REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Viorel Ilişoi

... este un biciclist solitar – pentru că rupe biciclete și nu vrea să pericliteze pe nimeni. Un an slăbește, anul următor se îngrașă la loc; își dă astfel motiv de a scrie despre asta. Stă în Bragadiru, într-un apartament cu pisici, plătibil până la 70 de ani (dacă-i apucă). Iubește animalele mici, dar și pe cele mai mari. Începe să cânte la vioară când musafirii uită să mai plece. Aparatul de fotografiat este pentru el violon d'Ingres. A călătorit în câteva țări și în mult mai multe județe, de unde s-a întors cu numeroase fotografii, respectiv cu avionul, trenul, autobuzul etc. Vorbește cu accent moldovenesc și scrie cu accent personal. Este cunoscut în rândul prietenilor ca autor de reportaje. De două-trei ori pe an scrie poezii, ceva mai des – proză. În rest, numai el știe ce scrie (și cei câțiva cititori ai site-ului personal, fideli, care-l aprovizionează cu cafea). A fost dat afară de la un ziar și de atunci n-a mai călcat într-o redacție, în schimb a început să frecventeze oficiile poștale, trimițând cărți cititorilor săi. Visează să aibă permis de conducere. Scrie cu viteza de două fraze pe oră. Are încredere că femeile vor salva lumea.