Adrian Mihălțianu
Publisher
... a alternat în ultimii 20 de ani între două lumi: IT și jurnalism. Pasionat de povestit, alege să părăsească o carieră în multinaționalele de IT și să scrie despre mașini și călătorii. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi coordonează un proiect internațional, DriveMag, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. În paralel, publică primele două volume din "Terra XXI", o saga SF întinsă pe mai multe secole, și pregătește proiecte de guvernare globală care-l trimit ca finalist al concursului de proiecte New Shape Prize 2018.
Cum ar putea scăpa Bucureștiul de traficul infernal în mai puțin de doi ani
Rezolvarea problemelor regiilor de stat cere să știi să și asculți oamenii. Să vezi dincolo de mânia lor provocată de unul sau de altul. Și să separi liderii mafioți de cei care vor doar să trăiască decent, că doar nu e vina lor că managementul și politicienii n-au fost în stare să aibă, până acum, o strategie coerentă de finanțare a transportului în comun din banii călătorilor și pe seama celor care vor insista să meargă cu mașina proprie prin oraș.
Cum au sufocat impostorii România
România a avut, în 2020, una dintre cele mai mari creșteri ale mortalității din Uniunea Europeană. Antivacciniștii și impostorii umflați de televiziuni poartă o mare parte din vină, dar nu pe toată. Statul sufocat de impostură este principalul vinovat de cele peste 40.000 de morți suplimentare din ultimul an.
Cum ar putea salva bugetarii România
Știu, e utopic să crezi că brusc ne vom trezi cu mii de bugetari care să ridice vălul de peste mafia din sistem - în fond, au totul de pierdut și prea puțin de câștigat. Dar eu cred cu putere că dacă vom avea măcar câteva zeci de oameni curajoși care să dea spre presă tot gunoiul ținut cu îndârjire ascuns atâția ani, vor urma apoi acele sute și mii de care e nevoie pentru o revoluție reală în România.
PNL, aurul și mafioții
Dacă însă adevărații reformiști din PNL nu se trezesc la timp și nu au curajul să treacă la acțiune anul acesta, s-ar putea ca peste trei ani să fie deja mult prea târziu. Să n-aibă nicio îndoială că mafia își va șterge picioarele și de ei cu proxima ocazie, așa cum a pățit nefericitul primar al Capitalei.
Orașe pentru oameni sau orașe pentru mașini?
Pentru că se vorbește din nou de taxe de parcare, costul transportului în comun, parcări supraetajate, pasaje supraterane, infrastructură mai multă pentru mașini, țin să reamintesc că ar trebui să învățăm din greșelile altora și să nu reinventăm roata. Mai ales când aceasta are colțuri.
Vechiul nou fel de a face politică
Aburii victoriei chinuite în alegeri s-au risipit, iar acum suntem puși în fața unei realități crude: nu doar că bugetele primăriilor câștigate de „noul val” din politică au fost devalizate de PSD, dar nici nou-veniții nu par a înțelege cu ce se mănâncă, de fapt, administrarea. Greaua moștenire e validă până la un punct, de la care începe responsabilitatea proprie în gestionarea unei țări în timp de criză.
Davos 2021 și eșecul moral al lumii civilizate
Davos 2021 ar fi trebuit să fie despre un viitor inclusiv, bazat pe o societate deschisă și parteneriate morale. În schimb, reușește să devină o platformă de la care dictatorii lumii ne țin lecții.
Statistici: cum stă România în privința Covid-19 și a vaccinării
Dacă se va menține ritmul de circa 17.000-18.000 de vaccinări pe zi, la finalul primei etape de vaccinare, pe 15 ianuarie, vom avea circa 195.000 de vaccinați, adică 60.5% din totalul personalului medical. Evident, o parte se vor vaccina mai târziu, dar semnalul transmis populației generale cu privire la încrederea în vaccin este unul mai degrabă îngrijorător: dacă nici personalul medical nu a priceput gravitatea situației, ce să înțeleagă populația generală?
Ura ca haină a libertății
Imaginile cu bărbați furioși pătrunzând prin violență în templul democrației americane - unii dintre ei goi, purtând pe umeri o blană și pe cap niște coarne, alții îmbrăcați în costume de supereroi americani - vor rămâne în istorie drept mărturie a forței urii și dezinformării. Râdem, glumim, dar în incintă, spunea bancul. Iată că incinta poate fi luată cu asalt și violată dacă ne-am întins prea mult cu gluma.
LIVE TEXT: Congresul american certifică victoria lui Joe Biden sub asaltul mulțimilor furioase
Congresul American a început să țină ceremonia de numărare a voturilor Colegiului Electoral SUA, sub asaltul mulțimilor furioase.
2021 în știință și tehnologie
2021 se anunță a fi unul dintre cei mai importanți ani din istoria tehnologiei și a științei. Ce vom ști să facem cu aceste descoperiri, rămâne de văzut.
Ce putem aștepta în mod realist de la 2021
Într-o bună măsură, România arată acum ca un imens azil de nebuni în aer liber. Dar asta nu-i o problemă, întreaga planetă a ajuns pe culmile nevrozei, iar modul în care s-au refulat destui de Revelion demonstrează că legăturile în care ne-au pus guvernanții pentru propriul nostru bine mai au puțin și se rup. Vom ieși cu toții să batem câmpii în 2021? Sau mai degrabă avem motive de optimism, după un an absolut oribil pe care am vrea să-l facem repede uitat? Am încercat să selectez 5 elemente-cheie care ar putea caracteriza acest an, în bine sau în rău.
10 lucruri de văzut la început de 2021 pe Netflix, HBO GO, Amazon și YouTube
Ce poți vedea pe YouTube, Netflix, HBO Go și Amazon Prime în primele zile ale lui 2021
Cele mai citite articole PressOne din 2020
Peste 2,5 milioane de cititori au intrat pe PressOne în 2020. Cei mai mulți dintre ei au fost interesați de articolele noastre care luptă contra putreziciunii din două sisteme cheie: cel medical și cel educațional. Dar PressOne nu se rezumă la atât, iar asta o puteți vedea cu ușurință pe site. :)
2020 în imaginile PressOne
2020 a fost acel gen de an care apare o dată pe secol și spulberă tot ce ne propusesem să facem, reașezând lumea pe alte baze. Deși o bună parte din el am stat și am lucrat de acasă, am reușit să acoperim, totuși, și realitatea din România profundă sau din orașele noastre cele mai smart.