Sorin Gadola a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe și vieții fără de moarte: untul în cafea. Capturi foto via Facebook
Sorin Gadola a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe și vieții fără de moarte: untul în cafea. Capturi foto via Facebook
03/09/2024
Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
- Fiu de milionar, co-fondator Untold și inculpat într-un dosar DIICOT pentru deținere și consum de droguri, Sorin Gadola s-a întors la Hristos și astăzi îi învață pe români care e treaba cu nutriția și sănătatea.
- Sorin Gadola nu este nici dietetician, nici medic.
- Pe Internet s-a remarcat prin clipuri virale în care își pune unt în cafea și în care recomandă o dietă bogată în grăsimi. Sunt informații pe care le oferă, în schimbul a 1600 de euro, și într-un „program de mentorat” dezvoltat împreună cu soția lui.
- În viața reală, Gadola administrează două „clinici” de „medicină integrativă” în care oamenii sunt diagnosticați de o baghetă metalică și „vindecați” de boli grave cu dispozitive de biorezonanță produse de un scientolog din Germania.
- Deși experții spun că aparatele nu pot deosebi un om de o banană, o consultație în clinicile lui Gadola costă 990 de lei.
- Clujeanul a fost inițiat în tainele biorezonanței de alt german, medicul Haldor Holesch. Deși acesta l-ar fi vindecat pe Gadola de boala Crohn, relația dintre cei doi s-a deteriorat cu timpul, iar Holesch a fost trimis la plimbare.
*În elaborarea acestei serii, PressOne s-a folosit de expertiza profesională a Dr. Mihai Niculescu, specialist în nutrigenetică, și a lui Dr. Walter Dorsch, alergolog și cercetător german care a testat și scris mai multe articole științifice despre aparatele folosite astăzi de Sorin Gadola. Opiniile lor au fost obținute fără discutarea unor persoane anume.
„Nu faci AVC de la grăsimi”, își întâmpină privitorii un clip de pe Instagram/TikTok. O mână anonimă unge untură pe pâine, iar pe fundal rulează o melodie celebră a trupei Blink 182. „Altul e inamicul la AVC”, continuă mesajele afișate pe ecran, în timp ce ne este dezvăluit proprietarul mâinii de mai devreme: un tânăr blond-șaten pe la vreo 30 și ceva de ani.
„Ți se spune să ai colesterolul sub 200, dar așa ajung mulți oameni amețiți și slăbiți. E indicat să fie peste 200, dar inamicul la AVC este format din: 1. uleiuri rafinate vegetale, 2. zahăr, 3. prăjeli, 4. cereale procesate. Acestea afectează circulația, pot provoca cheaguri și în cele din urmă AVC”, mai atenționează clipul. Protagonistul ia felia unsă cu untură și presară sare pe ea. Trage și o concluzie:
„Folosește grăsimi sănătoase și sare în viața ta, pentru a avea un un colesterol MĂRIT și SĂNĂTOS!”
Autorul clipului se numește Sorin Gadola. Sorin nu este nici medic, nici dietetician. O lectură rapidă a CV-ului arată că se numără printre fondatorii Untold și că tatăl lui este printre cei mai bogați afaceriști din Cluj, cu o avere de zeci de milioane de euro. Legătura lui Sorin cu nutriția și medicina există doar pe Internet, unde se adresează, împreună cu soția lui, unei audiențe de sute de mii de români.
Pe Instagram are 180 de mii de urmăritori. Contul de TikTok pe care îl împarte cu soția este urmărit de aproape 150 de mii de oameni. Cel de Facebook de peste 160 de mii. Unele clipuri au fost vizionate de peste un milion de ori.
Sorin Gadola mai este cunoscut și ca omul care-și pune unt în cafea. „Nu mă despart niciodată de unt când călătoresc”, mărturisește el într-o postare postată pe o pagină de Facebook administrată împreună cu Diana Gadola. Diana Gadola este soția și partenera lui de afaceri. Când e invitat să dea un interviu, Diana e și ea acolo, pentru a-i explica intervievatorului cum l-a ajutat pe Sorin să se întoarcă pe calea cea dreaptă. Adică la Hristos.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
„Cum și-a VINDECAT sufletul fondatorul Untold! SORIN și DIANA GADOLA: DRUMUL CĂTRE DUMNEZEU”, sună titlul unui astfel de interviu.
