
Ana Tepșanu
Colaborator
Ana Tepșanu crede că scrisul este viața ei și ar vrea să facă asta mereu, motiv pentru care-și testează în permanență abilitatea de adaptare la tot felul de tipuri de conținut jurnalistic. Cel mai mult ii place să descopere oameni interesanți și să le spună povestea.
„Punk Rock” sau cum a devenit un spectacol de teatru un semnal de alarmă pentru bullying. Ce poți face dacă ești victima unei agresiuni la școală? Ce poate face un părinte al cărui copil e agresat?
Un spectacol de teatru care se joacă zilele acestea în București pune o întrebare cheie: ce vor adolescenții, cum își gestionează emoțiile acute specifice vârstei, cum își setează limitele în fața normelor impuse de societate? Despre spectacol, dar și sfaturi de la un expert despre ce poți face dacă ești victima unei agresiuni - sau dacă ești părintele unei victime a bully-ingului în școală - în rândurile următoare.
Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din țară, a luat argintul la Olimpiada Gastronomică Mondială: „Avem preparate românești și ne putem mândri cu ele, dar trebuie să le dăm valoare”
Cornelia Ghișoi are o experiență de peste 35 de ani în gastronomie. Este singura Lady Chef din România, dar și din sud-estul Europei, titlu care i-a fost oferit de Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor.
„Când am pus mâna pe mingea de handbal, am simțit că e pentru mine.” Cele 1.000 de goluri ale Cristinei Neagu
Cristina Neagu nu are nevoie de prezentări. Este singura jucătoare de handbal care, în istoria acestui sport, a primit de patru ori titlul de Cea mai bună jucătoare de handbal din lume (2010, 2015, 2016, 2018). Nu este o jucătoare al cărei parcurs a fost lipsit de controverse, așa că am stat de vorbă cu ea despre acceptarea înfrângerilor, despre salariul din bani publici, relația cu presa, modul în care este construită, dar și despre nevoia ei constantă de a fi mai bună. Cea mai bună.
Mădălina Florea, tânăra care a alergat circumferința Pământului: „Vreau să creez istorie”
Mădălina Florea a strălucit când a câștigat a doua cursă din finala Golden Trail Series, cel mai cunoscut circuit montan din lume, și a devenit singura sportivă din România care are o medalie în cadrul acestei competiții.
La 34 de ani, Sergiu Gherman a făcut parte dintr-o echipă care a câștigat un Grammy. Românul care se mândrește cu țara lui peste hotare: „Există și oameni care se țin de cuvânt”
Sergiu Gherman, născut la Oradea, e azi unul dintre cei mai apreciați producători din lume. La Grammy Awards în 2023, Sergiu a primit Grammy-ul pentru colaborarea cu Kendrick Lamar, materialul muzical recompensat cu „Best Rap Album” - „Mr. Morale & The Big Steppers”.
Cumpăr acum sau aștept reducerile? Cum să cumperi la un preț mai mic dacă ai puțină răbdare
Nu este nevoie neapărat să economisești întreaga sumă, pentru că trebuie să stabilești un echilibru între nevoile imediate și venitul pe care-l ai. Însă economisirea ajută întotdeauna, pentru că îți permite să ai câteva beneficii, care cresc pe măsură ce suma economisită e mai mare.
Cum să economisești pe termen lung. „Trăiesc clipa sau pun bani deoparte?”
La ce vârstă începi să te gândești să economisești? Dar să investești într-o pensie privată? Ce capcane trebuie să eviți când alegi alte instrumente de economisit cu componentă de investiții, care să-ți asigure un trai mai confortabil peste câteva decenii?
Când jocurile video te fac campion. La 24 de ani, Ana Dumbravă este cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume
„Mintea este unealta de bază și arma unui jucător profesionist și totul începe de aici”, povestește Ana Dumbravă care, la 24 de ani, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike: Global Offensive din lume.
Cumpărarea unei mașini: ce trebuie să știi înainte să cumperi o mașină electrică sau termică
Dacă te-ai hotărât să-ți cumperi o mașină, atunci ar fi bine să ai în vedere o serie de elemente care te pot ajuta să faci acest pas cât mai corect. De la modelul dorit, dacă vrei o mașină nouă sau second-hand și până la buget, modalități de cumpărare (cu banii jos, credit sau leasing) și tip de motor: electric, hibrid sau termic.
Cumpărarea unei case: strângi bani sau iei credit ipotecar?
Ce trebuie să faci atunci când vrei să cumperi o casă? Și ce trebuie să eviți? Cât este bine să economisești și cât este bine să iei pe credit?
Un exercițiu de empatie. „Prin ochii lor”, păpușile care te ajută să vezi lumea interioară a persoanelor cu dizabilități din România
Timp de două luni de zile beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din sectorul 6 al Capitalei au fost încurajați, dar mai ales au învățat să-și expună poveștile personale cu ajutorul artei păpușarului.
Pun bani deoparte sau investesc? Diferența dintre economisire și investiție și cum poți evita capcanele în ambele cazuri
Lipsa educației financiare duce la confuzii între economisire și investiție, precum și la scopul și rolul lor pentru o viață echilibrată financiar Pun bani deoparte sau investesc? Iată câteva răspunsuri.
De vorbă cu Vlad Stancu. La 19 ani va înota pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Vlad Stancu e tânărul de 18 ani care, datorită performanțelor sale la înot, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024. Am stat de vorbă cu Vlad despre cum e să te trezești la 5 dimineața ca să apuci să faci două antrenamente pe zi, despre relația lui cu antrenoarea Iulia Becheru și despre echilibrul care te ține la suprafață, la propriu și la figurat.
Povestea Climb Again. Cum a reușit pasiunea unui tânăr pentru escaladă să schimbe destinele copiilor și tinerilor cu nevoi speciale
„M-am îmbolnăvit când eram în cea mai bună formă.” Așa își începe povestea Claudiu Miu, fondator Climb Again, un ONG care oferă terapie prin escaladă copiilor și tinerilor cu dizabilități.
Povestea Lăcrămioarei Perijoc, pugilista care va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2024: „În box am învățat că a fi om este mai important decât să câștigi o medalie”
Lăcrămioara Perijoc are 29 de ani și va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Aceasta este povestea ei.