Așa arată o broască râioasă verde. Foto: Vlad Cioflec
30/03/2017
Broasca râioasă pe care prințul a refuzat s-o sărute
Într-o dimineaţă înnobilată de soare, o broască râioasă din București a avut ocazia unică de a întâlni un prinț. Joi, 30 martie, ființa cu sânge rece a fost dibuită în imensitatea Parcului Natural Văcărești de un binevoitor, care i-a dus-o apoi, în căuşul palmelor, omului cu sânge albastru.
Prințului i s-a propus să o sărute.
Dar broscuța a avut ghinion. Prințul are 68 de ani și, mai rău, e însurat. Dacă era ca-n povești, cine știe ce s-ar fi întâmplat.
Prințul Charles, la întâlnirea cu broscuța din Parcul Văcărești. Vlad Cioflec i-a propus să o sărute. Foto: Corina Cioflec
Prințul este Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, și este căsătorit cu Camilla, ducesă de Cornwall.
Cel care i-a adus broscuța ca pe tavă este Vlad Cioflec (34 de ani), herpetolog la Asociația Parcul Natural Văcărești.
Charles, pasionat de biologie, a râs de oferta primită. Vlad Cioflec a spus pentru PressOne că au glumit împreună și pe seama viperelor.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Vizita prințului Charles pe teritoriul broscuței a fost relatată cu promptitudine de agenția Agerpres:
„Prințul de Wales a explorat întinderea de mlaștini și ecosistemul Parcului Văcărești, unde s-a întâlnit cu un grup de copii, cărora un herpetolog (Vlad Cioflec – n.r.) le prezenta un șarpe de casă inofensiv, «care mănâncă broaște, nu mănâncă copii».
Herpetologul le-a prezentat copiilor și o broască, subliniind — în râsetele acestora — că animalul respectiv nu dă râie.
I-a explicat totodată Alteței Sale Regale că, în România, unii oameni au prejudecata că broaștele ar da anumite boli”.
Dronele
Cu o zi înainte de vizita prințului, două drone au zburat pe deasupra Parcului Văcărești, spune Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
El adaugă că a observat și câțiva bărbați echipați precum niște agenți secreți rămași fără sacouri și fără cravate, adică în cămăși albe și cu pantaloni negri.
Broasca râioasă verde
Vietatea care i-a fost prezentată oficial prințului Charles este o broască râioasă verde (Bufotes viridis sau Bufo viridis).
„După apusul soarelui sau atunci când versantul nu mai este expus la soare, iese după hrană, dar poate manifesta și o activitate diurnă în stadiile de semi-adult.
În timpul zilei, stă ascunsă în galerii subterane de rozătoare sau în galerii proprii, în crăpături de stâncă, sub pietre, trunchiuri de copaci, frunze sau tufe de iarbă.
Se hrănește cu nevertebrate ca insecte, miriapode, păianjeni, melci, râme, gândaci, furnici”, scrie site-ul herpetolife.ro.
*
Despre vietăți au mai apărut:
Cei șase papagali frumoși au scăpat de îngheț
Înalta societate a bufnițelor din centrul Olteniței
Aventurile imaturului Adonis, probabil cel mai vagabond zăgan din Europa
Dansul flamingilor în Delta Dunării
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this