Unt în cafea și cetoză
De ce își pune Sorin Gadola unt în cafea? Este un obicei alimentar care te va ajuta să slăbești, susține el în multiple postări din social media, pentru că-ți va tăia pofta compulsivă de dulce și carbohidrați. Ai reflux gastroesofagian după fiecare ceașcă de cafea pe care o bei? Pune unt în cafea și gata cu aciditatea. Probleme de concentrare? Unt în cafea, pentru că „grăsimea este esențială pentru buna funcționare a creierului”.
Cine-i formează pe formatori? Ministerul Sănătății lasă pregătirea practicienilor de medicină alternativă pe seama unor medici care practică „regresia în vieți anterioare”
Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege pentru reglementarea medicinei alternative. La elaborarea ei a contribuit și o specialistă din sistemul public care practică „regresia în vieți anterioare”.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Clipurile despre untură și unt în cafea dezvăluie un susținător înfocat al dietei keto. Să mănânci keto înseamnă să consumi foarte puțini carbohidrați și să-i înlocuiești cu mâncare bogată în grăsimi. Speranța este că organismul va intra în starea de cetoză, adică va arde grăsimi în loc de carbohidrați și cel care practică dieta va reuși să slăbească. Gadola nu este primul influencer care propovăduiește beneficiile unei alimentații bogate în grăsimi. Însă, de multe ori, clujeanul lasă impresia că dieta ar fi un panaceu care i se potrivește oricui.
„Dacă nu mânci (sic!) gras și proteic, vei mânca mulți carbohidrați și îți va crește zahărul în sânge, insulina, așa se face «rost» de boală. Fă invers de ce zice lumea și te vei însănătoși”, îndeamnă Sorin Gadola într-un clip postat pe mai multe platforme social media.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Într-un interviu acordat PressOne, doctorul Mihai Niculescu, specialist în nutrigenetică și nutriția de precizie, arată că îndemnul general de a consuma grăsimi sănătoase nu este unul eronat. Erorile intervin atunci când influencerul vorbește, de exemplu, despre nivelul de colesterol total pe care trebuie să-l ai în sânge. În primul rând, susține Niculescu, pragul maxim de 200 de miligrame de colesterol/decilitru de sânge nu mai este de actualitate.
„S-a văzut între timp, prin studii din mai multe țări, că până și la valoarea de 200 apăreau probleme asociate bolilor cardiovasculare, atacurilor cerebrale, tulburărilor de coagulare a sângelui și așa mai departe”, continuă expertul. Gadola susține că e indicat ca nivelul să fie trecut de 200.
„În acest moment, nu avem nici o susținere științifică pentru o asemenea afirmație”, spune Niculescu. În plus, în clipul în care își încurajează fanii să aibă un „colesterol mărit și sănătos”, Gadola nu diferențiază în nicio clipă între colesterolul bun (HDL) și cel rău (LDL).
De ce ne spune Gadola ce să mâncăm?
Pasiunea lui Gadola pentru nutriție și sănătate este explicată într-un TikTok de un minut și câteva secunde care a fost vizionat de peste 1,6 milioane de ori. Se prezintă drept unul dintre fondatorii Untold, „cel mai mare festival din Europa”. Viața lui a fost dată peste cap de un doctor străin care, după multe „analize și biopsii”, i-a spus că este suspect de cancer gastrointestinal.
Ulterior avea să afle că nu e cancer, ci o boală autoimună la colon, Crohn.
„Mi-a spus că trebuie să-mi trăiesc toată viața în timp ce iau medicamente chimice. Acest moment m-a schimbat pentru totdeauna. (...) în loc să renunț, m-am ambiționat și am început să mă documentez despre sănătate, remedii naturale și medicină integrativă. Asta a funcționat și am reușit să-mi recapăt sănătatea. Fără să recurg la tratamente invazive și chimice”, susține bărbatul pe TikTok.
Tranziția către o viață mai sănătoasă a început prin schimbarea dietei. Într-o postare de pe Facebook spune că obișnuia să consume cereale cu lapte, piept de pui din comerț, salate crude. Credea că asta înseamnă să mănânci sănătos. Apoi a aflat că puiul din comerț „e plin de hormoni și reziduuri de antibiotice”, că salatele și cruditățile nu fac bine unui „intestin afectat” precum al lui, dar și că cerealele sunt bune mai mult pentru animale decât pentru oameni.
