Ana Tepșanu
Colaborator
Ana Tepșanu crede că scrisul este viața ei și ar vrea să facă asta mereu, motiv pentru care-și testează în permanență abilitatea de adaptare la tot felul de tipuri de conținut jurnalistic. Cel mai mult ii place să descopere oameni interesanți și să le spună povestea.
Când nevăzătorii pot merge la cinema în România: „Nu mai avem scuze să lăsăm pe cineva în urmă”
Filmele devin accesibile nevăzătorilor din România prin descriere audio oferită de aplicația MovieReading, promovând incluziunea socială la cinema.
Interviu. Irina Rimes și întoarcerea ei la origini și folclor: „Ești mai mult decât cine e mama sau bunica ta, ne naștem cu o moștenire culturală”
Irina Rimes explorează folclorul în noul EP „Origini”, combinând tradiția cu sunete moderne. Concertul „Descântatele” promite o experiență unică.
România, ultima la reciclare în Europa. Ce poți face pentru a sesiza o problemă de mediu
În România, an de an, sunt produse peste peste 300 de kilograme de deșeuri per locuitor, dar se reciclează doar 36 de kilograme.
Cât de bine se pricep românii să-și administreze banii? Beneficiile predării educației financiare interdisciplinare în școlile din România, unde 1 din 3 români este analfabet în acest domeniu (P)
La nivel statistic, în România, maxim 10% din populație poate fi considerată alfabetizată din punct de vedere financiar. În țara noastră, 24% dintre salariați continuă să primească banii exclusiv în numerar, iar 31% dintre cetățeni nu au cont deschis la o instituție bancară.
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
LifeLab, proiectul care-i învață pe copii educație financiară și-i pregătește pentru viață (P)
Proiectul LifeLab nu se adresează doar elevilor care învață toate aceste informații utile și vitale la școală, ci și profesorilor, care ajung să le integreze cu succes la orele lor, după ce au avut parte de formări pe teme de educație financiară, dar și mentorate alături de experți financiari.
Ioana cu pancarta, femeia care aduce zâmbete pe Calea Victoriei: „Pentru câteva momente, lumea e un loc mai bun”
Ioana Stroe se descrie drept „prima tipă cu pancarte din România” și are ca obiectiv să-i facă pe oameni să zâmbească, cel puțin pentru câteva clipe.
Interviu Șuie Paparude: „Muzica, în România, este oglinda extrem de fidelă a societății în care trăim”
Am stat de vorbă cu Michi despre cum s-a schimbat Șuie de-a lungul anilor, despre noua generație de ascultători, despre rolul muzicii în societatea din România și responsabilitatea față de public, dar și despre viitorul muzicii electronice.
Interviu. Erika Isac: „Bărbații cu adevărat ok înțeleg despre ce e vorba”
PressOne a stat de vorbă cu Erika Isac despre drumul ei în showbiz-ul românesc, responsabilitatea față de public, dar și despre atenția și presiunile care s-au creat în jurul ei.
„Punk Rock” sau cum a devenit un spectacol de teatru un semnal de alarmă pentru bullying. Ce poți face dacă ești victima unei agresiuni la școală? Ce poate face un părinte al cărui copil e agresat?
Un spectacol de teatru care se joacă zilele acestea în București pune o întrebare cheie: ce vor adolescenții, cum își gestionează emoțiile acute specifice vârstei, cum își setează limitele în fața normelor impuse de societate? Despre spectacol, dar și sfaturi de la un expert despre ce poți face dacă ești victima unei agresiuni - sau dacă ești părintele unei victime a bully-ingului în școală - în rândurile următoare.
Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din țară, a luat argintul la Olimpiada Gastronomică Mondială: „Avem preparate românești și ne putem mândri cu ele, dar trebuie să le dăm valoare”
Cornelia Ghișoi are o experiență de peste 35 de ani în gastronomie. Este singura Lady Chef din România, dar și din sud-estul Europei, titlu care i-a fost oferit de Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor.
„Când am pus mâna pe mingea de handbal, am simțit că e pentru mine.” Cele 1.000 de goluri ale Cristinei Neagu
Cristina Neagu nu are nevoie de prezentări. Este singura jucătoare de handbal care, în istoria acestui sport, a primit de patru ori titlul de Cea mai bună jucătoare de handbal din lume (2010, 2015, 2016, 2018). Nu este o jucătoare al cărei parcurs a fost lipsit de controverse, așa că am stat de vorbă cu ea despre acceptarea înfrângerilor, despre salariul din bani publici, relația cu presa, modul în care este construită, dar și despre nevoia ei constantă de a fi mai bună. Cea mai bună.
Mădălina Florea, tânăra care a alergat circumferința Pământului: „Vreau să creez istorie”
Mădălina Florea a strălucit când a câștigat a doua cursă din finala Golden Trail Series, cel mai cunoscut circuit montan din lume, și a devenit singura sportivă din România care are o medalie în cadrul acestei competiții.
La 34 de ani, Sergiu Gherman a făcut parte dintr-o echipă care a câștigat un Grammy. Românul care se mândrește cu țara lui peste hotare: „Există și oameni care se țin de cuvânt”
Sergiu Gherman, născut la Oradea, e azi unul dintre cei mai apreciați producători din lume. La Grammy Awards în 2023, Sergiu a primit Grammy-ul pentru colaborarea cu Kendrick Lamar, materialul muzical recompensat cu „Best Rap Album” - „Mr. Morale & The Big Steppers”.
Cumpăr acum sau aștept reducerile? Cum să cumperi la un preț mai mic dacă ai puțină răbdare
Nu este nevoie neapărat să economisești întreaga sumă, pentru că trebuie să stabilești un echilibru între nevoile imediate și venitul pe care-l ai. Însă economisirea ajută întotdeauna, pentru că îți permite să ai câteva beneficii, care cresc pe măsură ce suma economisită e mai mare.