Iulia Marin
Redactor
... scrie despre politică din 2012, din numeroase motive, care au, parţial, legătură cu: dezbaterea Obama vs. Romney din 2012, romanul "1984", serialele "The West Wing" şi "House of Cards". Între timp, a aflat că realitatea dâmboviţeană bate filmele americane şi a trăit, ca ziarist angajat la "Adevărul", victoria USL la parlamentarele din 2012, abdicarea lui Crin Antonescu, frământările PSD sub Victor Ponta şi campania prezidenţială din 2014. Şi-ar dori să scrie, cândva, despre prima femeie de la Cotroceni.
Clotilde Armand: "Am dat totul României!"
Cel mai exotic candidat din Capitală: franțuzoaică, absolventă de MIT, căsătorită cu un matematician român, mamă a patru copii, manager de multinațională.
Secretarul general adjunct al Guvernului, fost ofițer SRI, vinde mobilă în Palatul Victoria
Liviu Neagu, membru UNPR, e numărul 2 în SGG din iunie 2014. După numire, firma lui a devenit furnizor al Ministerului Comunicațiilor.
Noul lider al UNPR: colonel în rezervă, fiu de director în comerțul exterior ceaușist
O firmă care aparține unui concern israelian, soție și frate în MAE, un grad militar controversat. Aceasta e povestea ascensiunii lui Valeriu Steriu.
Welcome to Firijba!
În an electoral, un primar din Oltenia a creat legenda că în comuna lui s-ar găsi cel mai vechi sat din țară, care ar urma să fie conservat pentru turism.
Cum au resimțit românii din Bruxelles atentatele teroriste din 22 martie
"După ce l-au prins pe Abdeslam, puteam să jur că se va întâmpla asta, dar pe aici nu s-a îngrijorat nimeni", spune o româncă din capitala Belgiei.
Fiicele, fiii, finele și finii - neamurile românești din Parlamentul European
12 asistenți de eurodeputați sunt rude cu unul dintre aceștia, iar alți trei lucrează pentru partidele din țară, lucru interzis de normele europene.
Palatul familiei Ceaușescu, în 70 de imagini
Începând din 19 martie, fosta reședință a familiei Ceaușescu va putea fi vizitată zilnic. Vă prezentăm un tur în imagini.
Nadăș. Iobagi în secolul XXI
Povestea satului devenit simbol al retrocedării aberante: pământurile au ajuns ale unui cuplu care a îngrijit-o pe urmașa grofului de acum 100 de ani.
Cum să-ți cumperi un președinte
Un film despre România: cel mai bogat om de afaceri, datorii de 150 de milioane de euro la stat, alegeri prezidențiale, SRI, DNA, proces, condamnare.
Sinteza silei
Cronica unei zile în care circul din politică a rămas intact: premierul a fost certat în Senat, iar președintele a ratat șansa de a rămâne filozof.
Ghiță (Ghiță!), ți-aștept Patrula la portiță
La prima sa acțiune publică, "Patrula lui Vlad Țepeș" chema la solidaritate cu oamenii dintr-un sat arădean. Dar Daniel Ghiță n-a mai apărut.
Cine ponta la Daciana. Soția fostului premier își finanțează cumnata pe bani europeni
Daciana Sârbu și alți doi europarlamentari români își plătesc asistenții din țară prin firma de contabilitate a surorii lui Victor Ponta.
Drapelul lui Avram Iancu, din casa lui Vadim în mâna lui Thiess
Cronica serii în care steagul de luptă al unei legiuni din 1848 a fost vândut cu un preț de 21 de ori mai mare decât cel de pornire.
Urzeala poltronului
Reconstituirea și personajele unei afaceri în care statul a fost păgubit cu 135 de milioane de euro: dosarul "Ferma Regală Băneasa"
Răzvan Supuran - Hârtier
Răzvan Supuran, un fost reporter ProTV a decis să lase în urmă agitația orașului și să lucreze în hârtie, cu mâinile lui. Au trecut anii, azi omul e undeva în Apuseni, de unde creează aceste decorațiuni și obiecte de papetărie pe care le poți apoi planta, să crească flori și copaci din ele.