(...) pentru că atât s-au hibridizat (n.r. cerealele) de au ajuns să inflameze intestinul și întregul corp. Nu mai vorbim de aceeași pâine ca pe vremea bunicilor noștri. Laptele e bun dacă nu e vegetal, acesta face diabet în timp pe lângă multe probleme… Nu e bun nici dacă e lapte pasteurizat, din aceleași motive + că irită intestinul”, susține bărbatul într-o postare din mai 2024.
Folosirea hormonilor pentru creșterea animalelor este interzisă în Uniunea Europeană. Interdicția se aplică tuturor statelor membre, iar România a adoptat legislația europeană încă din 2006. De asemenea, folosirea antibioticelor a fost interzisă de UE pe două planuri: atât ca agent de promovare a creșterii în dimensiuni a animalelor, dar și în scop profilactic. În general, puii pe care-i cumpărăm astăzi din hipermarketuri sunt „umflați” prin alte mijloace: împerechere selectivă, hrană densă caloric și restrângerea spațiului în care trăiesc și se mișcă animalele.
„Eu înțeleg mult mai bine, poate mai bine decât majoritatea doctorilor”
„Am crezut că mă fac bine cu fructe și legume, dar m-am îmbătat cu apă rece. Am apelat după mult timp la medicina alternativă, am aplicat nutriția corectă bazată pe carne, grăsimi, enzime, probiotice și m-am făcut bine”, își continuă bărbatul „povestea de origine” în aceeași postare de pe Facebook.
Gadola prezintă toate semnele a ceea ce socioloaga britanică Stephanie Baker numește „wellness guru”. Când simte că îl avantajează, clujeanul citează studii și folosește jargon medical. Când nu, se prezintă ca un om din afara sistemului care îți dezvăluie și oferă lucruri pe care experții, medicii și societatea vor să le ascundă de tine. De ce le ascund de tine? Ca să-ți vândă medicamente care tratează simptomele, nu cauza.
Alternativa propusă de el este să să te raportezi la experiența lui personală (alt indicator al statutului de wellness guru). Aproape toate sfaturile alimentare pe care le dă pornesc de la povestea lui de origine, pe care o repetă de fiecare dată când i se dă ocazia, inclusiv în podcastul lui Cătălin Măruță (peste 277 de mii de vizionări).
Mesajul este simplu: dacă el s-a „vindecat” de Crohn, alergii și alte afecțiuni prin adoptarea unei diete ketogenice, înseamnă că și tu, urmăritorul/clientul lui fidel, o poți face.
„Eu sunt pacientul zero și în ghilimele, că nu sunt doctor, «doctorul bolilor». Adică eu înțeleg mult mai bine trecând prin toate alea, poate mai bine decât majoritatea doctorilor care au făcut anatomie. Eu le-am văzut, știu cum gândește omul, știu ce dureri are, ce impedimente”, povestește Gadola în interviul luat de Măruță, referindu-se la două „clinici” înființate de el în Cluj-Napoca și București.
Dr. Mihai Niculescu nu exclude posibilitatea ca o persoană cu probleme intestinale să-și îmbunătățească starea de sănătate printr-o dietă keto. Există situații în care reducerea carbohidraților și tranziția către o dietă mai bogată în grăsimi pot ameliora simptomele bolii Crohn, susține expertul. Dar multe cazuri sunt anecdotice și nu au fost adunate „într-un studiu convingător” care să arate că dieta keto este un leac pentru afecțiune.
„Acest rezultat poate apărea prin două mecanisme. Fie este o asociație întâmplătoare, pentru că anumitor oameni Boala Crohn li se ameliorează spontan, din motive pe care nu le cunoaștem, odată cu înaintarea în vârstă. Și este posibil ca între timp oamenii respectivi să fi adoptat o dietă ketogenică și să asocieze schimbarea dietei cu ameliorarea simptomelor.
A doua posibilitate este să existe, într-adevăr, un mecanism care să lege dieta ketogenică de boala Crohn și alte boli inflamatorii de la nivel intestinal. Dar știm foarte puține despre asta și, ca mesaj general către public, nu poți afirma asta cu seninătate”, continuă expertul.
