
Ana Tepșanu
Colaborator
Ana Tepșanu crede că scrisul este viața ei și ar vrea să facă asta mereu, motiv pentru care-și testează în permanență abilitatea de adaptare la tot felul de tipuri de conținut jurnalistic. Cel mai mult ii place să descopere oameni interesanți și să le spună povestea.
Viața unei voluntare de 22 de ani, după șase luni în Gara de Nord cu refugiații ucraineni: „O visam zilnic cum striga după ajutor la mine și nu puteam face nimic”
Timp de șase luni, o tânără de 22 de ani, originară „dintr-un mic orășel la capăt de lume” situat la granița dintre Republica Moldova și România, a fost voluntar și translator pentru refugiații care aveau nevoie de ajutor, s-a implicat în poveștile lor și a renunțat la viața ei pentru a face un bine celor din jur.
Vară în București. O zi liberă ca o vacanță
Aș fi putut să numesc materialul ăsta „de ce să NU stai în București vara”, dar mi-ar plăcea să încerc opusul. Să te port într-o mică aventură care să-ți arate și altă față a orașului sau măcar câteva locuri în care poți să uiți, măcar pentru o vreme, unde te afli.
Oamenii care schimbă lumea capac cu capac
Asociația "Capace cu suflet" colectează capace de plastic și le vinde către firme specializate. Sumele încasate sunt donate către diferite cauze umanitare.
Campioană europeană la lupte libere la 21 de ani: „Pe saltea e pe saltea. Nu-mi pare rău de nimeni”
Andreea Ana are 21 de ani și tocmai a câștigat medalia de aur în cadrul Campionatului European U23 de lupte libere desfășurat la Budapesta, după ce a învins-o pe ultima sută de metri pe ucraineanca Oleksandra Khomenets.
„Toate au dispărut într-o zi”. Despre vechea și noua viață, cu o tânără jurnalistă din Ucraina care s-a înrolat în armată
În noaptea de 21 spre 22 februarie, Margarita Rivciacenko și-a serbat ziua de naștere la Budapesta, „în cel mai faimos bar de aici, Szimpla Kert, aflat într-o clădire abandonată”. A împlinit 25 de ani. Pe 24 februarie s-ta înrolat în armata ucraineană.
„În genunchi sau vă vom împușca!” Povestea grupului de studenți africani ajutați de o româncă să treacă granița
„Am simțit că suntem acasă”, își începe povestea Nontobeko Dluli, o tânără de 36 de ani din Eswatini, sudul Africii, care a fugit din Ucraina. Înainte de a trece granița înspre România, tinerii din grupul ei au trebuit să meargă 20 de kilometri pe jos, iar la graniță au fost amenințați cu armele și umiliți de vameșii ucraineni.
Horia Colibășanu despre chemarea muntelui și bucuria vieții: „Bă, am mai trăit un an!”
Pe 1 aprilie, Horia Colibășanu își va începe expediția internațională cu numărul 23, alături de colegii lui, Marius Gane și slovacul Peter Hamor, atunci când vor încerca să cucerească vârful Kangchenjunga (8.586 m) din Himalaya. Pentru PressOne, alpinistul a vorbit despre puterea muntelui, echilibrul dintre familie și pasiune, dar și apropierea constantă a morții.