Laura Popa
Reporter
Laura Popa a terminat științe politice și acum lucrează în radio, după ce a lucrat în presa scrisă. Îi place să iasă pe stradă cu reportofonul și să-i întrebe pe oameni ce mâncare le amintește de copilărie sau când au fost ultima oară fericiți. Iubește viața la bloc, în Pantelimon, unde pereții sunt prea subțiri și poveștile foarte ușor de auzit.
Opinie. Ministerul Sănătății și informațiile de interes public: 103 zile de așteptare pentru nimic
A trebuit să aștept 103 de zile. Atât i-a luat ministerului Sănătății să-mi spună, în corpul unui e-mail, că „structurile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății au fost formulate „propuneri și observații”. Pentru un jurnalist, legea 544/2001 este principalul instrument de lucru.
„Patriarhia nu a dat binecuvântare”. Dan Puric, Piperea și alți extremiști români n-au reușit să strângă semnături pentru redefinirea constituțională a familiei și plata cash
PressOne a cerut explicații de la fiecare asociație din Coaliția pentru Constituție, Familie și Libertate cu privire la eșecul strângerii celor 500.000 de semnături necesare pentru redefinirea familiei și introducerea plății cash în Constituție.
Stații de încărcare pentru mașinile electrice: 5 prize în 2 ani. Statul român întârzie și câte patru ani decontarea proiectelor
În ultimii șase ani, România a doar finalizat 85 de stații de alimentare pentru mașini electrice prin programele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), conform datelor oficiale obținute de redacție. Dintre acestea, doar cinci au fost finalizate în ultimii doi ani, se mai arată în răspunsul oficial.
Tichetele casnice pentru români: doar 7 angajatori au accesat programul anul acesta. Număr mic și al prestatorilor care vor să beneficieze de protecție socială
La nouă luni de la intrarea în vigoare a legii prestatorului casnic, voucherele pentru curățenie nu pot fi încă luate de la oficiile poștale, așa cum prevede legea
VIDEO. Cum se vede din satelit asaltul asupra spațiilor verzi din București
PressOne a folosit imaginile din satelit pentru a vedea cum s-au micșorat spațiile verzi din București, pentru ca în locul lor să apară mall-uri, clădiri rezidențiale sau parcări.
Pregătiri pentru inundații. România a pierdut 160 de milioane de euro din PNRR pentru Lunca Dunării, iar acum se protejează cu saci de nisip
După Ungaria și Slovacia, debitele Dunării vor crește și pe secțiunea românească. Hidrologii anunță că punctul maxim ar putea fi înregistrat la începutul lunii octombrie, când debitul fluviului ar putea depăși 8.000 de metri cubi pe secundă.
PODCAST. Mai credem în suflete pereche?
Când ne gândim la un posibil partener, tindem să căutăm aceea persoană care să ne completeze la milimetru, să știe tot ce gândim și cu care, poate, să nu ne certăm niciodată. Că dacă ajungem să ne certăm, înseamnă că nu suntem „suflete pereche”, corect?
The Map of Contrasts (II). What Life Is Like in Southern Romania and What the Future Holds for Counties Like Călărași, Giurgiu, and Teleorman
In a dedicated series, PressOne analyzes each of the eight regional development programs to understand the likelihood that, in their current form, they will contribute to reducing the economic, social, and developmental disparities across the country. The second part of the series is dedicated to southern Romania.
The Map of Contrasts (III). Bucharest-Ilfov, an Island of Prosperity Surrounded by Poverty
In the final part of the series dedicated to the regional programs under the 2021-2027 European funding exercise, PressOne analyzes the operational programs of the Bucharest-Ilfov and Central Regions.
Exclusiv. 1 din 2 orașe din România verificate de Garda de Mediu nu asigură cetățenilor suprafața obligatorie de spațiu verde
Aproape jumătate dintre orașele din țară controlate de Garda de Mediu nu respectă suprafața obligatorie de spațiu verde pe cap de locuitor, iar despre cealaltă jumătate nu există date clare, reiese din răspunsul furnizat de instituție la solicitarea PressOne.
VIDEO. De ce nu merg românii cu trenul?
Rețeaua de transport feroviar din România se află aproape de colaps, deși Uniunea Europeană oferă miliarde de euro pentru modernizarea ei. De ce?
„Pauza e pauză”. Perspectiva unui expert în educație care contestă interzicerea telefoanelor mobile în școli pe toată durata programului
Printre modificările aduse noului an școlar 2024-2025 se numără și interzicerea folosii telefonului mobil de către elevi în timpul orelor. Potrivit unui secretar de stat din cadrul ministerului Educației, interdicția s-ar putea extinde și pentru pauze. Expertul în educație, Marian Staș, susține la PressOne că această măsură ar fi, însă, mult prea restrictivă.
Harta contrastelor (III). București-Ilfov, o insulă de bunăstare înconjurată de sărăcie
În ultima parte a seriei dedicată programelor regionale din cadrul exercițiului de finanțare europeană 2021-2027, PressOne analizează programelor operaționale din Regiunile București-Ilfov și Centru.
Harta contrastelor (II). Cum se trăiește în sudul României și cum arată viitorul unor județe precum Călărași, Giurgiu sau Teleorman
Într-o serie dedicată, PressOne analizează fiecare dintre cele opt programe regionale de dezvoltare, pentru a înțelege care sunt șansele ca, în forma actuală, să contribuie la reducerea decalajelor economice, sociale și de dezvoltare de la nivelul țării. Partea a doua a seriei este dedicată sudului României.
Photovoltaics In the Rural Areas. How Pensioners From a Village in Arad Managed To Pay Lower Energy Bills
PressOne sought the perspective of a mayor from a small locality in Romania on the national energy system, given that the distribution networks are in a dire state, and the efforts of a community inevitably hit a wall, most often raised by the Romanian government itself.