Ioana Epure
Director editorial
...are multe pălării - de reporter, de fotograf, de călător. A trecut prin presa scrisă, prin radio și prin televiziune. Dar în spatele tuturor mișcărilor ei aparent haotice stă aceeași curiozitate, care o face deopotrivă să umble cu aparatul foto de gât prin sate africane de vrăjitoare și prin stepa mongolă sau să întrebe oameni obișnuiți de pe stradă: de ce îți e cel mai frică? Ioana descoperit într-o zi că jurnalismul este singurul fel prin care poate să trăiască, măcar pentru câteva minute, în pielea altor oameni, și de atunci nu mai poate să facă altceva.
The Migrants Nobody Wants, Stranded Between Turkey and Greece: "In the sea you don't know if you are dead or you are alive"
We patrolled for four days together with the Turkish Coast Guard Command in the strait between Çeşme, Turkey, and the island of Chios, Greece.
„Când ești pe mare, nu știi dacă mori sau trăiești.” Cum funcționează ping-pong-ul cu oameni de la frontierele Uniunii Europene
Am patrulat timp de patru zile împreună cu Comandamentul Gărzii de Coastă Turce, în strâmtoarea dintre Ceșme, Turcia, și insula Chios, din Grecia.
Purgatoriul semnăturii electronice în România. „Există foarte puține tipuri de contracte sau de relații între oameni, companii, sau între cetățean și stat, care nu pot fi făcute complet online”
Radu Burnete, Director Executiv Confederația Patronală Concordia, Mihai Matei, Președinte ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) și vicepreședinte Confederația Patronală Concordia și Edward Alexandru Cretescu, Business Consultant, explică pentru PressOne de ce este important ca legea să fie pusă în acord cu cadrul de reglementare european și cum ar schimba acest lucru viețile românilor, care ar putea, în acest fel, să stea la mai puține cozi și să facă mai puține drumuri în relația cu instituțiile statului - și nu numai.
Noua resetare, dictatura sanitară globală și interzicerea sexului. Cum explică teoriile conspirației variola maimuței și cine le promovează în România
Încă trei țări raportează cazuri de variola maimuței, în vreme ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le cere oamenilor să rămână calmi. Între timp, pe rețelele de socializare au apărut deja teorii și interpretări ale virusului, chiar dacă medicii și ceilalți experți au explicat deja că nu se poate face nicio legătură între variola maimuței și Covid-19 și că virusul se transmite doar în anumite condiții, indiferent de orientarea sexuală a pacienților.
Konstantinos Tsakalidis, câștigător World Press Photo 2022: „Nu cred că putem schimba lumea în care trăim, dar poate o facem mai dreaptă”
Konstantinos Tsakalidis este un fotograf grec, autorul uneia dintre cele mai cunoscute fotografii din incendiile de pădure din Grecia și unul dintre câștigătorii World Press Photo 2022.
Pentru ce se pregătește Transnistria?
Nimeni nu poate spune cu certitudine ce se întâmplă în Transnistria. Jurnaliștii nu au permisiunea oficială de a relata de la fața locului. În urmă cu câteva săptămâni, am călătorit sub acoperire în republica separatistă și am asistat la primul protest pro-rus din această regiune.
„Ghidul bucureșteanului întors din diaspora”. Cu ce se mai ocupă Direcția Situații de Urgență din Primăria Capitalei
Direcția Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București se zbate în subfinanțare cronică an de an și nu reușește nici măcar parțial să-și îndeplinească scopul. Și dacă asta nu e de ajuns, tot la București, orice pregătire pentru dezastre e împinsă mai încolo de “Ghidul bucureșteanului întors din diaspora”, pentru că, de fapt, Direcția pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Capitalei se ocupă și de serviciul de statistică, dar și de servicii pentru românii plecați peste granițe.
România curajoasă. Povestea profesoarei din Bistrița care a câștigat la CEDO împotriva nedreptăților statului român
Cristina Rusu are 49 de ani și e profesoară de geografie la un colegiu tehnic din Bistrița. Pe 8 martie 2022 a primit vestea că, după aproape 8 ani, a câștigat un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva statului român, care acum trebuie să îi achite daune în valoare de 9.000 de euro, pentru că i-a încălcat, printre altele, dreptul la liberă exprimare.
Moldova, „cel mai fragil vecin al Ucrainei”. Între criza refugiaților și militarii din Transnistria
De ce ar trebui să ne pese ce se întâmplă cu Republica Moldova în timpul invaziei ruse în Ucraina?
Exclusiv. Corespondență din Tiraspol: „Să zidim ceva, nu să sfărmăm”. Locuitorii din Transnistria îl susțin pe Putin, dar nu înțeleg războiul cu Ucraina
Doi reporteri PressOne au petrecut câteva ore la Tiraspol, la scurt timp după ce Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar autoritățile transnistrene au solicitat din nou Chișinăului recunoașterea independenței. Toate pe fundalul războiului cinic declanșat arbitrar de regimul Putin în Ucraina.
Bun venit în România, locul unde toți ajută, dar nu vorbesc între ei. Raed Arafat: „Pregătirea pentru refugiați se face integrat”. Activiștii: E haos și comunicare zero
În timp ce Rusia își continuă invazia, în vămile din România statul, activiștii și cetățenii se calcă pe bătături ca să ajute refugiații.
Exclusiv. Diaspora ucraineană: "Fratele meu are 25 de ani, e programator și azi a plecat la război"
În Grecia locuiesc doar în jur de 25 de mii de ucraineni, însă astăzi aceștia au organizat o demonstrație pașnică la poalele Acropolelor, pentru protesta împotriva invaziei ruse. Atmosfera e încărcată, plouă mărunt, se intonează imnul și un preot spune Tatăl Nostru.
The Ukrainian diaspora in Athens: "My brother is 25, he is a programmer and today he went to war"
The Ukrainian diaspora has been protesting for more than a week against Putin's aggression and the Russian invasion, which are now endangering the lives of their families back home.
Autostrada eternă
Pe 7 februarie 2022, CNAIR a anunțat că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Boița. Dar vom parcurge cu adevărat în 2028 Valea Oltului pe autostradă?
REPORTAJ. „Trăiesc doar pentru azi”. Kerem, 18 ani. Cu cât s-au scumpit uleiul, ouăle sau făina în Turcia și cine mai crede în Erdogan
Prăbușirea lirei în Turcia e explicată, de multe ori, în limbaj economic. Dar cum cum se reflectă ea, cu adevărat, în viețile oamenilor? Și de ce încredere se mai bucură Erdogan?