Pericolul creat de mesaje de genul acesta este că ajung inevitabil și la persoane cărora, din diverse motive, o dietă ketogenică nu le priește. Niculescu spune că pentru unii oameni se va dovedi o „dietă viabilă și utilă”- în reducerea inflamației din corp, pentru controlul temporar al greutății sau în prevenirea crizelor de epilepsie la copii, de exemplu. În alte cazuri, însă, ea poate fi dăunătoare, adaugă expertul.
„Există populații care au o dietă ketogenică nativă: populațiile inuite, cele din Siberia sau din Mongolia, care nu mănâncă carbohidrați din surse vegetale și mănâncă numai carne și derivate. Ele s-au adaptat genetic în niște zeci de mii de ani, poate chiar o sută de mii de ani. Deci au un anumit profil genetic pentru asta.
Și nu exclud ca și printre noi să existe persoane cu astfel de variații genetice - pe care nu le cunoaștem, știm doar conceptul de variabilitate genetică în dieta ketogenică. Deci ca nutriționist poți recomanda dieta doar experimental, să vezi dacă produce efectul intenționat. Dacă nu, renunți”, încheie Niculescu.
Afacerile lui Sorin Gadola
Dacă alți nutri-influenceri dau sfaturi de la înălțimea calității de „doctor”, Gadola are studii în „științe economice și finanțe”. Tatăl său, clujeanul Ștefan Gadola, are o avere de peste 30 de milioane de euro, fiind implicat în afaceri din domeniul energetic, imobiliar, dar și sportiv - Gadola Senior este unul dintre acționarii principali ai echipei de fotbal CFR Cluj.
Înainte de a „vinde sănătate”, Sorin Gadola a lucrat 7 ani „pentru firma de instalații electrice a familiei”. În 2015 a fondat festivalul Untold împreună cu Bogdan Buta, cumpărând 51% din acțiuni. În interviul acordat lui Măruță, Gadola spune că Buta a fost cu ideea, iar el cu banii - „împrumutul” / investiția inițială a valorat în jur de 400 de mii de euro (bani despre care presa clujeană speculează că ar fi venit de la tatăl lui).
Cu toate acestea, Sorin și-a vândut acțiunile deținute după doar 2 ani de la înființarea Untold SRL, pentru doar câteva sute de lei. Este o poveste confirmată de Monitorul Oficial și pe care Gadola o spune în fiecare interviu la care a fost invitat vreodată, cu aerul unui mecena generos și modest, care nu se uită la bani.
Măruță: Și la un moment dat ai renunțat la acest lucru.
Gadola: Da, în al doilea an am renunțat.
Măruță: Vânzându-ți cele 51%?
Gadola: Cu vreo 700-800 de lei.
Măruță: Atât?!
Gadola: Da, da. Nu euro, nu.
Măruță: Dar de ce?
Gadola: Pentru că eu am trecut la un moment dat prin probleme foarte mari de sănătate. Și eu aveam șansa să fac așa, apropo de ce face și familia mea, cu fondul nostru de investiții, cu imobiliare (...) Dar am zis că dacă tot am trecut prin probleme mari cu sănătatea - și, mulțumesc lui Dumnezeu, mi le-am rezolvat, mi s-au rezolvat - trebuie să fac altceva.
Transilvania Healing Centre și misteriosul doctor german
Vindecarea problemelor de sănătate a început, spune afaceristul clujean, când a dat de un doctor german care practica o „medicină integrativă de identificare a cauzelor bolilor, nu a simptomelor”. Inițial a fost sceptic, însă disperarea l-a împins să dea înainte. Medicul german i-ar fi identificat problemele cu ajutorul unei aparaturi „bioelectromagnetice”, iar pe baza rezultatelor i-a recomandat remedii naturale și schimbarea dietei.
„Și după două, trei luni, chiar dacă nu prea am respectat (n.r. recomandările medicului), am văzut niște îmbunătățiri și am zis, ok, trebuie să respect mai mult”, povestește Gadola în podcastul lui Măruță. După 2-3 ani de urmat sfaturile neamțului cu mai multă strictețe, a început să se simtă mai sănătos, mai puțin anxios și mai puțin inflamat. Lucru care l-a determinat, susține el, să aducă conceptul de „medicină integrativă” la Cluj.
