
Bianca Dragomir
Licențiată în Științe Politice, Bianca Dragomir a absolvit un master în Antropologie cu o cercetare etnografică despre dinamica soacră-noră în comunitatea romilor boldeni din București – impactul acestui tip de relație asupra comerțului cu flori și viceversa. În timpul masterului, pentru șase luni, a studiat Antropologie socială în Atena, în cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, unde a aprofundat teme precum identitate, alteritate, multiculturalism și transformări globale în Balcani. De peste 15 ani scrie la diferite publicații și, din când în când, proză scurtă, povestiri, poezii. În cartea „Toți câinii aleargă după fluturi“ a reușit să adune laolaltă o parte dintre primele ei texte literare.
Siguranța banilor tăi online: cum recunoști capcanele digitale și cum îți protejezi contul
Fraudele digitale au explodat în România în 2025, iar atacatorii devin tot mai sofisticați: folosesc apeluri spoofing, reclame false și deepfake pentru a păcăli utilizatori obișnuiți. Și de multe ori reușesc. 6 din 10 români au fost vizați de tentative de fraudă online. Află cum să recunoști pericolul, ce tipuri de atacuri circulă cel mai des și, mai ales, ce reguli simple te pot ajuta să-ți protejezi banii și datele personale.
Apă cu TVA și rușine: cât costă să-ți fie sete într-un restaurant din România?
O investigație de vară printre meniuri, legi și tăceri. Între robinet și sticlă: cât costă, de fapt, să-ți fie sete în România?
Tot ce trebuie să știi despre Pilonul II de pensii
Pilonul II de pensii este un mod simplu și eficient de a economisi și a investi în același timp. Mulți contribuie deja, lună de lună, fără să știe exact ce se întâmplă cu banii lor.
Ziua Bună pe Via Transilvanica. Alin Ușeriu: „Există în România drumuri pe care nu te pierzi. Pe care știi exact ce ai de făcut“
Drumeții, pe care Via Transilvanica este acum pregătită să-i primească cum se cuvine, sunt turiști din România sau din afara țării, sau chiar localnici care au început să înțeleagă că Via Transilvanica e și a lor din mai multe puncte de vedere. Se pot ajuta de ea să își refacă relația cu locul unde trăiesc, dar au devenit și responsabili pentru ea. Mai mult decât alte inițiative, Ziua Bună îi face și pe localnici să își asume proiectul.