 de euro pentru săpun și șervețele umede la suprapreț, în doar o zi lucrătoare
O instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 5 a achiziționat, cu 14 zile înainte să se decreteze starea de urgență, pachete cu produse de igienă în valoare de 500.000 de euro.
Mărturiile medicilor de la opt spitale din București
Opt medici din opt spitale mari ale Bucureștiului vorbesc despre condițiile în care lucrează în ultimele zile, în așteptarea valului de bolnavi cu Covid-19.
Trăiască jurnaliștii vecinului!
Printre cele mai comune sfaturi date de psihologi în această perioadă este acela de a ne protejeza de avalanșa de informații - corecte sau mai puțin corecte - care curge fără oprire înspre noi din toate direcțiile. Dar dacă nu ai această opțiune? Atât despre asta, cât și despre pericolele dezinformării, povestesc pentru PressOne jurnaliști din mai multe redacții din România.
Clienții Sectorului 5 (I): O companie cu un angajat a "prins" șapte achiziții directe de același fel de la instituții subordonate Primăriei
Primăria Sectorului 5 ar fi fost obligată să facă o licitație publică pentru atribuirea unui contract de aproximativ 700.000 de euro pentru containere dedicate școlilor, dar a preferat să împartă suma în șapte contracte mai mici transferate direct în bugetele instituțiilor subordonate. Așa se face că o singură firmă a câștigat, în cinci luni, șapte contracte trase la indigo, de la șapte entități diferite, toate aflate în subordinea Consiliului Local, fără să participe la vreo licitație.
Cum e să fii femeie în Parlamentul României
Am întrebat nouă femei care muncesc în Parlament cum se simt alături de colegii lor și dacă misoginismul dispare dincolo de ușile legislativului.
VIDEO. PRECIS cu PressOne. Ciprian Ciucu: „N-o să fie nici bine, nici frumos. O să facem ceea ce trebuie”
De patru ani, Ciucu este membru PNL, ocupând, pe rând, funcția de consilier general al Capitalei și, în prezent, pe cea de director al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Tot recent, a fost ales de conducerea liberală și la șefia PNL Sector 6, acolo unde intenționează să candideze și să câștige primăria. Un singur lucru i-ar putea opri însă acest plan: să fie nominalizat, în urma competiției interne a partidului, drept candidatul PNL pentru primăria Capitalei, căci acesta este, de fapt, visul său cel mare.
The Mono Jacks lansează cel de-al treilea album: „Suntem departe de succesul pe care mi-l imaginam la 17 ani”
Trupa The Mono Jacks lansează pe 8 februarie "Gloria" - cel de-al treilea album al carierei lor. Despre povestea acestui album, dar și despre energie, sacrificii, emoții și planuri de viitor au vorbit pe larg toți membrii trupei, într-un interviu pentru PressOne.
VIDEO. PRECIS cu PressOne. Nicușor Dan: „Bucureștenii trebuie să simtă că orașul acesta le aparține”
Nicușor Dan, candidatul independent pentru Primăria Capitalei susținut de USR, a venit în studioul PressOne pentru a explica, tehnic și cât mai precis, cum va rezolva cele mai importante probleme ale Bucureștiului, odată ajuns primar.
Alexandru Rafila: În caz de viroză sau gripă, important e să nu te întorci în colectivitate
Noul virus care afectează China, sau Coronavirus 2019-nCoV, după denumirea științifică sub care a ajuns în spitalele și ziarele din întreaga lume, s-a răspândit deja în patru state diferite - Japonia, Thailanda, Coreea de Sud și Statele Unite - iar șansele să ajungă și în România nu sunt excluse de autorități. Dar este important să nu intrăm în panică.
SuperTeach: cum să schimbi mentalitatea profesorilor din România
SuperTeach este un program în care profesorii și învățătorii din România pot afla cum să aibă o mentalitate deschisă și cum să-și mute focusul de pe obiectivele de învățare repetitivă pe crearea unui mediu de învățare și inspirație atât pentru copii, cât chiar și pentru părinții acestora.
Silvia Guță, terapeut: „M-a surprins resemnarea adolescenților de a vorbi despre abuzuri cu adulții importanți din viețile lor”
O campanie menită să lupte împotriva violenței domestice s-a dezvoltat, începând cu 2016, într-un proiect pentru adolescenți. Mai exact, compania de beauty Avon și Fundația Friends For Friends (FFFF) au vrut să pună bazele unei mișcări de prevenție împotriva violenței domestice. Și cum ar fi putut să facă asta, dacă nu vorbind cu tinerii despre abuzuri și relații, cât încă sunt în perioada de învățare. Așa s-a născut In a Relationship, proiectul care are la bază o cercetare despre părerile, obiceiurile și preocupările tinerilor cu vârste între 16 și 19 ani.
Felix Tătaru: „Milioane de români, o generație sau două, nu mai știu unde e acasă”
Repatriot și SuperTeach sunt doar două dintre proiectele pornite de un grup de antreprenori români care încearcă să suplinească inacțiunea statului în două domenii-cheie: emigrarea și educația. Un interviu despre gândirea care a stat în spatele acestor două proiecte.