Roxana Garaiman
Redactor
... are 28 de ani și încă n-a uitat nimic din ce-a învățat-o copilăria, că orice vis se poate realiza într-o formă sau alta. Iar ea visează să scrie un articol atât de bun, încât să se citească peste tot prin lume şi oamenii să şi-l trimită pe mail ori să şi-l dea unul altuia pe stradă. "Ai văzut textul ăsta? Fabulos! Neapărat să-l citeşti", aşa arată visul ei. Până atunci, îşi doreşte să înveţe cât mai multe despre lumea din jurul ei, să descopere o formulă magică prin care să ajungă nemijlocit la sufletul oamenilor şi, bineînțeles, să fie iubită.
Pământurile (I): Timiș
Cine sunt investitorii care dețin cele mai mari suprafețe compacte de teren agricol în județele Timiș, Călărași, Ialomița, Iași, Tulcea, Brăila și Galați.
Roastul cafelei
Alexandru Niculae, proaspăt campion mondial la prăjit cafea, demontează miturile referitoare la aroma sau proveniența celor mai bune soiuri.
Marion, născută Măriuca
Abandonată într-un orfelinat ceaușist, Măriuca a fost adoptată de un cuplu de francezi. Și-a cunoscut mama naturală la 24 de ani, iar tatăl, la 38 de ani.
Supraviețuitoare din #Colectiv: "Dacă aș veni acasă, în scurt timp nu aș mai putea să-mi folosesc mâinile"
Rănită în #Colectiv, Adina Apostol se află în Belgia din noiembrie și spune că tratamentul de la Spitalul Militar din Bruxelles i-a salvat viața.
Paștile dragilor cai
Bulgarii din Târgoviște sărbătoresc Paștile Cailor în prima sâmbătă din Postul Mare. Caii concurează la două probe: frumusețe și grădinărit.
Cum au resimțit românii din Bruxelles atentatele teroriste din 22 martie
"După ce l-au prins pe Abdeslam, puteam să jur că se va întâmpla asta, dar pe aici nu s-a îngrijorat nimeni", spune o româncă din capitala Belgiei.
Securistul care ne avizează legile
Activitatea Consiliului Economic și Social e blocată din cauza șefului său, Florian Costache, care are sentință definitivă de agent al Securității.
Ziua Cucilor. Carnavalul neștiut de lângă București
În prima zi din Postul Mare, localnicii din Brănești-Ilfov reiau tradiția precreștină a Cucilor, mascându-se pentru a alunga duhurile rele.
Academiile de întreținuți
Membrii Academiei Oamenilor de Știință din România și ai Academiei de Științe ale Securității Naționale primesc indemnizații pe viață din bani publici.
300. Luptătorii care lipsesc în linia întâi a sistemului medical
Doar 200 de medici epidemiologi mai profesează în România. Asta echivalează cu o condamnare conștientă în cazul unei epidemii serioase.
Moartea bebelușilor. Septicemia unui sistem
Trei copii morți. Alți nouă în stare gravă. Tratamentul greșit și reacția tardivă arată că sistemul nu face față unei urgențe majore.
Capătul lumii, lângă București
La câțiva kilometri de Capitală, pe malul Dâmboviței, am dat de ruinele a două biserici, de legende cu boieri, averi pierdute și prea multă singurătate.
Munți de doctorate, pe holurile de la Ministerul Educației
Legea spune că, pentru a primi avizul ministerului, fiecare teză trebuie să fie citită de toți membrii unei comisii de specialitate a CNATDCU.
Plagiatul de tip Copos-Paste
Cartea de istorie semnată de fostul patron al Rapidului ascunde o poveste despre ispita arginților și despre coruptibilitatea din mediul universitar.
Trei luni după #Colectiv: supraviețuitorii primesc medicamente pentru răni deschise
Kiturile medicale concepute de Minister și distribuite de Crucea Roșie conțin produse inutile și sunt supraevaluate în raport cu prețurile din farmacii.