Laura Popa
Reporter
Laura Popa a terminat științe politice și acum lucrează în radio, după ce a lucrat în presa scrisă. Îi place să iasă pe stradă cu reportofonul și să-i întrebe pe oameni ce mâncare le amintește de copilărie sau când au fost ultima oară fericiți. Iubește viața la bloc, în Pantelimon, unde pereții sunt prea subțiri și poveștile foarte ușor de auzit.
Preoții BOR, seduși de New Age și politică. Vasile Bănescu: Implicarea clericilor în campanie, „o maximă eroare”. ÎPS Teodosie, „pe cont propriu”
La imaginea de „salvator” pe care a dobândit-o Călin Georgescu au contribuit și preoți din Biserica Ortodoxă Română. De ce? Ne răspunde, într-un amplu interviu, Vasile Bănescu.
România post Colectiv. Doar 2 din 10 clădiri fără autorizație la incendiu primesc vreo sancțiune
În ultimii trei ani, zeci de mii de clădiri din România au funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, am arătat într-o analiză precedentă făcută în baza datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În același timp, potrivit unor noi date primite la solicitarea redacției, doar o mică parte dintre proprietarii clădirilor fără aviz IGSU au fost sancționați cu amenzi.
Opinie. Portretul unui votant Georgescu. Unul dintre cei mai buni profesori de-ai mei din liceu a votat cu un extremist
Profesorul de fizică nu mai e cel de clasă și nici măcar cel de la reuniunea de 10 ani. Astăzi este un votant dezamăgit de România, care își pune speranțele în omul mesianic de la care așteaptă schimbarea, măcar în sistemul de educație în care activează de mai bine de 30 de ani.
O miză a referendumului din București: cum va arăta Capitala în următorii zeci de ani. În cartierele nou apărute la marginea orașului „vor fi suferințe foarte mari”
Cum va arăta Bucureștiul din perspectiva construcțiilor, dacă referendumul va trece?
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Zeci de mii de clădiri din România nu au autorizație de securitate la incendiu. Printre ele, școli, spitale și primării
Peste zece mii de clădiri din România au funcționat, în ultimii trei ani, fără autorizație de securitate la incendiu, reiese dintr-un răspuns obținut de PressOne de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
România se usucă: sute de cursuri de apă au secat în ultimii trei ani. Perioade de secetă și de 6 luni consecutive
În ultimii ani, România se confruntă cu o scădere semnificativă a resurselor de apă, fenomen care a dus la o secetă severă în mai multe regiuni din țară, pentru perioade lungi de timp. O analiză PressOne făcută pe baza datelor transmise de Administrația Națională a Apelor Române la solicitarea redacției arată că, între 2011 și 2023, majoritatea regiunilor au înregistrat un deficit sistemic de apă, iar fenomenul se agravează.
Soarta pădurilor din România, la mâna partidelor care își fac calculele pentru alegeri. Noul Cod Silvic încă zace în sertarele din Parlament
O lege vitală care ar urma să protejeze pădurile românești și să încurajeze crearea de centuri verzi în jurul marilor orașe zace de câteva luni bune în sertarele comisiilor de la Camera Deputaților. Dacă noul proiect de Cod Silvic, obligatoriu prin PNRR, nu va fi votat înainte de alegeri, riscă să se transforme într-o inițiativă „care convine mai multor persoane”, avertizează specialiștii consultați de PressOne.
PODCAST. Politica, motiv de ceartă în relația de cuplu
Cum ajungem să împăcăm viziunile politice diferite în viața de cuplu și cât de mult poate rezista o relație în care partenerii sunt la poli opuși când vine vorba de teme politice?
Victoria populismului în SUA. Istoric: „Trump le-a spus americanilor exact ceea ce voiau să audă”
Donald Trump promite că va opri războaie și că va urma „era de aur” pentru țara sa. Victoria lui aduce însă și mai multă incertitudine pe frontul din Ucraina și alimentează temerile că revenirea la Casa Albă va provoca schimbări radicale în întreaga lume.
„Dacă a trecut un an și nu ți-ai revenit, nu mai e recuperare, e supraviețuire”. Prea puține centre și prea puțini bani pentru recuperarea pacienților cu AVC din România
Ultima parte a seriei PressOne despre ce înseamnă cu adevărat să fii pacient cu AVC în România se concentrează pe accesul la recuperare a celor care au trecut printr-un accident vascular cerebral și pe nivelul prestațiilor sociale oferite de statul român celor care au rămas cu o dizabilitate.
De ce mor pacienții cu AVC din România. La niciun spital din țară nu există serviciu de gardă pentru o intervenție care i-ar putea salva
În spitalele din România se fac și de 5 ori mai puține intervenții care pot salva viața unui pacient cu AVC față de recomandările europene. Lipsesc serviciile de gardă, centrele speciale sunt prea puține, iar finanțările insuficiente.
„Ce am fost și ce-am ajuns”: ziua care schimbă totul. Cum trăiești în România după un atac cerebral
PressOne lansează o serie de articole despre ce înseamnă cu adevărat să fii pacient cu AVC în România. Primul articol din serie se concentrează asupra persoanelor care au trecut printr-un accident vascular cerebral și au dorit să vorbească cu noi despre experiența lor, precum și aparținătorilor care au îngrijit pacienți cu AVC.
Opinie. Ministerul Sănătății și informațiile de interes public: 103 zile de așteptare pentru nimic
A trebuit să aștept 103 de zile. Atât i-a luat ministerului Sănătății să-mi spună, în corpul unui e-mail, că „structurile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății au fost formulate „propuneri și observații”. Pentru un jurnalist, legea 544/2001 este principalul instrument de lucru.
„Patriarhia nu a dat binecuvântare”. Dan Puric, Piperea și alți extremiști români n-au reușit să strângă semnături pentru redefinirea constituțională a familiei și plata cash
PressOne a cerut explicații de la fiecare asociație din Coaliția pentru Constituție, Familie și Libertate cu privire la eșecul strângerii celor 500.000 de semnături necesare pentru redefinirea familiei și introducerea plății cash în Constituție.