Cristina Foarfă
Redactor
Când vorbește despre ea, Cristinei Foarfă îi e greu să se definească. Pe de-o parte e mic antreprenor în zona de advertising, pe de alta e pasionată de tot ce ține de zona culturală, în special de cărți, iar pe de alta se implică în proiecte civice. Ce unește însă toate aceste puncte și multe altele este scrisul. Scrie de când se știe, la început în jurnalul care acum o face să râdă, apoi în diverse publicații, ca jurnalist, uneori în sertarul de la laptop și literatură și, când trebuie, texte de publicitate. Ca jurnalist, e interesată de social, de sănătate mentală și psihologie, de cum tehnologia ne schimbă viața și gândirea, de cultură dar și de diverse minorități sau categorii (așa zis) marginale. Îi place să vorbească cu oamenii, să descopere poveștile și, mai mult, resorturile mentale din spatele poveștilor, se uită mai mult la emoții decât la orice alte detalii și nu crede că există subiecte tabu.
A doua Înviere a lui Iisus după voia Tomitanului
Din afară, inițiativa ÎPS Teodosie s-a văzut ca o demonstrație de putere a unui preot care s-a pus împotriva autorității statului, a recomandărilor de sănătate publică și care a sfidat până și Patriarhia.
Pandemia marginalilor - ce mănâncă cei care nu au ce să mănânce
Marginalii Bucureștiului nu au unde să se ducă. Nu au cum să se protejeze. Nu se pot spăla pe mâini 20 de secunde minim. Nu pot purta o mască. Uneori, nu pot scrie o declarație pentru că nu știu să scrie. Și, atunci când o fac, ce să scrie pe ea? Casa lor e orașul și izolarea e condiția lor. Doar că e o altă izolare, una socială.
Dan Malciolu, Hospice Casa Speranței: „toți pacienții cronici vor avea de suferit”
Bolnavii cronici sunt trimiși acum acasă pentru a face loc celor afectați de COVID-19, însă foarte mulți dintre ei vor avea de suferit și chiar vor muri în lipsa unui sistem coerent de tratament care să înlocuiască internarea în spital.
Cum munceau românii până în 1989
Cum munceau românii în ultimii ani de comunism? Mulți sunt nostalgici după acele timpuri, dar ceea ce le lipsește, de fapt, este tinerețea și senzația siguranței zilei de mâine. În realitate, munca în comunism nu era deloc ușoară sau plină de satisfacții. Iar atunci când ne uităm și la datele economice, „epoca de aur” sună puternic a tinichea.
OPINIE: De ce ar trebui să fii observator la alegerile prezidențiale
Observarea e și o lecție de empatie. După o zi de stat în secție, nu mai judeci “bătrânii care votează” văzându-i cât de greu le e să vină până acolo. Nu mai demonizezi un electorat sau altul pentru că vezi cu ochii tăi sărăcia, captivitatea și raporturile de putere din comunități.
Viața cu livrare la domiciliu
În ce ne transformă aplicațiile „on demand”, prin care putem avea la îndemână orice, oricând? Impactul lor asupra noastră e mai mare și mai profund decât credem, spun psihologii.