Măruță: Dar l-ai adus pe medic la Cluj?
Gadola: O perioadă l-am și adus la Cluj.
Așa a apărut brandul Transilvania Healing Centre, sub umbrela căruia funcționează 2 „clinici”, una în Cluj, alta în nordul Bucureștiului. Clinicile au și un „frate” mai mic, centrul de fizioterapie/kinetoterapie Transilvania Recovery Centre. Inițial, fața clinicii din Cluj era medicul german care l-ar fi tratat pe Gadola, Haldor Holesch.
„Clinica Transilvania Healing Centre foloseşte metoda Dr. Holesch, o metodă din sfera medicinei biologice integrative pentru identificarea cauzelor bolii şi tratarea corespunzătoare”, notează cotidianul Adevărul în iulie 2017.
Conform descrierii de pe site-ul medicisifarmacisti.ro, germanul a studiat medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și la Universitatea Ruprecht Karls din Heidelberg. Ulterior, studiile l-ar fi condus în secția de ginecologie a unui spital din India, într-o secție de transplant de măduvă osoasă a spitalului Johns Hopkins din Baltimore (SUA), dar și în sălile de operații ale unui spital din Scoția.
Sunt detalii biografice pe care nu le-am putut verifica până la ora publicării acestui articol. În afara României, găsim mențiuni despre el prin presa austriacă, care acum 9 ani îl prezenta drept viitorul director medical al unui hotel din Austria ce oferea servicii de medicină alternativă.
„Neputându-mi implementa întotdeauna cu succes cunoștințele teoretice în practică și descoperind că unele afirmații referitoare la funcționarea corpului, descrise din punct de vedere biochimic și fizic, nu erau pe deplin adevărate, am cercetat și dezvoltat proceduri biologice holistice, metode eficace care dau rezultate foarte bune. (...) Din 2016 am pus bazele centrului de sănătate și medicină integrativă Transilvania Healing Centre, împreună cu partenerul meu Sorin Gadola, care mi-a fost pacient”, se autodescrie Holesch.
Astăzi, Registrul Medicilor din România îl prezintă pe german ca inactiv și fără drept de practică. Conform informațiilor publice disponibile pe site-ul Colegiului Medicilor Români, doctor Holesch a avut drept de practică în România pentru un singur an, între 3 septembrie 2016 și 2 septembrie 2017, cu specialitatea „medicină de familie”. În 2018, pagina de Facebook a „clinicii” încă-l prezenta pe bărbat ca doctor cu drept de practică.
„Dacă sunteți interesați de o nouă abordare a sănătății și utilizarea unui sistem științific, care poate duce la o vindecare pe termen lung, fără efecte secundare, vă invităm să vă alăturați echipei de specialiști coordonată de Dr. Haldor Holesch”, spune un anunț de angajare postat de Transilvania Healing Centre în iulie 2018.
Între Gadola și tămăduitorul său german apare o ruptură
2018 e și ultimul an în care apar referințe despre el pe pagina oficială a „clinicii”. Portalurile instanțelor de judecată sugerează că între Sorin Gadola și Haldor Holesch ar fi avut loc o schismă. Informațiile oferite de portaluri și Monitorul Oficial sunt zgârcite în privința detaliilor, însă din puținul oferit putem deduce că, în 2019, Sorin Gadola l-a înlăturat pe Holesch din funcția de administrator al clinicii, invocând (în baza legii 31/1990) „interese contrare acelora ale societății.”
Apoi clujeanul l-a dat în judecată pentru a-l forța pe german să radieze din Registrul Comerțului orice mențiune referitoare la sediile sociale ale celorlalte firme aflate pe numele lui (3 la număr), care coincid cu adresa la care clinica din Cluj își desfășoară și astăzi activitatea - str. Andrei Mureşanu, nr. 29. Procesele nu par să fi avut succes, iar cele 3 firme românești controlate de Holesch încă apar, în Registrul Comerțului, cu sediul social la aceeași adresă.
De altfel, clinica nu a funcționat dintotdeauna în cadrul aceleiași entități juridice. Prima firmă, Transilvania Healing Centre SRL, a fost înființată în 2014, de Sorin Gadola și fratele său, Raul Gadola. Potrivit presei locale, investiția inițială s-ar fi ridicat la 450 de mii de euro, bani care includeau „aparatură certificată și know how.”
