Valentin Șchiopu
Redactor
... a lucrat 12 ani în presa sportivă, timp în care n-a trecut nici măcar o singură zi în care să nu i se spună că ar trebui să se dedice unei activităţi serioase. Ursitoarele i-au promis o carieră în fotbal, dar a studiat filosofia şi şahul, în acord cu constituţia sa fizică. La 17 ani a câştigat un concurs, la o televiziune locală, care premia telespectatorul ce oferea cea mai profundă definiţie a vieţii. A primit un abonament de o lună la sala de culturism. Nu avea să-l folosească niciodată. Ţine de mic cu formaţiile Timpuri Noi, Pulp şi Barcelona.
S-a găsit o potrivire. Povestea unei adopții după patru ani de așteptare
Alina și Florin au reușit să adopte două fetițe din România, la capătul unui drum plin de piedici birocratice, făcut și mai dificil de blocajul din pandemie
„Nu totul e de vânzare”. Povestea femeii care stă în calea exploatării unei mine de aur din Apuseni
Adriana Maucher (47 de ani), o româncă plecată în urmă cu 22 de ani în Germania, stă la propriu pe o mină de aur. O parte din terenurile pe care le-a moștenit de la bunicii săi, în satul Rovina din județul Hunedoara, se află în perimetrul proiectului exploatării de aur și de cupru deținut de compania minieră Euro Sun Mining Inc.
Plase cu țurțuri și cu produse tradiționale, pixuri și pungi personalizate. Pe ce cheltuiesc administrațiile locale banii în sezonul festiv
Ne-am uitat pe lista de cumpărături a instituțiilor publice în plin sezon festiv. Ne-am prins în plasa cu țurțuri, clopoței, fulgi și leduri care s-a așternut peste România, ca să mai abată atenția de la cotidianul gri.
Copiii sunt folosiți la protestele antivaccin din Suceava. Autoritățile au deschis o anchetă
"Lombardia României" a devenit capitala retoricii antivacciniste. Se organizează marșuri în care sunt folosiți copii, proteste la care aceștia sunt puși să intoneze cântece patriotice, totul pentru a justifica delirul antivaccinist al organizatorilor.
Spitalul și Metroul. Cârtițele s-au apucat de cele mai mari proiecte de infrastructură ale Clujului
Povestea a două proiecte de infrastructură din Cluj care rămân, de ani de zile, viitoare mari speranțe ale tuturor administrațiilor care vin și placă: Spitalul și Metroul.
În ziua în care au murit 423 de oameni, un primar din Maramureș invită lumea să se trateze cu inhalații cu alcool. „Eeeeeh, pandemie! Pandemie îi cum vrem noi și când vrem noi să fie”
Emilian Pop, primarul care și-a împușcat din greșeală vecina când trăgea după un iepure dă sfaturi medicale pe pagina Primăriei.
"Își continuă misiunea de educator printre îngeri". Profesori și elevi, prinși între conspirații și haosul din educație
O fotografie a felului în care criza sanitară și valul patru afectează activitatea din școli. Am luat ca punct de referință județul Bistrița-Năsăud, unde inspectoratul școlar actualizează periodic cifrele legate de pandemie.
Toți în aceeași barcă. Suferințele unui bugetar care a trecut de la PSD la PNL, ca să revină la PSD după ce a căzut guvernul Cîțu
Liviu Pogorevici, juristul primăriei Focșani, acuză faptul că s-au scumpit toate odată cu venirea la putere a partidului pe care l-a servit din 2016.
"S-au pornit să vină acasă, la căsuța lor". Filmul accidentului în care o mamă și fetița ei de 10 ani și-au pierdut viețile, după ce microbuzul în care călătoreau a fost lovit de tren lângă Dej
Rodica Antonesei și fiica ei, Alexia, și-au pierdut viețile pe 16 august, într-un microbuz care venea din sudul Italiei cu destinația Botoșani, care a fost lovit de tren în apropierea localității Dej, la un pasaj de cale ferată simplă, fără bariere.
Bornele melcilor. Poveștile pensionarilor studenți care au luat la pas Via Transilvanica
După ce a asistat la primele cursuri ale Universității Vârstei a Treia, Marin Mihai s-a trezit în compania a peste 150 de „tineri bătrâni”. Apoi i-a venit o idee. Ce-ar fi să inițieze o discuție despre un grup de drumeții și să le propună noilor săi colegi să facă plimbări în proximitatea Galațiului. Până la materializarea n-a fost decât un pas. Au numit grupul Drumeții de Vârsta a Treia, prescurtat DDV3, fapt care a ridicat câteva proteste timide din partea „lingviștilor” care au contestat înălțarea prepoziției „de” la rang de majusculă.
Valul patru s-a format la o înmormântare în „regatul agatârșilor”. „Toți care s-or pupat cu rudele venite de la București or luat virusu”
Am fost în Mărgău, prima localitate din România unde s-au reintrodus restricții și unde masca e din nou obligatorie, ca să aflăm de unde li s-a tras năpasta.
Cu stema în frunte și toaleta în fundul curții
În Monitorul Oficial sunt publicate zilnic hotărâri ale Guvernului României care consfințesc aprobarea stemelor unor comune din toate zonele țării. Unele dintre ele n-au canalizare sau asfalt - dar au steme.
Simona Radiș, campioană olimpică: "Nu mi-am mai văzut familia de aproape un an. E și victoria lor"
Am plecat cu gândul că tragem până nu ne mai ridicăm din barcă. Să știm că am dat totul și nu o să lăsăm loc de regrete la final. Ne-am dus în față, dar undeva după jumătatea cursei, când îmi era atât de greu și eram atât de obosită și durerea musculară era foarte mare, am avut un gând din acela: Doamne, te rog ajută-mă să duc cursa asta până la capăt!
Slugărnicia, vectorul definitoriu al lumii noastre. Cum a umplut primarul Cherecheș biblioteca din Baia Mare de energia Universului
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a împlinit 43 de ani la începutul lunii iulie. Acest fapt banal a fost tratat de colectivul Bibliotecii Județene din oraș ca un eveniment cu o uriașă însemnătate. Dintr-un elogiu postat pe site-ul instituției, am aflat că edilul s-ar face responsabil de faptul că a adus în Baia Mare energia și lumina Universului.
Satul în care nu se vaccinează nimeni
Am fost în Cămârzana, localitate de frontieră din județul Satu Mare, care conduce topul comunelor codașe la vaccinare, cu 10 oameni vaccinați în 5 luni, să vedem cât de bine merge campania de vaccinare la sat.