Alexandru Bamboi a zâmbit larg la vestea că a primit o donație de 8.000 de euro de la un grup de profesioniști din IT. Foto: Lucian Muntean
Alexandru Bamboi a zâmbit larg la vestea că a primit o donație de 8.000 de euro de la un grup de profesioniști din IT. Foto: Lucian Muntean
16/02/2017
Alexandru din Chiajna primește un viitor
Vă mai amintiți campania „Merit un viitor”, din toamna anului trecut? Alexandru din Chiajna, unul dintre copiii merituoși pe care vi i-am prezentat atunci, va primi o sponsorizare de 8.000 de euro.
Alexandru Bamboi (14 ani) a reușit să câștige peste 50 de medalii la karate, în ciuda situației disperate de acasă.
Când l-am cunoscut, el locuia împreună cu mama sa într-o cameră improvizată într-un grajd, aflat în curtea unei rude. La clubul de karate Echipa Campionilor, colegii îl ajutau cu bani ca să poată participa la competiții.
Datorită acelui prim articol, comunitatea TechHub Bucharest a inițiat o chetă, la petrecerea de Crăciun. Ulterior, au contribuit cu donații mai multe firme și profesioniști din domeniul IT.
Suma care s-a strâns pentru Alexandru este 8.000 de euro.
Miercuri, 15 februarie, împreună cu câțiva dintre donatori, l-am vizitat pe Alexandru la antrenamentul de seară, ca să-i dăm vestea cea mare.
Am urmărit demonstrațiile de kata și de kumite, apoi ne-am amuzat cum copiii costumați în kimonouri se grăbesc către vestiare.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Alexandru a rămas la urmă, surprins că ne revede. Când a aflat motivul, i-au apărut gropițe în obraji.
A continuat cu aceeași candoare: „Și o să am și camera mea…”
Cine-i formează pe formatori? Ministerul Sănătății lasă pregătirea practicienilor de medicină alternativă pe seama unor medici care practică „regresia în vieți anterioare”
Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege pentru reglementarea medicinei alternative. La elaborarea ei a contribuit și o specialistă din sistemul public care practică „regresia în vieți anterioare”.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Zilele acestea, el se pregătește să se mute într-o locuință nouă. Cu ajutorul antrenorilor de la clubul de karate, mama lui a obținut un împrumut bancar și a cumpărat un apartament mic în Chiajna.
Mai sunt de făcut câteva retușuri, astfel că donațiile au picat mănușă.
„I-am zis că în weekendul acesta mergem să cumpărăm mobilă, iar el mi-a spus: «Nu-mi trebuie decât un pat». Măi, Alexandru, dar un dulap, un birou, nu trebuie să luăm?”, ne-a povestit Sensei Diana Enea, unul dintre antrenorii care l-au ajutat cel mai mult pe Alexandru.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
O parte din suma strânsă la Tech Hub va fi folosită pentru activitatea sportivă. Cu restul, mama sportivului va acoperi o parte din creditul pentru care trebuie să plătească o rată de 600 de lei.
Alexandru mai are un hop important de trecut în această vară: Evaluarea Națională. Deși se consideră un băiat echilibrat, ne-a mărturisit că are emoții mari în ceea ce privește examenul de matematică.
„I-a spus doamna profesoară că nu trece la matematică și l-am dus la meditație. Acolo, a luat 7,40 la test. Sperăm să nu avem probleme”, a mai spus Diana Enea.
Alexandru își dorește să-și continue studiile la un liceu sportiv, iar când va avea vârsta potrivită, să devină antrenor de karate.
*
Celelalte articole din această campanie:
MERIT UN VIITOR. Alexandru din Chiajna
MERIT UN VIITOR. Nicoleta din Pechea
MERIT UN VIITOR. Miriam din Dobrin
MERIT UN VIITOR. Elena din Mihai Viteazu
MERIT UN VIITOR. Alina din Poroschia
MERIT UN VIITOR. Surse pentru burse
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this