Redacția
PressOne.ro este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015. Vrem să facem jurnalism, pur și simplu, pentru aceia dintre dumneavoastră care (mai) căutați subiecte de interes național scrise curat și ilustrate frumos. Ne dorim să spuneți: "Aici am ce să citesc și ce să văd".
Candidați „de lux” la europarlamentare. Colecții de bijuterii & tablouri de sute de mii de euro la AUR, PSD și PNL
Candidații la europarlamentare se laudă cu tablouri, bijuterii sau ceasuri care valorează peste 2.3 milioane de euro în total. De la un fost descendent direct al unui domnitor din Moldova, la foști jurnaliști sau politicieni de carieră, vă prezentăm topul celor 15 candidați care au cele mai scumpe colecții de obiecte de lux.
Programul Pan-European Executive MBA oferit de City College, University of York Europe Campus oferă burse în valoare de 3.350 EURO până la finalul lunii iunie (P)
Programul Pan-European Executive MBA este o platformă destinată liderilor și profesioniștilor dornici să-și ducă cariera la un alt nivel. Cu accent pe inovație, leadership și cunoștințe avansate în domeniul managementului, acest MBA este proiectat pentru a transforma absolvenții în lideri de elită în mediul de afaceri global.
Bogat la Bruxelles. Milionari care ne cer votul pentru Parlamentul European
Zece candidați la alegerile pentru parlamentul european au în conturi peste 9.5 milioane de euro. O analiză realizată de Context.ro, Info-Sud-Est și Pressone a scos la iveală cine sunt candidații care au cel puțin un milion de lei (200.000 euro) în conturi. Dacă ajung la Bruxelles, aceștia au șanse bune să-și multiplice averile, având în vedere că un europarlamentar câștigă anual peste 90.000 de euro.
Politicienii și banii cash. Un singur candidat la europarlamentare susține că are bani în numerar
Un singur candidat la europarlamentare* a trecut în declarația de avere sume de bani pe care le deține în numerar. Agenția Națională de Integritate (ANI) arată că declararea cash-ului nu este o obligație pentru funcționarii publici, ci mai degrabă o „recomandare”. Practica ne arată, însă, că politicienii în special preferă cash-ul, mai ales când vine vorba de fapte de corupție.
Știri din cealaltă Românie. La Botoșani nu stai niciodată în trafic, iar în Gorj a fost inventată cureaua de pantaloni cu colac de salvare
Știri din cealaltă Românie e o revistă a presei locale concentrată pe comunități și viața lor reală, separată de ce se întâmplă la București sau chiar în marile orașe.
Ultraj, corupție și mușcături. Lista eurocandidaților cu probleme penale și scandaluri publice
Opt candidați la Parlamentul European au la activ scandaluri care le pun integritatea la îndoială sau au fost investigați și judecați în dosare penale de corupție. Un candidat are o condamnare pentru ultraj, altul are un dosar penal de corupție activ.
Știri din cealaltă Românie. La Plopeni un candidat la primărie promite locuri de muncă la uzina de armament pentru voturi, iar Bârladul colonizează universul
Iată ce-am găsit săptămâna asta, când ai aflat că studenții de la Sociologie sunt revoltați de cursurile unui profesor candidat pe listele AUR și că România se pregătește de o iarnă demografică, deși o duce tot mai bine economic.
Sondaj GLOBSEC: Românii, nemulțumiți de starea democrației. 7 din 10 cred că Rusia este o amenințare la adresa securității țării
Cel puțin 8 din 10 români ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană, dacă în România s-ar organiza un astfel de referendum, arată un sondaj GLOBSEC realizat pentru PressOne. Un procent și mai mare, 88,1% dintre cei chestionați, susține rămânerea în NATO, iar Armata e instituția în care românii declară că au cea mai mare încredere.
Vocile Europei 2024. Bulgaria: „Este vital ca țara noastră să-și consolideze poziția pe scena politică europeană”
Care este, pentru Bulgaria, miza cea mai importantă a alegerilor europene din iunie 2024?
Avertisment. Războiul din Ucraina „va continua așa și în următorii 10 ani”
Forțele armate ucrainene se luptă cu o lipsă gravă de muniție, în timp ce rușii atacă intensiv pe mai multe fronturi, Harkovul este amenințat de atentate teroriste, iar centralele electrice cu uraniu sunt din nou ținte pentru Moscova. PressOne și publicația maghiară parteneră 444 vă propun un interviu cu Krisztián Jójárt, cercetător la Institutul John Lukács din cadrul Universității Naționale a Serviciului Public din Ungaria, care susține că în condițiile actuale războiul ar putea dura încă un deceniu, iar rușii nu se vor opri.
Sondaj PressOne: vă mulțumim pentru opinii și recomandări. Suntem o comunitate din ce în ce mai mare
Vă mulțumim pentru răspunsurile la sondajul nostru recent. Feedbackul vostru ne ajută să înțelegem mai bine cine sunteți, ce vă motivează și ce așteptări aveți de la noi.
Europe Talks: cum să dezbați cu alți europeni pe temele-cheie ale lui 2024
PressOne vă invită să luați parte la un proiect de dezbateri politice care se desfășoară în întreaga Europă.
Maghiarii din România, preocupați de retorica extremistă înainte de alegeri. „Drepturile nu sunt privilegii”
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită și de comunitatea maghiară din România în 15 martie aprinde, iarăși, spiritele, în lumina unor declarații politice. La Cluj-Napoca, spre exemplu, Casa de Cultură a Studenților va fi iluminată în culorile maghiare, roșu, alb și verde, iar acest lucru e văzut ca o sfidare la adresa majorității românești. Deloc surprinzător, cartea maghiară este asul din mâneca extremiștilor, pregătiți să o folosească în acest an electoral.
Exclusiv. Investigație transfrontalieră: femeile din toată Europa, în continuare fără apărare în fața violenței
O nouă investigație transfrontalieră de date realizată de Institutul Mediteranean de Investigații Jurnalistice (MIIR) relevă lacune în înregistrarea femicidelor în Europa și protecția ineficientă a femeilor împotriva infracțiunilor de violență sexuală, fizică, psihologică și economică în ultimul deceniu.
SCRISOARE DESCHISĂ: Cerem ministrului Culturii să-și precizeze public poziția cu privire la divulgarea pe internet, de către managerul Bibliotecii Naționale, a subiectului la care Emilia Șercan lucrează
Redacția PressOne cere prin prezenta precizarea publică a poziției oficiale a Ministrului Culturii față de conduita managerului interimar al Bibliotecii Naționale a României (BNaR), dl Adrian Cioroianu, care la 29 februarie 2024 a divulgat în mod repetat pe Facebook informații nedestinate publicității despre activitatea profesională a colegei noastre, jurnalista de investigație Emilia Șercan.