Valentin Șchiopu
Redactor
... a lucrat 12 ani în presa sportivă, timp în care n-a trecut nici măcar o singură zi în care să nu i se spună că ar trebui să se dedice unei activităţi serioase. Ursitoarele i-au promis o carieră în fotbal, dar a studiat filosofia şi şahul, în acord cu constituţia sa fizică. La 17 ani a câştigat un concurs, la o televiziune locală, care premia telespectatorul ce oferea cea mai profundă definiţie a vieţii. A primit un abonament de o lună la sala de culturism. Nu avea să-l folosească niciodată. Ţine de mic cu formaţiile Timpuri Noi, Pulp şi Barcelona.
“Nesemnificativii”. Blegomazin – stinge ideile de dreptate și libertate
Psihiatria, o specializare marginală în anii '50, devenise unealta perfectă pentru a masca represiunea politică din ultimele două decenii de comunism. A continua să te împotrivești comunismului "intrase" pe lista tulburărilor psihice.
„Nesemnificativii”. Iuga a stat 6 ani în pușcărie, securistul lui 8 ani în Parlament
„Dumneata ești un microb care a venit pe corpul socialismului care te-a anihilat și te termină”.
„Nesemnificativii”. Sinuciderea Emiliei Kimeri
La 30 de ani de la Revoluție, o instanță din România a stabilit că disidența inginerului Gheorghe Ursu a fost mai degrabă „nesemnificativă”. Am vrut să vedem câți alți „nesemnificativi” și-au riscat viața sub comunism pentru a fi apoi uciși sau persecutați de țara în care s-au născut.
Povestea tinerei care și-a oferit apartamentul bolnavilor de cancer care vin la tratament în Cluj
O tânără și-a pus apartamentul din Cluj la dispoziția celor de la Casa Filip, fără nicio pretenție de ordin pecuniar. Chiar dacă mai are de plătit rate vreme de 22 de ani, a trimis prin poștă cheile și a cerut doar ca biblioteca din salon să nu fie sacrificată la reorganizarea spațiului. Cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor primite de-a lungul anului de Casa Filip și al unor firme din Cluj, apartamentul a fost complet renovat. Camerele au fost zugrăvite, iar balconul reparat. Din ianuarie va primi pacienți cu afecțiuni oncologice care au nevoie de cazare în Cluj.
Șeful asociației din Cluj care „face curățenie” în autobuze: „Noi ne bucurăm când ne scrie presa de rău, înseamnă că suntem băgați în seamă”
O asociație condusă de foști polițiști ieșiți la pensie acționează fără vreun drept legal pe străzile Clujului și decide cine are sau nu dreptul de a circula cu autobuzul. Le-au pus gând rău ”cerșetorilor și desenatorilor grafitici”. Primăria s-a dezis de ei în urmă cu doi ani, dar membrii organizației susțin că acționează în colaborare cu poliția locală. Șeful asociației susține că acționează în virtutea unei înțelegeri cu Poliția locală, o instituție subordonată Primăriei Cluj-Napoca.
Profesorul antisistem
Povestea lui Dorin Ioniță, omul care a deschis primul cabinet particular de meditații din România
„Vom fi cu adevărat liberi când vom învăța compasiunea, perseverența și curajul”
Oana Fărcășanu e autoarea poate a celui mai puternic mesaj din zilele Revoluției. 30 de ani mai târziu, ne-a dăruit un text excepțional despre idealurile și lecțiile generației sale
Prima mea pereche de încălțări de sport
Povestea româncei care a câștigat aurul la Campionatul Mondial de alergare montană din Argentina. Cristina Simion a reușit să se impună în cursele de anduranță la care a participat până acum, dar parcursul nu a fost deloc ușor.
Pufi și Marele Maestru
Pufi obosește repede și șchioapătă, așa că Lazăr îl plimbă de atunci într-un cărucior de copii. Un șahist mereu în căutarea unei confruntări memorabile și un câine care dă din coadă într-un căruț, iată o imagine înduioșătoare.
Iepurii scoși din jobenul lui Vâlcov se agață de Agenția Națională a Medicamentului
Patronul unor farmacii din Craiova și o absolventă de management financiar contabil la Spiru Haret țintesc conducerea Agenției Medicamentului.
Doamna și vagabonzii
PSD Cluj a evacuat presa, dar a păstrat patronii ei, la întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu electoratul clujean. Descinderea doamnei Viorica Dăncilă la Cluj în seara de 29 octombrie 2019 a adus cu ea un parfum de 1987, pe care cei prezenți l-au inspirat cu fremătare și, desigur, nostalgie.
Senatorul Talpoș-Iute
Cum a reușit senatorul Iustin Talpoș să treacă prin patru partide în mai puțin de o legislatură? L-am lăsat chiar pe el să explice.
Candidatul Popescu: ”Nimic pentru mine, totul pentru România”
Singurul candidat la Președinție care nu are trecută vreo sumă în declarația de avere este împins în față de un partid de 1.000 de membri care a reușit, ca prin miracol, să strângă cele 250.000 de semnături necesare intrării în campania electorală. Nicio legătură, desigur, cu site-ul de fake news a cărui pagină de facebook îi preia mesajele electorale. Am încercat să stăm de vorbă cu el și să aflăm ce se află în spatele acestei candidaturi-minune.
Cum poți primi amendă la majorat dacă protestezi în Târgu-Mureș
Un licean a fost amendat în ziua în care a împlinit 18 ani, după ce, cu cinci luni înainte, participase la un protest cu ocazia vizitei Vioricăi Dăncilă la Târgu-Mureș
Corina și Gabriela, înainte de toate
Corința Crețu și Gabriela Firea, două nume importante din politica românească, și-au început ascensiunea la cotidianul de casă al Frontului Salvării Naționale și al lui Ion Iliescu, ca ziariste.