Codruţa Simina
Redactor
... are 15 ani de presă şi a trecut prin toate nivelele decizionale: de la reporterul care caută ştirea, la editorul care o livrează cititorului şi de la redactor-şef adjunct la consilierul editorial care alege strategia de rezonanţă cu publicul. A scris două cărţi de poezie şi a câştigat un concurs de debut. Îi place să glumească despre realitatea care ia mereu forma celor mai spectaculoase scenarii ale imaginaţiei. Dar, de fapt, vorbeşte serios despre asta.
Cea mai mare dragoste a lui Vasile Sălăgean
Un zidar din Mociu, judeţul Cluj, scrie de 60 de ani pentru plăcerea proprie. Poezii.
Români din America, despre alegeri: "Un om de bun-simţ nu mai are acces la putere"
"E un sistem politic compromis, care nu ne mai reprezintă", aceasta e una dintre concluziile recentelor alegeri prezidenţiale din America.
Gunoiul României iese de sub 32 de preşuri
Un întreg domeniu al modernizării, managementul deşeurilor, finanţat de UE cu peste un miliard de euro, se află într-o întârziere de câţiva ani.
Povestea românului Crișan și a maghiarului care-l aduce acasă după 100 de ani
Osemintele lui George Crișan, mort în Italia în Primul Război Mondial, vor fi reînhumate în orașul său natal, Abrud, prin grija unui consilier maghiar.
Kelemen Hunor, despre "Salvăm Clujul! De București": "Recunosc că mesajul e un pic provocator"
INTERVIU. Liderul UDMR consideră că sloganul sugerează că "o descentralizare fiscală ar fi mult mai bună decât o dependență totală de București".
Cele mai ridicole șpăgi cerute și oferite în România
Am adunat zece exemple ale "creativității" (și disperării) românești de pe piața șpăgii.
Hai și tu, dacă simți așa, în rețeaua mea! WiFi gratis pentru toată țara de la Mihai Sturzu
Instituțiile publice și localurile vor fi obligate să ofere acces gratuit la internet dacă proiectul de lege al fostului cântăreț de la Hi-Q va fi adoptat.
Poetul Andrei Codrescu: "Toată realitatea va fi desenată de un inginer și va avea happy ending"
Scriitorul român stabilit în SUA a intrat în jocul unui interviu în care a fost invitat să comenteze "ce-a vrut să spună criticul" despre opera sa.
Cinci amintiri cu Nichita Stănescu ale unui vesel poet clocotrist
Venit la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, poetul sârb Adam Puslojić ne-a povestit secvențe din istoria neștiută a literaturii române.
No woman, no kraj. O comparație între proiectul anti-avort din Polonia și decretul lui Ceaușescu din '66
Proiectul de interzicere totală a avortului, care stârneşte ample proteste de stradă în Polonia, ne duce cu gândul la situaţia din România după 1966.
PSD, disperat să blocheze concursurile pentru directorii de școli
După Ecaterina Andronescu, un alt senator PSD depune un proiect de lege prin care s-ar evita concursurile pentru directorii din învăţământul preuniversitar.
MERIT UN VIITOR. Cum să schimbi o sută de vieți
O fostă profesoară de istorie coordonează la Cluj un proiect prin care sunt aduși la o școală de elită copii merituoși, dar lipsiți de posibilități financiare.
MERIT UN VIITOR. Surse pentru burse
Ministerul Educaţiei şi administraţiile locale au fonduri suficiente pentru burse, dar banii sunt distribuiţi pe criterii cantitative şi electorale.
Dîncu face şcoală doctorală sub control politic
Noul Institut Naţional de Administraţie, fondat la iniţiativa vicepremierului Dîncu, va putea organiza școală doctorală în asociere cu universități acreditate.
Viața după Crivina
Ruinele celei mai mari termocentrale din România dezvăluie miracolul vieții.