Răzvan Filip
Reporter
Răzvan a terminat jurnalismul şi face presă scrisă din 2016. Atent la politică şi mişcări extremiste încă din copilărie, a ajuns cumva, nici el nu ştie cum, să trăiască din scris despre ele.
Trump după o lună la Câmpulung. De ce nu aș mai vota USR: cu Lasconi și Năsui, partidul pune cruce proiectului „vrem o țară ca afară”
În ultimii 5 ani, vocile progresiste au dispărut aproape complet din Uniunea Salvați România. Cu Elena Lasconi și Claudiu Năsui la cârmă, USR devine tot mai populist și pare că vrea să fure procente de la George Simion sau Diana Șoșoacă.
Ceașcometrul. Ciucă, Ciolacu și Simion, față-n față cu viitura: cât de bine au reușit să-l imite, în timpul inundațiilor, pe Nicolae Ceaușescu
PressOne a analizat felul în care George Simion, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au exploatat subiectul inundațiilor pentru a capitaliza electoral în alegerile din toamna aceasta. L-am luat ca punct de reper pe Nicolae Ceaușescu și am evaluat talentul fiecărui lider de partid de a-l emula pe dictator.
Confuzia din lege privind medicina alternativă le permite negustorilor de vise să se îmbogățească nestingheriți. Colegiul Medicilor: „Ei profită de acest haos. Se dau doctori și tot felul de specialiști”
PressOne a încercat să afle care este cadrul legal în care funcționează firmele ce oferă servicii de medicină alternativă. Am descoperit un haos legislativ și un vid de autoritate care le permit antreprenorilor din domeniu să vândă speranțe fără să-i tragă nimeni de mânecă.
Cum se văd din satelit cartierele-dormitor care au răsărit lângă cele mai scumpe orașe din România, Cluj și Brașov
Brașov și Cluj-Napoca sunt astăzi cele mai scumpe orașe din România pentru cei care visează să-și cumpere o casă sau un apartament. Drept urmare, locuitorii celor două orașe au preferat în ultimii 15-20 ani să se orienteze către locuințe mai ieftine construite în localități limitrofe. Haosul imobiliar generat de migrația lor a dat naștere unor struțo-cămile urbanistice care sunt vizibile din satelit.
Mentorat cu Sorin și Diana Gadola: 1.600 de euro pentru sfaturi alimentare, „deparazitări” și clisme. Administratorul clinicilor THC: „Nu vreau să fiu asociat cu diverse lucruri, dacă se întâmplă ceva”
Reporterul PressOne încearcă să facă mentorat cu soții Gadola și să se trateze de alergia la ambrozie în „clinica” THC din București. Constată că e prea scump. E sunat de administratorul medical al „clinicilor”, care se dezice imediat de patronul său.
Ce vinde Sorin Gadola în „clinicile” THC: 990 de lei pentru a fi scanat cu o baghetă metalică și aparate create de scientologi
Sorin Gadola vinde servicii de diagnosticare și tratament prin biorezonanță, folosind aparate create de scientologi și a căror eficiență nu este dovedită științific. Cu toate acestea, marketingul „clinicilor” susține că dispozitivele pot vindeca boli foarte grave.
Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
Deși îi lipsește pregătirea medicală, Sorin Gadola, co-fondator Untold și fiu de milionar, vinde sfaturi despre nutriție și administrează 2 clinici de „medicină integrativă”. A împrumutat „expertiză” de la un medic german pe care apoi l-a trimis la plimbare.
Un litoral sfâșiat de rechinii imobiliari. Cum se vede, din satelit, transformarea stațiunilor românești
PressOne a folosit Google Earth pentru a vedea cum s-au transformat, în ultimele decenii, anumite stațiuni de pe litoralul românesc.
Seceta ca boală terminală. Cum se vede, din satelit, „Sahara Olteniei”
Deșertificarea Olteniei este un fenomen cauzat atât de schimbările climatice globale, cât și de felul în care românii au ales să aibă grijă de mediu - mai întâi comuniștii, apoi câștigătorii retrocedărilor făcute după Revoluție. Efectele nepăsării se văd, astăzi, din satelit.
Unde au greșit sportivii români de la Olimpiadă și ce ar putea să facă diferit, în viziunea „experților” de pe Internet
Încă de la debutul ei, de acum 2 săptămâni, Olimpiada de la Paris a fost însoțită de scandaluri care nu au nicio legătură cu sportul. Odată cu războaiele culturale au apărut și experții de canapea, nelipsiți la orice competiție sportivă de amploare.
Cum se vede, din satelit, evoluția cartierelor-dormitor de la periferia Bucureștiului
PressOne a folosit Google Earth pentru a vedea cum s-au transformat, în ultimele decenii, zonele limitrofe ale Capitalei. În 2024, zona metropolitană București se prezintă mai săracă în terenuri agricole și spații verzi, dar mai bogată în mașini, betoane și blocuri. Unele dintre ele, legate la fose septice.
Scăldatul, interzis de 22 de ani în București. Lacurile orașului, confiscate de corupție și alte boli
Sătul de bazine pline de clor și piscine private care cer și 100 de lei pentru câteva ore de scăldat, reporterul PressOne a încercat să afle dacă Bucureștiul anului 2024 le poate oferi cetățenilor săi niște alternative „naturale” și, eventual, mai ieftine.
„E făcătură, dom’le”. Ce spun românii și americanii despre tentativa de asasinare a lui Trump. 4 narațiuni false sau greu de probat
PressOne a monitorizat dezbaterile stârnite în urma tentativei de asasinare a lui Trump și a consemnat cele mai populare narațiuni care s-au creat în jurul evenimentului.
Omul cu banii din AUR despre promisiunea de a construi 1 milion de locuințe pentru români: „Ideea a apărut prima dată la George”
PressOne a vorbit despre Planul Simion cu politicianul Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședinte AUR, inginer constructor cu mai multe afaceri în sectorul imobiliar și principalul promotor al proiectului.
Opinie. De ce scriu despre „vraci” și impostori
De la „sfârșitul pandemiei” încoace, PressOne publică reportaje și investigații despre „vracii” care și-au deschis cabinete în social media și au adunat în jurul lor mii, uneori sute de mii de „clienți”. De ce o facem?