
Redacția
PressOne.ro este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015. Vrem să facem jurnalism, pur și simplu, pentru aceia dintre dumneavoastră care (mai) căutați subiecte de interes național scrise curat și ilustrate frumos. Ne dorim să spuneți: "Aici am ce să citesc și ce să văd".
Ce au în comun biologul care s-a aventurat în junglă și-n Siberia, jurnalista care a creat un fenomen național în rândul copiilor și arhitectul îndrăgostit de Deltă (P)
Conferința „De la diplomă, la destin” se adresează în special studenților, dar și profesioniștilor care se confruntă cu provocările tranziției de la studii, la viața profesională. Evenimentul își propune să ofere participanților perspective valoroase și inspirație prin intermediul poveștilor de succes ale invitaților
Investigație. Ape tulburi: impactul devastator al inundațiilor în Europa
În cadrul unei investigații transfrontaliere de date realizată de Institutul Mediteranean de Investigații Jurnalistice (MIIR) și realizată în cadrul Rețelei Europene de Jurnalism de Date, jurnaliștii Krisztián Szabó, Konstantina Maltepioti și Kostas Zafeiropoulos au combinat date din trei baze de date distincte pentru a construi primul set de date cuprinzător care urmărește inundațiile, numărul de persoane afectate și decesele înregistrate în regiunile Europei între 2014 și 2024. La investigație a participat și PressOne.
Midnight Culture: cum au luminat împreună noaptea artiști români și norvegieni în Cluj-Napoca și în Moss, Norvegia (p)
Două instalații au fost create în urma colaborării dintre creatori români și norvegieni – și, odată cu ele, s-a conturat ceva mai profund: dovada că arta nu are granițe, ci doar puncte de întâlnire.
PressOne lansează Project F – jurnalism pe bune pentru femeile din România
PressOne anunță lansarea Project F, o inițiativă media dedicată femeilor din România, care pune accentul pe jurnalism de calitate, pe subiecte relevante și pe o comunitate activă și implicată.
MAE confirmă informațiile PressOne că cetățeni români sunt blocați în Congo, după atacul rebelilor. Familiile mercenarilor români au solicitat asistență consulară
Ministerul Român de Externe a reacționat, după ce PressOne a publicat în exclusivitate informația că zeci de cetățeni români, posibil sute, au fost atacați de rebelii din Republica Democrată Congo, dar evită în continuare să precizeze dacă aceștia sunt mercenari din armată privată administrată de Horațiu Potra. MAE transmite că „este informat și are în atenție situația unui număr de cetățeni români care sunt blocați în provincia Nord-Kivu, Republica Democratică Congo (RDC), pe fondul unei ofensive armate intense desfășurată de o grupare militară rebelă care se opune armatei RDC.”
Cum poți transforma crizele în oportunități? Sfaturi de la experții IQ DIGITAL (P)
Ethical Media Alliance, din care face parte și PressOne, vă propune astăzi o serie de prezentări susținute de experți locali și internaționali, având ca scop oferirea unei perspective de ansamblu asupra schimbărilor masive provocate de tehnologie în business și societate.
Știri din cealaltă Românie. În Valea Jiului, un artist a făcut un portret al lui Eminescu pe zăpadă, iar în Iași primăria vrea să interzică aparatele de aer condiționat și sârmele de rufe de pe fațade
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București și în marile orașe.
Innovation Labs, programul românesc care accelerează afaceri și schimbă mentalități
Atunci când discută despre business sau când doresc să se lanseze în lumea antreprenoriatului, cei mai mulți dintre români se întreabă, fățiș sau în sinea lor, care este „rețeta” succesului și care sunt cele mai sigure afaceri. De ce? Printre altele pentru că, în această parte a Europei, oamenii sunt foarte sensibili la modul în care sunt percepuți de către ceilalți, iar teama de eșec este mai mare în cazul celor pentru care părerea altora contează.
Știri din cealaltă Românie. În Buzău, zeci de poliţişti şi-au luat liber în semn de protest, donând sânge, iar la Cluj doi tineri au împrumutat aparatul de făcut scântei reci al unui club
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București și în marile orașe.
Războiul de la granițe. Ambele părți au desfășurat noi arme în Ucraina, iar uzura reciprocă s-a intensificat
Ucrainenii sunt atacați din ce în ce mai violent, pe aproape toate liniile frontului. Scopul clar al acestui ritm operațional sporit este de a se asigura că, dacă și când vor avea loc negocieri pentru încetarea focului, rușii le vor putea începe din cea mai avantajoasă poziție posibilă.
Un glob uriaș de zăpadă, Frankenstein și un Crăciun reimaginat. La Cluj (P)
“I love you”, creația lui Jacques Rival, e cel mai mare glob de zăpadă pe care l-a văzut vreodată România. Iar până pe 8 decembrie poate fi admirat în cadrul cele de-a șaptea ediții a festivalului Lights On Romania, la Cluj.
Eugen Vaida, coordonator al Ambulanței pentru Monumente, pune „pălărie și bocanci” clădirilor istorice: „Doar să veniți, că avem tot ce e nevoie”
ONG-urile din România, precum Ambulanța pentru Monumente, transformă comunități prin protecția patrimoniului și implicare civică sustenabilă.
Știri din cealaltă Românie. În Vrancea au fost arborate steagurile Rusiei și Belarusului, iar În Timișoara un bărbat a fost amendat după ce a amenințat că va sparge cu barosul statuile din oraș
Știri din România profundă: de la selfie pe vagoane de tren în Iași, la nepalezi ajutați în Timișoara să-și recupereze banii, de la mașini căzute în gropi de un metru în Harghita, la o aplicație AI care permite copiilor să vorbească cu Moș Crăciun
Ioana Bauer, eLiberare: A „decide” între a-ți vinde trupul sau a nu-ți hrăni familia nu este o alegere
Ioana Bauer s-a alăturat eLiberare în 2014. Timp de un an, a fost voluntară în cadrul asociației, apoi a avut roluri de project manager, de director pe advocacy și prevenire, de director executiv, iar la final de 2016 a preluat funcția de președintele al Consiliului Director.
Averile și integritatea parlamentarilor-candidați. Topul parlamentarilor cu cei mai mulți bani în conturi, care candidează din nou
O deputată de Iași are două milioane de euro în conturi și câteva zeci de mii în criptomonede. Un fost ministru, client al procurorilor DNA, a parcat un milion de euro în bănci. Iar actualul ministru al Sănătății are puși deoparte pentru zile negre 600 de mii de euro. Vezi în text cine sunt ceilalți parlamentari cu conturi grase.