Maria Tufan
Redactor
...a absolvit Facultatea de Jurnalism în 2016. Din viața de ziarist a gustat puțin încă din anul II de studenție, atunci când a lucrat la Ziarul Financiar. I-a plăcut, în schimb, mult mai mult politica - despre care a înțeles încă de când era copil că este în tot și în toate. Așa a ajuns la Secția Politic de la Adevărul unde a învățat, de fapt, cu ce “se mănâncă” presa. Când nu se revoltă din cauza politicii, călătorește, face poze și gătește. Și-ar dori să fie cândva și autoarea unui reportaj de război.
Restart București: ce vrea să facă Clotilde Armand în Sectorul 1
Care sunt prioritățile lui Clotilde Armand pentru sectorul 1 din București? Am stat de vorbă înainte de alegeri, chiar pe teren, ca să le aflăm. Rămâne de văzut cât anume din proiectele sale vor deveni realitate în următorii patru ani.
Cum s-au numărat voturile în Capitală. Membrii PNL și USR PLUS denunță metode de fraudare a alegerilor
Acuzațiile lansate începând de luni seara, cum că la București, în mai multe sectoare, numărătoarea voturilor ar fi fost fraudată, sunt susținute de mai multe mărturii ale membrilor PNL și USR PLUS. Am vrut să înțelegem mai bine realitatea.
Clotilde Armand îl acuză pe primarul PSD Tudorache de tentativă de fraudă electorală
Clotilde Armand reclamă o tentativă de fraudă electorală la Sectorul 1
Pieton în Bucureștiul oamenilor resemnați
După mandate succesive de administrații căpușate de personal nepregătit și corupt, bucureștenii nici măcar nu mai îndrăznesc să ceară o schimbare.
"Trupa lui Biluță" a înghițit 100.000 de euro fără licitație de la Primăria Sectorului 5
Primăria Sectorului 5 a încheiat șapte contracte cu titlul de “servicii artistice" pentru șapte școli diferite, suma totală ridicându-se la aproape jumătate de milion de lei.
Străpungerea Ciurel: Oamenii din calea drumului de pe hârtie
Am vrut să vedem care e realitatea la fața locului pe traseul străpungerii Ciurel - A1 care ar fi trebuit să degreveze bd. Iuliu Maniu de traficul de tranzit. Pe miile de locuitori mutați între timp acolo nu i-a întrebat nimeni nimic în ultimii zece ani. Așa că i-am întrebat noi, direct pe teren.
Șase sectoare în căutarea unui primar
Am vrut să dăm la o parte felul romanțat în care se fac interviurile în România și să mergem către lucrurile concrete pe care vor să le facă cu prioritate. De ce? Tocmai pentru că voi decideți dacă acestea corespund cu ce vreți de la un primar de sector. Ele vă arată dacă sunt cu adevărat pregătiți pentru a transforma orașul sau dacă sunt împinși la înaintare doar ca să dea frumos, din lipsă de alte idei.
Orașul care ar putea fi: Soluții pentru un București construit corect
Există cartiere în București care au fost dezvoltate coerent, cu infrastructură bine gândită, încă de la început. Ele ar trebui să fie un exemplu pentru următoarele dezvoltări imobiliare.
Orașul care ar putea fi: cum repari un cartier greșit
Cum repari un cartier greșit? Cum pot repara noii primari tot ce s-a construit alandala în ultimii ani? Expertul în urbanism Bogdan Suditu are câteva sfaturi.
Efectele școlii online asupra tinerilor: „E perioada în care se văd în niște oglinzi, iar ecranul unui calculator nu îți oglindește realitatea”
Dificultatea cea mai mare în ceea ce privește școala online va fi pentru elevii din clasele I-IV, spune psihologul Gabriela Enea.
Orașul care ar putea fi: „Noua Casă” și rateul regenerării urbane
Programul Noua Casă, așa cum este conceput în 2020, ratează un obiectiv important: regenerarea urbană, esențială pentru echilibrarea orașelor din România.
Orașul care ar putea fi: Viitoarele ghetouri ale Bucureștiului
La periferia Bucureștiului, dezvoltarea haotică care a cuprins deja zeci de hectare continuă cu repeziciune, cu girul autorităților locale. Primăriile au dat autorizații de construire dezvoltatorilor imobiliari pentru a ridica sute de blocuri - actuale și viitoare locuințe pentru mii de persoane - dar au omis să ceară, în schimb, respectarea regulilor urbanistice sau a celor de dezvoltare urbană durabilă. PressOne a luat la pas noul parc rezidențial alături de Bogdan Suditu, expert politici de locuire, urbanism și amenajare teritorială, pentru a explica punct cu punct ce s-a făcut greșit în cartierul Metalurgiei și cum va fi decontată de bucureșteni lipsa de implicare a autorității locale în negocierea cu dezvoltatorii imobiliari.
Educația financiară din școală: un exercițiu de improvizație al Ministerului Educației
Elevii de clasa a VIII-a vor studia în mod obligatoriu, începând din septembrie 2020, educație economico-financiară. Decizia a fost luată în urmă cu patru ani, când în planul cadru pentru învățământul preuniversitar, disciplina numită Educație Socială a fost împărțită în patru ramuri diferite, Educația economico-financiară fiind ultima dintre ele. Acum, cu doar două luni și jumătate înainte de începerea anului școlar, nimeni nu știe exact cum va arăta materia sau cine o va preda.
Bucătarul care a trecut de la plating gourmet la parchet și șantier
După aproximativ 15 ani de bucătărie, dintre care zece petrecuți în bucătării gourmet pentru croaziere, Petrică a lăsat din mână cuțitele și a înlocuit uleiul de măsline și antricotul de vită cu mașina specială de tăiat plintele de PVC în unghi de 45 de grade și parchetul laminat. O poveste de reprofilare profesională în vremea pandemiei.
Școala în care contează ce își doresc elevii să învețe (P)
Andreia Mitrea are 42 de ani și știe exact ce vrea să facă în viața ei: o școală într-o continuă dinamică, după chipul și asemănarea societății moderne, care să aibă la bază un concept pentru care esența nu mai este predarea, ca acum, ci învățarea. Ea ne explică în detaliu cum arată modelul de educație transformațională care va sta la baza unui complex de educație care se va deschide în septembrie 2021, lângă Cluj-Napoca, la Colina Nouă.