Coperta albumului “Untitled”, al celor de la Rammstein
17/05/2019
Cinci albume: muzica lunii mai
Luni va fi adus în țară Radu Mazăre, fiind extrădat din Madagascar pentru a-și executa sentința de nouă ani în închisoare. Este acesta un motiv de bucurie? Depinde ce fel de persoană ești, dar cu siguranță este un motiv de bucurie faptul că în ultimele 30 de zile au apărut cinci albume cărora merită să le dai o șansă. Vezi mai jos care-i treaba!
Rammstein – Untitled
După aproape un deceniu, legendara trupă germană revine cu un nou album, al șaptelea din cariera lor de 25 de ani. Prima melodie se numește Deutschland, o odă plină de iubire și ură față de Germania și istoria ei. Piesa a creat deja controversă pe internet pentru că folosește versuri din imnul nazist. Următorul cântec, Radio, sună ca un Kraftwerk heavy-metal. Restul pieselor te las să le descoperi singur, sfatul meu este să le asculți când te dai cu bicicleta sau faci ceva muncă fizică.
7.1/10 ★
Tyler, The Creator – IGOR
„Nu vă așteptați să fie un album rap„, a scris Tyler pe Twitter. Într-adevăr, noul material este mai degrabă în zona de rap-pop, gen sună ca unele piese mai ușurele de pe albumul precedent, Flower Boy, dar cu influențe funk, jazz, chiar și gospel. Albumul este produs cu ajutorul lui Playboi Carti, Charlie Wilson și Kanye West a cărui voce distorsionată apare pe piesa Puppet.
Curg bine piesele, sunt mișto de ascultat pe canapea, la o relaxare, dar eu îl prefer mai mult pe Tyler cu dinți, întunecat, depresiv și agresiv.
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
7/10 ★
Tim Hecker – Anoyo
Apă și talpă. Să alergi toată Via Transilvanica. Și să rămâi în viață.
Aceasta este povestea unui documentar de lung metraj care tocmai a intrat în cinematografe. Filmul e un must see, nu doar de către pasionații de alergare sau fanii Via Transilvanica. Este pur și simplu un film onest, dinamic, care conține fascinante felii de viață. E genul de film care pare prea scurt. Când se termină simți că ai fi vrut să mai vezi.
Reportaj: Minerii care sting lumina. De ce s-au bătut oamenii din Valea Jiului pe slujbele din subteran
325 de posturi au fost aruncate pe piață la începutul lunii septembrie 2024 și candidații s-au înghesuit să-și depună dosarele. Paradoxul închiderii minelor din Valea Jiului e că e nevoie de oameni în subteran.
„Simt că rolul meu în dinamica muzicii este, hai să zicem, să las locuri libere, astfel încât ascultătorul să conecteze punctele după cum crede fiecare de cuviință„, spune artistul, referindu-se la spațiul pe care l-a lăsat între cele două albume, Konoyo și Anoyo. Unul reprezintă lumea noastră, al doilea „lumea de acolo”, unul este lumină, celălalt întuneric.
Ca de obicei, canadianul nu dezamăgește. 34 de minute de muzică ambientală pe care nu poți să o ignori pentru că este angoasantă, delicată, subtilă și, dacă ai suficientă răbdare, sublimă.
7.6/10 ★
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Amon Tobin – Fear in a Handful of Dust
Cariera lui Tobin a însemnat până acum o combinație între trip-hop, jazz, drum&bass și IDM. Al nouălea album al brazilianului este cel mai mare salt stilistic pe care l-a făcut în ultimii 23 de ani. Noul material nu are tobe sau vreun fel de percuție, deși nu e chiar ambiental, ci mai degrabă cinematic, de parcă ar fi teleportat dintr-un viitor îndepărtat în care biologia se încalecă cu electronica. Merge ascultat în casă, când îți cauți de lucru.
7.8/10 ★
Lamb – The Secret of Letting Go
Duoul trip-hop-ist din Manchester, Lou Rhodes și Andy Barlow, și-a lansat cel de-al șaptelea album. Stilul este același, instrumentalul experimental și jazzist, iar versurile te pun puțin pe gânduri: The secret of letting go / Is forgetting to hold on. Dar nici pe cele mai tupeiste piese nu pare că trupa este pregătită să-și asume noi riscuri. Cine dă peste albumul ăsta și nu știe superba și radicala discografie a trupei, are șanse mici să fie dat pe spate și să vrea să mai asculte altceva de la ei.
6.3/10 ★
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this