Investește în ceea ce crezi!
Fii alături de noi în promovarea jurnalismului de calitate din România.

Lucian Muntean ...

.... s-a născut în 1974 la Sighişoara şi s-a stabilit la Bucureşti în 2006. A absolvit în 2001 Facultatea de Geologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Începând din 1997, a fost fotoreporter, pe rând, la Ziua, Ziarul de Cluj, Agerpress, Mediafax, ProSport, Gazeta Sporturilor, Adevărul, Historia, Foreign Policy, Forbes, Dilema veche şi modernism.ro. Ca artist vizual, s-a implicat în numeroase proiecte de artă contemporană, a avut expoziţii personale şi de grup, a participat la simpozioane şi bienale internaţionale. E mereu gata de drum, călătoriile fiind una din marile sale pasiuni.

Grădina Zmeilor
Pentru a admira un peisaj similar cu cel de la Meteora, Grecia (desigur, la o scară redusă) e suficient să mergem în Sălaj. În apropierea satului Gâlgăul Almaşului se află o rezervaţie naturală inedită: Grădina Zmeilor.
Ia - cămașa tradițională românească
Cu ocazia Zilei Universale a Iei vă invităm să o descoperiți împreună cu costumele tradiționale autentice purtate de români în secolul trecut. Fotografiile provin din Arhiva de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român. Proiectul intitulat "Rețelele Privirii" este prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale din România și poate fi consultat aici https://arhiva.muzeultaranuluiroman.ro
Ce cadouri primește un președinte? Colecția Emil Constantinescu.
Fostul Președinte al României în perioada 1996-2000, Emil Constantinescu, expune în premieră colecția personală de cadouri primite în perioada mandatului. Printre obiectele expuse sunt: un cristal de topaz din Ural, de 1960 karate, ordinul "Elefantului", cea mai înaltă distincție daneză, care trebuie returnat după moartea deținătorului sau un coif nipon primit de la Împăratul Akihito al Japoniei. Expoziția este organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață și 55 de ani de cercetare științifică ca geolog, profesor universitar și este găzduită de Muzeul Național de Geologie din București.
+