Valentin Șchiopu
Redactor
... a lucrat 12 ani în presa sportivă, timp în care n-a trecut nici măcar o singură zi în care să nu i se spună că ar trebui să se dedice unei activităţi serioase. Ursitoarele i-au promis o carieră în fotbal, dar a studiat filosofia şi şahul, în acord cu constituţia sa fizică. La 17 ani a câştigat un concurs, la o televiziune locală, care premia telespectatorul ce oferea cea mai profundă definiţie a vieţii. A primit un abonament de o lună la sala de culturism. Nu avea să-l folosească niciodată. Ţine de mic cu formaţiile Timpuri Noi, Pulp şi Barcelona.
Sibiu, revoluția din spatele pozelor de Instagram
Sibiul a ieșit pe locul al doilea în topul celor celor mai bune orașe din România, după un sondaj în care cititorii PressOne au putut ierarhiza în jurul unor criterii care țin de siguranță, spații verzi și de relaxare, costul vieții, curățenie, administrație, trafic, soluții de smart city sau calitatea vieții. Am încercat să aflăm în ce constă prețul succesului unui oraș care a crescut simțitor în ultimul deceniu și care sunt atuurile lui în competiția cu marile orașe din România.
Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică: Indicatorul de mortalitate reflectă performanța spitalelor din România.
Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și directorul Departamentului de Sănătate Publică de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, consideră imoral gestul doctorilor Rafila și Cercel de a candida din partea PSD și consideră că acest lucru pune sub semnul întrebării credibilitatea întregii comunități științifice.
Pălășan al V-lea, regele chiolhanurilor
Prințul Charles a făcut celebru satul Viscri. Primarul Pălășan e însă jupân în zonă. E acuzat că a câștigat alegerile prin pomeni electorale și intimidări. Normal, neagă acuzațiile.
Văcarul din Alțîna: "Merg să votez pentru o lume mai aproape de adevăr"
La Alțîna (Sibiu), pe valea Hârtibaciului, trei candidați cu același nume vor să câștige Primăria. Am mers, cu câteva zile înainte de alegeri, să-i cunoaștem pe cei trei candidați. Am hotărât însă să dăm voce unuia dintre milioanele de anonimi care contează doar atunci când sunt interese electorale la mijloc. Văcarul comunei a terminat 10 clase și două profesionale, a fost strungar și zidar. Problemele de sănătate l-au adus în situația de a nu-și mai face prea multe planuri de viitor. Duminică își va îmbrăca hainele bune și va merge să voteze, așa cum a făcut-o de fiecare dată. Pentru schimbare, spune, și pentru o “lume mai aproape de adevăr”.
Ministerul pentru pile, cunoștințe și relații
Un expert în fizică medicală povestește cum a fost umilit la un concurs organizat în urmă cu doi ani de departamentul care a angajat-o pe Codruța Filip
Don Claudiu de la Mancha. Povestea românului devenit un erou pentru o comunitate din Spania
În urmă cu 20 de ani nu avea aproape nimic. A dormit pe bancă în parc, a împărțit o casă cu încă zece conaționali, a muncit pentru o farfurie cu mâncare la prânz, ca să poată ține cursuri de dans într-o sală de cartier, a lucrat într-un abator la jupuit mieii, a fost bodyguard, s-a îmbolnăvit și a ajuns într-un scaun cu rotile, s-a ridicat din nou și s-a antrenat până a ajuns profesor de arte marțiale
Medicul George Udrescu: „În noaptea tragediei din Colectiv, sala de operații cel mai bine dotată de la Floreasca a rămas închisă. Era sala Șefului”
Specialist în chirurgie plastică și reconstructivă, Udrescu a emigrat în 2009 în Germania. Medicul a scris pentru PressOne despre organizarea feudală a sistemului medical din România
Buongiorno, sunt cea mai fericită bunică din România!
Cum a reușit Maria Călimăceanu să-și ducă nepoțica de doi ani în Italia, contracronometru, pentru o operație care i-a salvat viața.
Dr. Daiana Voiculescu: „Baronii din Sănătate au moștenit sistemul de la părinții și socrii lor, personaje bine poziționate în lumea lui Ceaușescu”
Confesiunea unui medic român care lucrează la New York. A emigrat în anii '90, după ce a refuzat să dea șpagă 7.000 de dolari pentru un post la spitalul condus pe atunci de Sorin Oprescu. În prezent e profesoară la New York University Grossman School of Medicine și e directoarea Departamentului de Terapia Durerii la Spitalul Bellevue.
Profesorul din Clondiru
Cătălin Zaman face performanță la școala dintr-un sat cu toaleta în fundul curții. Patru dintre elevii săi au obținut nota 10 la examenul de Evaluare Națională
Viorel Ilișoi: „Presa a coborât nivelul până la jenant și insuportabil. A cedat gusturilor proaste, lenei, ciubucului, mediocrității”
Ziaristul Viorel Ilișoi a lansat "Strălucitor", o carte care adună povești din cei 30 de ani de presă la Atitudinea, Timpul, Național, Cotidianul sau Jurnalul Național.
10 mituri și conspirații despre Covid-19 demontate de un medic infecționist
Cum se raportează un medic care muncește de patru luni într-o secție închisă de boli infecțioase la valul de știri false legate de SARS-CoV-2
Medic infecționist din Botoșani: Doare să stai în fața unui sicriu închis și acolo să fie o colegă și o prietenă.
Am discutat cu șefa secției de Boli Infecțioase Botoșani, medicul Valentina Morcov. A lucrat cu Lenuța Buta timp de aproape 20 de ani. Au prins împreună și perioada de dinaintea renovării din 2017, când era mozaic pe joc și tremurau de frig în spital, iernile, dar și ultimii ani în care au beneficiat de condiții mai bune de lucru. Ultimele luni au fost despre viață și moarte.
Adio, cutii de beton! Mă mut la țară.
Câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a lăsa în urmă orașul
O știre regizată la Suceava s-a transformat la Antena 3 în „prigoană religioasă”
Mihai Gâdea a semnalat la Sinteza Zilei, în emisiunea de marți, 5 mai, câteva presupuse abuzuri peste care s-a trecut „prea ușor” cu vederea în perioada stării de urgență. „Abuzul” semnalat fusese regizat, de fapt.