Roxana Garaiman
Redactor
... are 28 de ani și încă n-a uitat nimic din ce-a învățat-o copilăria, că orice vis se poate realiza într-o formă sau alta. Iar ea visează să scrie un articol atât de bun, încât să se citească peste tot prin lume şi oamenii să şi-l trimită pe mail ori să şi-l dea unul altuia pe stradă. "Ai văzut textul ăsta? Fabulos! Neapărat să-l citeşti", aşa arată visul ei. Până atunci, îşi doreşte să înveţe cât mai multe despre lumea din jurul ei, să descopere o formulă magică prin care să ajungă nemijlocit la sufletul oamenilor şi, bineînțeles, să fie iubită.
Tânărul care a adoptat Calea Victoriei
Tudor Chira (28 de ani) este corporatist în timpul programului de lucru, însă de aproape doi ani, își dedică timpul său liber propriei strategii de dezvoltare urbanistică a bulevardului Calea Victoriei. Nu este intimidat de amploarea dezideratului său, dar nici exaltat. Experiența sa în domeniul activismului l-a făcut conștient că un asemenea proiect, în România, nu se face de pe azi pe mâine. Cu un aer îngrijit, politicos și cu mesaj calculat, ne-a povestit că termenul pe care și l-a fixat este de… 30 de ani.
Noi, în anii 2000, când n-am mai fost copii
Cum au muncit românii în perioada de tranziție despre care unii spun că încă nu s-a terminat? Sute de mii de români obișnuiți cu un loc de muncă sigur și deseori specializat se trezeau, peste noapte, aruncați în stradă și forțați să accepte orice loc de muncă, de multe ori necalificat. Cei rămași în fabricile și uzinele comuniste priveau neputincioși cum totul se năruie în jurul lor, atunci când nu participau ei înșiși la acest festival al distrugerii.
Cum să te aperi de pumni cu o sperietoare de ciori
Măsura ordinului de protecție a victimei unor violențe domestice nu restricționează decât în teorie accesul agresorului. În realitate, nu este respectată.
Copiii care au trăit primii doi ani în orfelinat nu mai pot avea o viață normală
"Dorinţa mea e ca România să admită greşelile regimului comunist, care, prin instituţionalizare, a suprimat mii de vieţi", spune cercetătorul Florin Ţibu.
Familiile niciodată uitate ale românilor adoptaţi
Sute de români adoptaţi în anii '90 de cetăţeni străini şi-au găsit familiile din ţară cu ajutorul Ilenei Cunniffe-Băiescu. Ea însăşi îşi căutase 6 fraţi.
Iubirea care vindecă. Viaţa şi moartea copiilor părăsiți în spitale
Copiii cu probleme de sănătate abandonaţi în maternităţi par a încurca pe toată lumea. Dar acolo unde există nedreptate, există şi miracole.
Copil neiubit, aştept mamă şi tată
După numai 6 luni de la înfiinţarea listei de copii greu adoptabili, o cincime dintre ei se află în diferite faze ale procesului de adopţie.
Educație și Cultură: cum s-au prezentat miniștrii Liviu Pop și Lucian Romașcanu la audierile din Parlament
Liviu Pop devine ministru al Educației la exact 5 ani de când a blocat votul CNATDCU privind plagiatul lui Victor Ponta.
Pragul pentru abuzul în serviciu: ori deloc, ori "rezonabil"
La dezbaterea organizată de Ministerul Justiţiei, unii participanți au criticat Curtea Constituțională pentru că și-ar fi depășit atribuțiile.
Televiziune de sector plătită din bani publici
Consiliul Local al Sectorului 6 va dezbate un proiect privind alocarea a 1,2 milioane de lei pentru înfiinţarea unei televiziuni online "de sector".
Cele mai apreciate clădiri construite anul trecut în București
Cele mai frumoase clădiri construite în Capitală în 2016 și cele mai inspirate amenajări interioare au fost premiate de Ordinul Arhitecților, filiala București.