Bianca Felseghi
Senior Editor
Lucrează în branșă din 2004. Și-a pierdut și și-a recâștigat încrederea în presă, ca un personaj din Dostoievski, de atâtea ori încât episoadele nu mai pot fi numărate pe degetele de la două mâini. Dacă a învățat ceva pe drum e că în România actuală, cel mai adevărat adevăr e că omul sfințește locul. Că nu există progres. Există numai profesioniști, care nu-și bat joc de meseriile sau pasiunile lor. Și acolo unde pun mâna, înflorește speranța. Și apoi, la antipod, există politicienii.
Două dintre cele trei cărți din CV-ul premierului Grindeanu sunt de negăsit
Am încercat să ajungem la volumele cu care se laudă premierul şi n-am găsit urme fizice decât într-un singur caz.
"Un om minţit încontinuu adună frici, iar un om fricos se va teme şi de evrei, şi de musulmani, şi de Soros, şi de Bruxelles"
Filosoful Ciprian Mihali vorbeşte într-un interviu despre fenomene contemporane, cum ar fi corectitudinea politică, post-adevărul sau hipsterismul.
Cele mai scumpe şi cele mai ieftine instalaţii de Crăciun ale marilor orașe din țară
După ce Primăria Târgu Jiu a dat 89.000 de euro pe un brad de metal, am aflat bugetele de Crăciun din mai multe oraşe mari, plus Capitala.
"Tulai, ce vede becu' aiesta!"
Sâmbătă, 10 decembrie 2016, în casele Salvinei Stanc şi a lui Niculiţă Moisin din inima Apusenilor s-a aprins pentru prima oară lumina electrică.
Laureații Nobelului pentru Economie nu întrunesc criteriile pentru a fi profesori în România
Criteriile românești pentru gradul de profesor universitar țin de cantitate și nu ar putea fi satisfăcute de 80 de economiști de top ai lumii.
Schiaparelli cine poate
Românii de la ARCA Space şi Agenţia Spaţială Italiană se acuză reciproc după ce modulul Schiaparelli a explodat pe Marte.
URBĂNUŢII. Dragomirești, Maramureș: oraşul care vrea să redevină sat după 12 ani
Impozite mai mari, sporuri pierdute, incapacitatea de a accesa fonduri europene: motive pentru care localnicii regretă că au ajuns orăşeni.
Klaus Iohannis, la UBB: România a fost prea mult timp băiatul bun și harnic, dar care nu se prea aude
Optimist, președintele crede că "mica scuturare" adusă de victoria lui Trump ne va trezi să creștem alocările bugetare pentru armată.
A doua revoluție a Timișoarei
De ce a intrat Timişoara într-un con de umbră şi cum se poate reinventa acest oraş odată cu obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.
IT-iștii, noul proletariat
Șase motive pentru care se poate face o comparație între industrializarea din anii '60-'70 și digitalizarea din zilele noastre.
Ludmila Ulițkaia: "În Rusia se cultivă concepția că suntem înconjurați de dușmani"
INTERVIU. Venită în România pentru a-și lansa romanul "Imago", scriitoarea rusă vorbește despre bătălia dintre simțul etic și instinctul de conservare.
Teza prodecanului de la Silvicultură are două versiuni. În ambele a copiat
Conducerea Universității Transilvania Brașov susține că fragmentele plagiate de Ovidiu Ionescu fac parte dintr-o variantă "incipientă" a lucrării sale.
Cum îl poate doborî capra-neagră pe vânătorul de animale protejate
Mai multe paragrafe din teza de doctorat a lui Ovidiu Ionescu, personaj influent în stabilirea cotelor de vânătoare, au fost copiate din cartea "Capra neagră".
Autorul piesei "Huooooo!!!": "Orice instituție a statului poate fi luată la rost"
Ovidiu Mihăiță, fondatorul companiei independente de teatru "Auăleu", povestește incidentul de la Iași în care jandarmii au legitimat personajele piesei sale.
Scorul vânătorilor. Trofeele grupării care decide cât se împuşcă în România
Autorii studiului pe baza căruia Ministerul Mediului aprobă numărul animalelor "recoltate" controlează ocoale silvice şi primesc cote de vânat nemodificate.