
Redacția
PressOne.ro este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015. Vrem să facem jurnalism, pur și simplu, pentru aceia dintre dumneavoastră care (mai) căutați subiecte de interes național scrise curat și ilustrate frumos. Ne dorim să spuneți: "Aici am ce să citesc și ce să văd".
Știri din cealaltă Românie. În Năvodari, o femeie a mușcat un copil, iar în Tulcea pelicanii au fost echipați cu transmițătoare GPS
Iată ce-am găsit săptămâna asta, când ai aflat deja de la PressOne că Mircea Geoana și-a plagiat o parte din lucrarea de doctorat de la doi președinți americani sau că statul român scoate din plasament tineri nepregătiți financiar, ca apoi să le ia indemnizația pentru că nu știu ce să facă cu banii.
Știri din cealaltă Românie. O mănăstire din Suceava a căzut pradă hackerilor, iar la Giurgiu un bărbat a plimbat o grenadă cu mașina
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București sau chiar în marile orașe.
Știri din cealaltă Românie. În Covasna, un primar care a pierdut alegerile își dă demisia fără să-și mai încheie mandatul, iar în Alexandria muncitorii care pun borduri au spart de două ori în două zile o ţeavă de gaze
Aici găsești știrile și subiectele care nu apucă prima pagină a ziarelor centrale, dar care îți arată România fără filtre, reală și necosmetizată în vreun fel. Iată ce-am găsit săptămâna asta.
Răspunsul CNAS la articolul PressOne: pacienții asigurați, vinovați pentru programările de noapte, pentru că s-ar adresa doar unor furnizori „notorii”
PressOne a arătat recent cum o clinică privată, subcontractată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, discriminează pacienții asigurați, programându-i pentru servicii de radiologie-imagistică exclusiv noaptea. În urma articolului, într-un răspuns oferit redacției, CNAS se disociază de neregulile descoperite de PressOne și aruncă responsabilitatea pe umerii pacienților.
Știri din cealaltă Românie. La Alba Iulia, cel mai vârstnic student din România a absolvit cursurile de masterat la 89 de ani, iar în Gorj cel mai vechi primar a fost învins de sosia lui Gerald Butler
De la sute de voluntari care repară și vopsesc case în Timiș, la bistrouri vegane deschise la Baia Mare și la traficul redeschis pe Transfăgărășan, avem știrile săptămânii din România care poate ți-au scăpat.
Ce faci în weekendul 14-16 iunie în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Recomandările PressOne
Ce poți face în weekend în marile orașe din România? Am făcut o selecție de evenimente: The Underground Youth revin la Club Control în București, în Timișoara e festival de film asiatic, în Iași ai târg de bucate tradiționale, iar în Cluj ai un festival de Sea Food.
Latifundiarii. Averile imobiliare ale politicienilor care vor la Bruxelles
66 de candidații analizați de Context.ro au un portofoliu imobiliar impresionant: 80 de apartamente, 70 de case, 12 spațiii comerciale. Au peste 170 de parcele de teren. În total, proprietățile lor au o suprafață de peste 300 de hectare. Citește mai departe să vezi care candidat deține cele mai multe case și terenuri.
Știri din cealaltă Românie: ediție specială de alegeri. În Argeș, un primar își sapă singur groapa, iar la Giurgiu un candidat a cumpărat drone ca să prevină mita electorală
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București sau chiar în marile orașe.
Sunt anti-UE, dar vor la Bruxelles. Cine sunt candidații cu discursuri anti-europene sau conspiraționiste
Simpatizanți ai legionarismului, influenceri care au crescut promovând teorii ale conspirațiilor, promotori ai discursurilor anti-europene își doresc să ajungă la Bruxelles. O analiză a profilurilor a 60 de candidați la alegerile pentru Parlamentul European arată că mare parte din cei enumerați mai sus sunt din partidul extremist AUR.
Străzi, canalizări, construcții, ziare locale. Eurocandidații care iau milioane de euro de stat
O candidată a partidului extremist AUR a marcat contracte publice de 30 de milioane de euro. La mare distanță, un membru PMP de pe lista Alianței Dreapta Unită, care aleargă în cursa pentru Parlamentul European, a pus mâna pe un contract de peste cinci milioane de euro cu o comună din județul Buzău. Socrul acestuia, un fost consilier județean PSD, a prins și el contracte publice. Într-un caz a primit bani publici fără licitație chiar de la actualul premier, Marcel Ciolacu. Vezi în text cine sunt politicieni cu priză la banul public.
Candidați „de lux” la europarlamentare. Colecții de bijuterii & tablouri de sute de mii de euro la AUR, PSD și PNL
Candidații la europarlamentare se laudă cu tablouri, bijuterii sau ceasuri care valorează peste 2.3 milioane de euro în total. De la un fost descendent direct al unui domnitor din Moldova, la foști jurnaliști sau politicieni de carieră, vă prezentăm topul celor 15 candidați care au cele mai scumpe colecții de obiecte de lux.
Programul Pan-European Executive MBA oferit de City College, University of York Europe Campus oferă burse în valoare de 3.350 EURO până la finalul lunii iunie (P)
Programul Pan-European Executive MBA este o platformă destinată liderilor și profesioniștilor dornici să-și ducă cariera la un alt nivel. Cu accent pe inovație, leadership și cunoștințe avansate în domeniul managementului, acest MBA este proiectat pentru a transforma absolvenții în lideri de elită în mediul de afaceri global.
Bogat la Bruxelles. Milionari care ne cer votul pentru Parlamentul European
Zece candidați la alegerile pentru parlamentul european au în conturi peste 9.5 milioane de euro. O analiză realizată de Context.ro, Info-Sud-Est și Pressone a scos la iveală cine sunt candidații care au cel puțin un milion de lei (200.000 euro) în conturi. Dacă ajung la Bruxelles, aceștia au șanse bune să-și multiplice averile, având în vedere că un europarlamentar câștigă anual peste 90.000 de euro.
Politicienii și banii cash. Un singur candidat la europarlamentare susține că are bani în numerar
Un singur candidat la europarlamentare* a trecut în declarația de avere sume de bani pe care le deține în numerar. Agenția Națională de Integritate (ANI) arată că declararea cash-ului nu este o obligație pentru funcționarii publici, ci mai degrabă o „recomandare”. Practica ne arată, însă, că politicienii în special preferă cash-ul, mai ales când vine vorba de fapte de corupție.
Știri din cealaltă Românie. La Botoșani nu stai niciodată în trafic, iar în Gorj a fost inventată cureaua de pantaloni cu colac de salvare
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București sau chiar în marile orașe.