Emilia Şercan
Senior Editor
... este jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A început să lucreze în presa locală în 1996, iar din 2000 activează în presa centrală. A lucrat pentru „Curierul Naţional”, „Evenimentul zilei” şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu. A elaborat o teză de doctorat pe tema cenzurii, publicată la editura Polirom cu titlul „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă”, cu o prefaţă de Mihai Coman.
Minciunile premierului. Mihai Tudose a câştigat două posturi la facultatea care pregăteşte ofiţerii operativi ai SRI
Academia SRI îl contrazice din nou pe Mihai Tudose şi spune că el a dat concurs pentru un post de conferenţiar în 2013, nu în vara lui 2014, cum a declarat.
Eugen Dijmărescu: "Nici mie și probabil nici altor colegi nu ne-a plăcut să dăm referințe despre ceilalți"
Dijmărescu respinge acuzațiile că salariații Institutului de Economie Mondială făceau spionaj, dar recunoaște că avea nume conspirativ.
Mugur Isărescu, ofiţer deplin conspirat. Reţeaua DIE de la Institutul de Economie Mondială
Recrutat în 1971, Isărescu a fost angajat la IEM la intervenţia colonelului Victor Dorobanţu, fost membru în "reţeaua Caraman".
Ghici CNE pune CNATDCU în pericol
Dacă Parlamentul respinge Ordonanța nr. 4/2016, CNATDCU poate pierde atribuțiile de verificare a suspiciunilor de plagiat în tezele de doctorat.
Un secretar de stat şi un director din Ministerul Educației, şefi în Şcoala Doctorală a Academiei SRI
Gigel Paraschiv și Ion Ciucă se află și în incompatibilitate, și în conflict de interese prin cumulul de funcții de la Minister și de la ANIMV.
Marius Andruh, preşedinte interimar al CNATDCU: "Universităţile româneşti sunt incestuoase"
"Cercetare se mai face, dar putem vorbi despre un eşec parţial al sistemului de doctorat", spune academicianul Marius Andruh.
Petre Tobă şi Florentin Pandele nu mai sunt doctori în științe militare
Ministrul Educației a semnat ordinele privind retragerea titlurilor de doctor deținute de fostul ministru de Interne și de primarul de Voluntari.
Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, plagiat cu repetiţie
Mai multe articole ştiinţifice semnate de Marilen Pirtea ca prim autor au probleme etice. De curând, el făcea apel la curăţirea învăţământului.
Sesizarea privind plagiatul Codruței Kövesi este "parțial îndreptățită și fundamentată"
Universitatea de Vest a trimis adrese către patru universități partenere, dar niciun expert în Drept nu a acceptat să analizeze teza Codruței Kövesi.
Ordinea Publică: istoria unei "științe" în care România a dat 300 de doctori în 15 ani
Domeniul doctoral Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, care nu corespunde unei ştiinţe, a apărut în 2002. Așa a ajuns Gabriel Oprea conducător de doctorat.
Teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi: suspiciuni, omisiuni, greșeli
Cazul Kövesi nu este comparabil cu dosarele Ponta sau Oprea – ale căror plagiate sunt masive și sfidătoare, dar ridică semne de întrebare asupra tezei sale.
George Maior: "Doctoratele plagiate sunt un risc la adresa securităţii naţionale"
INTERVIU. Fostul șef al SRI, actual ambasador al României în SUA, vorbeşte despre Academia de Științe ale Securității Naționale, pe care a condus-o.
Universitatea Națională de Apărare nu vede nici plagiatul lui Pandele
Comisia de Etică a UNAp recomandă, ca și în cazul ministrului Tobă, menţinerea titlului de doctor pe care i l-a acordat primarului din Voluntari.
Universitatea Națională de Apărare a doctorului Tobă
În ciuda plagiatului evident, UNAp propune menținerea titlului de doctor al lui Petre Tobă, actualul ministrul de Interne.
Moment istoric: primii 9 români care renunță la titlul de doctor
Cei nouă sunt doctori ai Academiei Naționale de Informații a SRI. Opt dintre ei l-au avut conducător de doctorat pe Gabriel Oprea.