Coperta albumului “Untitled”, al celor de la Rammstein

Cinci albume: muzica lunii mai

Luni va fi adus în țară Radu Mazăre, fiind extrădat din Madagascar pentru a-și executa sentința de nouă ani în închisoare. Este acesta un motiv de bucurie? Depinde ce fel de persoană ești, dar cu siguranță este un motiv de bucurie faptul că în ultimele 30 de zile au apărut cinci albume cărora merită să le dai o șansă. Vezi mai jos care-i treaba!

Rammstein – Untitled

După aproape un deceniu, legendara trupă germană revine cu un nou album, al șaptelea din cariera lor de 25 de ani. Prima melodie se numește Deutschland, o odă plină de iubire și ură față de Germania și istoria ei. Piesa a creat deja controversă pe internet pentru că folosește versuri din imnul nazist. Următorul cântec, Radio, sună ca un Kraftwerk heavy-metal. Restul pieselor te las să le descoperi singur, sfatul meu este să le asculți când te dai cu bicicleta sau faci ceva muncă fizică.

7.1/10 ★

Tyler, The Creator – IGOR

Nu vă așteptați să fie un album rap„, a scris Tyler pe Twitter. Într-adevăr, noul material este mai degrabă în zona de rap-pop, gen sună ca unele piese mai ușurele de pe albumul precedent, Flower Boy, dar cu influențe funk, jazz, chiar și gospel. Albumul este produs cu ajutorul lui Playboi Carti, Charlie Wilson și Kanye West a cărui voce distorsionată apare pe piesa Puppet.

Curg bine piesele, sunt mișto de ascultat pe canapea, la o relaxare, dar eu îl prefer mai mult pe Tyler cu dinți, întunecat, depresiv și agresiv.

7/10 ★

Tim Hecker – Anoyo

Simt că rolul meu în dinamica muzicii este, hai să zicem, să las locuri libere, astfel încât ascultătorul să conecteze punctele după cum crede fiecare de cuviință„, spune artistul, referindu-se la spațiul pe care l-a lăsat între cele două albume, Konoyo și Anoyo. Unul reprezintă lumea noastră, al doilea „lumea de acolo”, unul este lumină, celălalt întuneric.

Ca de obicei, canadianul nu dezamăgește. 34 de minute de muzică ambientală pe care nu poți să o ignori pentru că este angoasantă, delicată, subtilă și, dacă ai suficientă răbdare, sublimă.

7.6/10 ★

Amon Tobin – Fear in a Handful of Dust

Cariera lui Tobin a însemnat până acum o combinație între trip-hop, jazz, drum&bass și IDM. Al nouălea album al brazilianului este cel mai mare salt stilistic pe care l-a făcut în ultimii 23 de ani. Noul material nu are tobe sau vreun fel de percuție, deși nu e chiar ambiental, ci mai degrabă cinematic, de parcă ar fi teleportat dintr-un viitor îndepărtat în care biologia se încalecă cu electronica. Merge ascultat în casă, când îți cauți de lucru.

7.8/10 ★

Lamb – The Secret of Letting Go

Duoul trip-hop-ist din Manchester, Lou Rhodes și Andy Barlow, și-a lansat cel de-al șaptelea album. Stilul este același, instrumentalul experimental și jazzist, iar versurile te pun puțin pe gânduri: The secret of letting go / Is forgetting to hold on. Dar nici pe cele mai tupeiste piese nu pare că trupa este pregătită să-și asume noi riscuri. Cine dă peste albumul ăsta și nu știe superba și radicala discografie a trupei, are șanse mici să fie dat pe spate și să vrea să mai asculte altceva de la ei.

6.3/10 ★

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...