Mălina Gîndu
Reporter
..e studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București din octombrie 2020. Tot de atunci, colaboratoare a publicației Cultura la dubă. A descoperit devreme că prin scris se poate înțelege pe ea mai bine. Puțin mai târziu, că prin scris poate face lumea din jur să se înțeleagă pe ea mai bine. Și asta își propune, cu fiecare material în care-și toarnă sufletul, energia și nenumăratele cești de cafea.
„Cum îți mai faci planuri dacă îți bate un război la ușă?”. Războiul din Ucraina prin ochii generației Z
Cum vede generația Z războiul din Ucraina? PressOne a stat de vorbă cu câțiva dintre acești tineri, liceeni și studenți din România, pentru a afla ce înțeleg ei din acest război, ce impact are asupra vieților lor și care cred ei că sunt cauzele lui.
Harkiv atunci, Harkiv acum
Nicu Podariu și Natalia Neskorod sunt din două generații diferite, dar amândoi au trecut, la mai bine de 70 de ani distanță, prin aceeași dramă: aceea de a vedea orașul Harkiv distrus sistematic.
Interviu Gabriela Firea: „Natalitatea să crească, dar nu cu orice risc şi nu de orice manieră, să nu ne întoarcem la vremurile de dinainte de Revoluție”
Gabriela Firea a răspuns în cele din urmă întrebărilor PressOne legate de modalitățile de sporire a natalității, precum și de susținerea familiilor monoparentale sau a dreptului femeilor de a dispune de propriul lor corp.
Ministerul Familiei vrea să sporească natalitatea cu vouchere și facilități fiscale. Dar nu doar lipsa banilor îi oprește pe români din a face copii
Apărut parcă din neant la finalul anului trecut, Ministerul Familiei, în frunte cu Gabriela Firea, propune vitejește în programul de guvernare o serie de măsuri, majoritatea financiare, care să sporească natalitatea. Problema e că în spatele lor nu e clar dacă se află o cercetare menită să afle ce-și doresc, mai exact, cuplurile din România, când vine vorba de copii.
Înapoi la facultate peste noapte. Piesă de teatru absurd în trei personaje: ministrul incoerent, studentul panicat și rectorul blazat
Nici după reproșurile studenților și a comunității academice, ministrul Educației nu pare să înțeleagă un lucru evident pentru tot restul lumii: Nu poți relua de pe o zi pe alta activitatea față în față într-o instituție de învățământ cu mii de studenți care nu se află în centrul universitar.
Câte rețele de socializare, atâtea realități. Războiul din Ucraina se vede diferit în funcție de platforma de social media de pe care îl urmărești
Acțiunile lui Vladimir Putin ne-au aruncat pe toți într-un haos informațional pe care ne străduim să-l navigăm, cu mințile obosite după doi ani de pandemie. Fiecare rețea de socializare arată o fațetă diferită a războiului și a modului în care oamenii reacționează la el.