REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Matei Bărbulescu

Am intrat în presă în 2013, iar primul articol a fost despre protestele împotriva proiectului de la Roșia Montană. M-am maturizat odată cu societatea. Am început ca intern la Vice, apoi am lucrat un an în redacția Șapte Seri, unde am învățat cum să mă organizez ca să public înainte de deadline. Am scris reportaje și portrete despre evenimente culturale și artiști contemporani. Cel mai mult am învățat la Casa Jurnalistului, platforma independentă pe care public din 2014. Am deprins idei ce țin de etica jurnalistului, care este rolul lui în societate, am învățat să filmez și să montez, să fotografiez și să editez imagini. Și nu în ultimul rând, am învățat meșteșugul scrisului. Acum sunt un bucuros membru al echipei PressOne unde sper să învăț și mai multe ca să devin și mai bun în ceea ce fac. Militez pentru o lume deschisă, curioasă și informată care își dorește să înțeleagă mecanismele societății. Călătoresc prin lume, văd întâmplări istorice, ascult povești care ne apropie unii de alții și investighez nedreptăți care trebuie scoase la lumină. Mă bazez pe observație, învăț din mers și experimentez, combin elemente de reportaj, investigație și multimedia. Desfac toate informațiile în bucățele, fac toate conexiunile și scriu pe înțelesul tuturor ce-am descoperit. Jurnalismul e un stil de viață