Alex Olaru
Redactor Șef
Jurnalist radio cu peste 16 ani de experiență. S-a format în redacțiile BBC, Radio România Actualități și RFI. A mai trecut pe la Radio Lynx, ZIUA și Europa Liberă și a colaborat cu VICE și Hotnews. A ales jurnalismul de serviciu public și crede că fără o presă de calitate România nu poate merge înainte și nu-și poate schimba mentalitatea. Crede în libertatea de expresie, dar și în informația curată și echidistantă. A descoperit relativ târziu jurnalismul narativ, dar de atunci s-a îndrăgostit iremediabil. Alex s-a alăturat redacției PressOne pentru că e printre puținele locuri unde acest gen poate fi promovat.
7 ore de conspirații în Parlamentul României, la inițiativa AUR. Medici români vorbesc despre dictatura sanitară și „atacul la Hristos”
Mai mulți medici adepți ai teoriilor conspirației au participat recent la conferința Medici Români vs Dictatura Covid, organizată de AUR chiar în Parlamentul României. Evenimentul a durat aproape șapte ore și a pendulat între momente stânjenitoare de organizare, propagandă politică, habotnicie și acuze că „se încearcă transformarea populației Planetei în sclavi.”
Interviu. „Federația Rusă a înțeles că actuala putere de la Chișinău reușește să facă față factorilor politici puși să destabilizeze din interior”
Maia Sandu a vorbit luni despre un plan elaborat, care ar include și provocatori „cu pregătire militară.”
Bătaie pe București. Miza: casele și spațiile verzi din Micul Paris
Spații verzi și clădiri de epocă ar putea dispărea peste noapte din centrul Bucureștiului, dacă se constată că un document care le proteja de mai bine de 20 de ani nu are toate avizele sau că nu a fost adoptat în mod legal.
Agenția Națională Antidrog „se validează academic” prin generali controversați și foști consilieri în serviciile secrete
Consiliul Științific al Agenției Naționale Antidrog are doi președinți, unul onorific și unul executiv, care au împreună 182 de ani.
Interviu. Drumul donațiilor din România peste granițe, la ucrainenii prinși în război
La aproape un an de la începerea războiului din Ucraina, România poate contabiliza ajutorul umanitar pe care îl acordă țării vecine. Birocrația vamală a fost și rămâne principala piedică în calea asistenței umanitare, situație în care statul român nu reușește încă să își asume măcar un rol de coordonare sau logistică, crede Sorin Ioniță, de la Expert Forum.
Războiul din Ucraina. „Crește probabilitatea apariției unui nou front”
Potrivit analizei Institutului pentru Studierea Războiului, trupele ruse au continuat operațiunile ofensive în jurul orașului Soledar, precum și în zonele Bahmut și Avdiivka, unde se luptă brutal. Expertul în securitate Claudiu Degeratu susține că devine probabilă deschiderea unui nou front în Ucraina, inclusiv dinspre nord.
Louisiana de Świsłocz. La granița dintre Polonia și Belarus, criza migrației continuă neobservată (reportaj)
Am fost la granița dintre Polonia și Belarus ca să vedem cum e pentru migranții africani să se ascundă de poliția de frontieră în pădurea de molizi, prin zăpadă.
Statul român boicotează economic Austria cu heirup: „Trebuie să ai reacții dure, dar nu să acționezi prostește”
România e pe cale să declanșeze un boicot economic de stat la adresa companiilor austriece, o acțiune fără precedent. Cum și cu ce consecințe însă, l-a întrebat PressOne pe Valentin Ionescu, fost ministru al Privatizărilor.
Frontex: "We have nothing to do with the vote on Romania's admission into the Schengen space. We are not the source of the data" | Correspondence from Warsaw
How can a member state determine exactly by which route asylum seekers arrived in the country? PressOne reporters asked Piotr Świtalski, Frontex spokesperson.
Frontex pentru PressOne: „Nu avem legătură cu votul privind aderarea României la Schengen. Nu suntem noi sursa datelor” | Corespondență din Varșovia
Cum poate un stat membru să determine cu exactitate pe ce rută au venit migranții solicitanți de azil în țara respectivă? - l-au întrebat reporterii PressOne pe Piotr Świtalski, purtătorul de cuvânt al Frontex.
Frăția păcănelelor. Câți bani a plătit Primăriei Capitalei o casă de jocuri de noroc ca să-și proiecteze numele pe Teatrul Odeon
Primăria Generală a ales drept partener principal la festivalul anual de lumini o casă de pariuri și jocuri de noroc. Printre beneficii, Superbet și-a proiectat imaginea pe Teatrul Odeon, în fața a zeci de mii de ochi. Pentru a putea face asta, compania a plătit în jur de 50 de mii de euro, a aflat PressOne.
România confiscată. „Cartelizarea” partidelor politice sufocă societatea și o lasă fără școli, spitale sau drumuri (interviu)
„Românii își trăiesc viețile private în stilul european, nu și viețile publice. Ăsta este paradoxul. Refugiul în viața privată, urmând un tip de comportament și de atitudine europeană, a devenit regula pentru cei care vor să supraviețuiască”, constată Cristian Preda, într-un interviu pentru PressOne.
Raed Arafat despre o nouă creștere a numărului de refugiați ucraineni: „Capacitatea în centrele de tranzit s-a dublat.” Ce se întâmplă cu măsura 50/20?
Șeful DSU Raed Arafat vorbește la PressOne despre cum se pregătește România pentru un posibil nou flux de refugiați din Ucraina.
Frăția păcănelelor. Cum vrea deputatul Florin Roman să-i „salveze” pe tinerii dependenți de jocurile de noroc
O nouă lege ar putea bloca accesul minorilor și al celor „indezirabili” în sălile de jocuri de noroc. În consecință, aceste categorii ar putea migra în online, dacă nu sunt deja și acolo.
Publicația de propagandă Pravda fură citate din PressOne, ca să le arate rușilor cum Iohannis e gata să-i trimită pe români la război împotriva lor
Publicația rusă Pravda publică un articol prin care sugerează că președintele României, „o marionetă a Statelor Unite”, ar fi pregătit să se lupte cu Rusia până la ultimul cetățean, deși poporul român nu ar susține, de fapt, Ucraina. Klaus Iohannis ar fi, pentru publicația rusă, gata de război și, mai mult, „astfel de planuri deja există”, susține Pravda.