Alex Enăşescu
Redactor
... este editorul newsletter-ului de sâmbătă publicat de PressOne și fondatorul newsletter-ului local Iasulnostru.ro, unde acoperă oamenii și locurile care fac Iașul un oraș mai bun.
Tot ce trebuie să știi despre clădirea care va remodela centrul istoric al Iașului
Am căutat să înțelegem viziunea din spatele soluției câștigătoare, „Bridging Time, Bridging Communities”, proiectată de biroul de arhitectură UNStudio din Olanda, pentru a arăta felul în care noul complex rezidențial va remodela centrul istoric al Iașului în următorii ani.
Patru idei și un câștigător: detaliile din spatele proiectelor concursului de arhitectură de la Iași
Deși proiectul UNStudio a câștigat primul concurs internațional de arhitectură de această anvergură organizat în România, dezbaterea abia începe, iar ea va include membrii societății civile, arhitecții precum și autoritățile locale. Articol susținut de Grupul Iulius, ca parte a campaniei de transparență.
Cinci beri artizanale făcute în Moldova și poveștile din spatele lor
Am stat de vorbă cu cei mai pricepuți berari artizanali din Moldova și am descoperit că în spatele numelor ușchite și etichetelor creative stă îndemânarea de a controla timpi, temperaturi și ingrediente despre care băutorii ocazionali nu știu mare lucru.
Cofetăresele care pun Oneștiul pe harta gastronomică a României
Oana Botezatu și Georgiana Neagu sunt două femei de 40-și-ceva de ani care au renunțat la cariere solide și au pornit un atelier artizanal de dulciuri. În Onești.
Cum să îți protejezi timpul și atenția de algoritmii rețelelor sociale
Să fii reporter în România fără să ai cont de Facebook e ca și cum ai alege de bunăvoie nivelul cel mai greu de dificultate al unui joc. Se poate, dar vei avea de suferit.
De la garsoniera din București la Scufița din Homița: o poveste cu gust de legume eco din Moldova
Cu zece mii de euro și un teren moștenit de la bunici, Laura și Antim Nechifor au reușit să înființeze o mică fermă ecologică la marginea județului Iași
Turnătoria de fontă MAE: lupta pentru supraviețuire a unui atelier industrial
Am aruncat o privire înăuntrul ultimei turnătorii de fontă din România care folosește aceeași metodă de topire ca în urmă cu 100 de ani
De ce ne lăsăm prinși în conflicte ideologice care nu ne privesc
Studiile psihologice arată că ceea ce ne mână în luptă nu este compasiunea pentru victime, ci mai degrabă propria noastră nevoie de îndreptățire
Povestea unei călătorii din Iași în Țara de Foc, pe bicicletă. „Nu există o formulă corectă de a vedea lumea. Important e să o vezi."
Doi ieșeni, Carmen Ultimescu și Cristian Andrei Andriesei, au pornit în primăvara anului trecut într-o drumeție care i-a purtat din Republica Moldova până în Kârgâzstan, iar apoi din Columbia în Țara de Foc, de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud.
Stejarii seculari de la marginea Iașului sunt tăiați pentru a face loc generației următoare
Considerată „plămânul verde” al celui mai poluat oraș din țară, pădurea Bârnova este subțiată de la o săptămână la alta, sub acoperirea legilor silvice
O fundație din Iași salvează oamenii pe care statul îi aruncă în stradă
Fundația Emmaus din Iași reabilitează persoane adulte fără adăpost, oferindu-le nu doar casă și masă, ci și educația minimală necesară pentru a-și face un rost în viață.
După 13 ani în Madrid, doi ieșeni s-au întors acasă și au adus cu ei secretele bucătăriei spaniole
Într-o vreme în care industria ospitalității din România este nevoită să importe forță de muncă din Asia pentru a suplini deficitul de personal calificat, există și români care se întorc acasă și își investesc energia și economiile în afaceri de familie.
Casa Share. Bariera între a vrea și a face
În cinci ani, Bogdan Tănasă a construit de la zero peste 20 de case pentru familii cu mulți copiii sau ale căror case au luat foc. Energia lui Bogdan, filantropică și pragmatică deopotrivă, s-a răspândit pe Facebook, unde Casa Share are aproape 250.000 de urmăritori.
Cinci strategii împotriva depresiei de iarnă
Depresia de iarnă poate fi combătută cu succes prin cinci strategii destul de simple, care implică lumina, mișcarea fizică, adaptarea regimului alimentar, socializarea offline și, nu în cele din urmă, adaptarea mentală.
Cum să fii un ascultător mai bun
Răbdarea de a-ţi asculta interlocutorul e o aptitudine tot mai rară.