Alexandru Bamboi a zâmbit larg la vestea că a primit o donație de 8.000 de euro de la un grup de profesioniști din IT. Foto: Lucian Muntean

Alexandru din Chiajna primește un viitor

Vă mai amintiți campania „Merit un viitor”, din toamna anului trecut? Alexandru din Chiajna, unul dintre copiii merituoși pe care vi i-am prezentat atunci, va primi o sponsorizare de 8.000 de euro.

Alexandru Bamboi (14 ani) a reușit să câștige peste 50 de medalii la karate, în ciuda situației disperate de acasă.

Când l-am cunoscut, el locuia împreună cu mama sa într-o cameră improvizată într-un grajd, aflat în curtea unei rude. La clubul de karate Echipa Campionilor, colegii îl ajutau cu bani ca să poată participa la competiții.

Datorită acelui prim articol, comunitatea TechHub Bucharest a inițiat o chetă, la petrecerea de Crăciun. Ulterior, au contribuit cu donații mai multe firme și profesioniști din domeniul IT.

Suma care s-a strâns pentru Alexandru este 8.000 de euro.

Alexandru (dreapta) se echipează pentru demonstrația de kata.

Miercuri, 15 februarie, împreună cu câțiva dintre donatori, l-am vizitat pe Alexandru la antrenamentul de seară, ca să-i dăm vestea cea mare.

Am urmărit demonstrațiile de kata și de kumite, apoi ne-am amuzat cum copiii costumați în kimonouri se grăbesc către vestiare.

Alexandru a rămas la urmă, surprins că ne revede. Când a aflat motivul, i-au apărut gropițe în obraji.

A continuat cu aceeași candoare: „Și o să am și camera mea…”

Zilele acestea, el se pregătește să se mute într-o locuință nouă. Cu ajutorul antrenorilor de la clubul de karate, mama lui a obținut un împrumut bancar și a cumpărat un apartament mic în Chiajna.

Mai sunt de făcut câteva retușuri, astfel că donațiile au picat mănușă.

„I-am zis că în weekendul acesta mergem să cumpărăm mobilă, iar el mi-a spus: «Nu-mi trebuie decât un pat». Măi, Alexandru, dar un dulap, un birou, nu trebuie să luăm?”, ne-a povestit Sensei Diana Enea, unul dintre antrenorii care l-au ajutat cel mai mult pe Alexandru.

O parte din suma strânsă la Tech Hub va fi folosită pentru activitatea sportivă. Cu restul, mama sportivului va acoperi o parte din creditul pentru care trebuie să plătească o rată de 600 de lei.

Alexandru mai are un hop important de trecut în această vară: Evaluarea Națională. Deși se consideră un băiat echilibrat, ne-a mărturisit că are emoții mari în ceea ce privește examenul de matematică.

„I-a spus doamna profesoară că nu trece la matematică și l-am dus la meditație. Acolo, a luat 7,40 la test. Sperăm să nu avem probleme”, a mai spus Diana Enea.

Alexandru își dorește să-și continue studiile la un liceu sportiv, iar când va avea vârsta potrivită, să devină antrenor de karate.

*

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter perntru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...