20/10/2021
În ziua în care au murit 423 de oameni, un primar din Maramureș invită lumea să se trateze cu inhalații cu alcool. „Eeeeeh, pandemie! Pandemie îi cum vrem noi și când vrem noi să fie”
În ziua în care în România au murit 423 de oameni de Covid, primarul din Săcălășeni (Maramureș) invită lumea să se trateze cu gargară cu apă sărată, tinctură de propolis și inhalație cu alcool. Emilian Gheorghe Pop a lansat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției în care vorbește despre "sezonul răcelilor și a știrilor alarmante".
„Satele noastre și acest neam au trecut încercări mai grele decât ale acestor vremuri. CREDINȚA ÎN DUMNEZEU, IUBIREA ȘI UNITATEA, ne-au făcut ceea ce suntem. „NU VĂ TEMEȚI” ne spune și astăzi Creatorul, în ciuda sirenelor care sună înfiorător, a știrilor alarmante din toate părțile. În iubirea unitatea și credința noastră este biruința!”, pretinde primarul.
E membru PSD, aflat la manșă în Săcălășeni din 2004. Presa centrală i-a menționat numele atunci când și-a propus să improvizeze în sat un aerodrom unde să aterizeze avioane de mică dimensiune, iar pe 13 septembrie 2015 un avion ultraușor, cu primarul pe scaunul din dreapta al pilotului, a aterizat pe pajiștea din comuna maramureșeană.
În 2019 avea să-și împuște din greșeală vecina, deși luase în cătare un iepure care-i traversa proprietatea. „Este o anchetă deschisă, am tras joi seara cu o pușcă de airsoft, din greșeală am atins-o pe o vecină. Nu este nimic grav”, declara la acea vreme Emilian Pop.
Nimic grav nu e nici în prezent, e convins primarul. În vreme de pandemie, acesta oferă sfaturi medicale pe rețelele de socializare, pe pagina de Facebook a primăriei. Pretextul e că ne-am afla „în plin sezon al răcelilor, iar spitalele sunt neîncăpătoare”.
Am extras câteva:
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
„durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis. Inhalația cu apă sărată, inhalația cu alcool la temperaturi sub 60 de grade curăță plămânii, laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrienți și vitamine, mierea de albine și celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic, merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceșe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menținerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi!”.
"Că doară omul trebuie să comunice, mai ales când mai e și puțin de autoritate"
L-am prins la telefon pe primarul din Săcălășeni. Am reușit să purtăm un dialog, după un minut în care am repetat numele publicației care-l căuta. Emilian Pop nu și-a ascuns dezamăgirea. „Ziarist la? PressO? PressCum? Nu vă știu. Da, care-i problema?”.
Cea mai mare teamă a candidaților la Cotroceni. 3 lucruri pe care ar trebui să le înțeleagă viitorul președinte al României despre droguri
Candidații la președinție se feresc să abordeze cu adevărat problema drogurilor și se ascund în spatele unor răspunsuri vagi, deși susțin că înțeleg problema cu care se confruntă România.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
„Nu mă deranjează nimic, totul e perfect, în orice moment și oricând”, mi-a dat primarul asigurări că e un moment potrivit și că putem discuta. Când a aflat despre ce e vorba a pufăit iritat și tras direct la țintă.
„Eu tot timpul depun mesaje, care-i problema? Uitați-vă câte mesaje am mai depus și depun tot timpul. Că doară omul trebuie să comunice și comunicarea se face și prin mesaje puse pe siteul primăriei, când ești primar sau ești cetățean sau mai ești puțin de autoritate. Sau ce, e voie numa' presa să scrie? Mai sunt și alții, nu? Vă deranjează că facem concurență? Să aveți o zi bună și să ne vedem cu bine, când ne întâlnim stăm la o poveste. Doamne ajută!”, a reacționat primarul.
Numa' puțin, domn' primar!
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
„Pandemie? Eeeeeh, pandeeeeemie. Pandemie îi cum vrem noi și când vrem noi. Pandemie o fost și mai rele și mai ăsta. O fost când dintr-o clasă... 12 eram în total și numa tri-patru eram la școală și nu i-a mai zis nimeni pandemie. Dacă vreți să fie pandemie, fie pandemie. Și cu asta mi-am spus cuvântul. Vă doresc o zi bună, sănătate, Doamne ajută!”, a încheiat primarul.
Emilian Pop nu e deranjat de nimic, totul e perfect.
Și echipa fanion a comunei, AS Gloria Culcea, a câștigat în weekend în fața Viitorului Gârdani. Primarul a consemnat succesul printr-o altă postare pe Facebook.
„Echipa comunei a avut un rezultat foarte bun, câștigând jocul cu un scor de 1-0. Cu victoria obținută azi, Gloria Culcea a ajuns pe locul II în campionat. Felicitări echipei și mult succes în continuare!”.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this