Haldor Holesch, soția lui și Ștefan Gadola (plan îndepărtat) au sărbătorit împreună lansarea Transilvania Healing Centre. Fotografie via pagina de Facebook a clinicii
Primii administratori ai societății au fost Sorin și Nagy Leonica, o doamnă care a fost prezentată de „clinică” drept „doctor”, dar pe care n-am putut s-o găsim în evidențele Colegiului Medicilor. Potrivit descrierii de pe platforma romedic, femeia a început să studieze metoda lui Holesch în 2014, iar după un training efectuat la Viena, a devenit și ea practicantă.
„Practicianul de medicină complementară/ alternativă care nu este medic, medic dentist sau, după caz, farmacist nu poate exercita anumite activităţi şi practici medicale stabilite de Ministerul Sănătăţii Publice şi Colegiul Medicilor din România şi nu poate folosi titlurile de doctor, medic, medic dentist sau, după caz, farmacist”, se arată în legea 118/2007.
Numele lui Holesch apare în istoricul companiei abia din 2016. Odată cu revocarea lui din funcția de administrator, firma Transilvania Healing Centre SRL devine treptat inactivă, iar în aprilie 2024 este declanșată procedura de insolvență la cererea creditorului Neocrest Business SRL - firmă de „consultanță pentru afaceri și management” controlată de familia Gadola.
Vasile Feldrihan, Sorin Gadola și Diana Gadola parlamentează despre NASA și aselenizare. Captură foto via Facebook
Asta nu înseamnă că Transilvania Healing Centre a murit - astăzi, clinicile din Cluj și București funcționează sub umbrela firmei Biointegrativ SRL, înființată în 2021 de Sorin Gadola și soția lui, în timp ce Holesch a fost înlocuit ca administrator/asociat de un medic român, alergologul clujean Vasile Feldrihan. La un moment dat, Feldrihan a fost asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, potrivit profilului de Google Scholar.
Biointegrativ funcționează în baza aceluiași cod CAEN ca prima firmă, 8622, adică desfășoară activități de „asistență medicală specializată”. Potrivit unui ordin de ministru din 2009, societățile care oferă astfel de servicii trebuie să fie autorizate sanitar de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Până la ora publicării acestui articol, DSP București și DSP Cluj nu au răspuns solicitărilor în care ceream să ne spună dacă Transilvania Healing Centre a primit autorizația de a desfășura activități de asistență medicală specializată.
Câți bani a făcut, în ultimii 3 ani, compania care a preluat frâiele Transilvania Healing Centre. Captură foto via listafirme.ro
În schimb, șeful Ordinului Practicienilor de Medicină Complementară/Alternativă, Lionel Zosmer, declară pentru PressOne că cele două „clinici” sunt avizate să ofere servicii de medicină complementară/alternativă.
„L-au dat pe domnul doctor afară din clădire”
Între timp, Haldor Holesch s-a mutat înapoi în Germania, unde practică medicina de familie și naturistă în orașul Neu-Ulm. PressOne a contactat cabinetul și a răspuns soția lui, Noemi Holesch. „A fost o chestie foarte urâtă, foarte nasoală pentru el”, mărturisește femeia când aude numele lui Gadola. Cândva, soții Holesch erau principalii promotori publici ai afacerii, organizând evenimente și tururi ale clinicii din Cluj pentru Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord.
Nu toți clienții lui Holesch sunt mulțumiți de serviciile oferite de medic. Captură foto via sanego.de, traducere automată generată de Google
„Cu domnul Gadola și clinica respectivă nu mai avem de-a face de 5 ani. L-au dat pe domnul doctor afară din clădire. Nu știm ce fac, aparatele au rămas la el (n.r. la Gadola), nu știu dacă lucrează cu un medic sau nu. Dar medicul respectiv nu a fost introdus sau învățat de domnul doctor (n.r. Holesch) - căruia îi aparține, de fapt, toată știința, să zic așa.
Și a fost o chestie foarte urâtă, foarte stresantă. Cred că Gadola a fost tot timpul cu droguri și nici nu știu dacă știe ce a făcut, habar n-am. Dar trebuie să știe, că a venit cu avocați, cu... Doamne ferește!”, încheie Noemi Holesch, cu promisiunea că îl va întreba pe soțul ei dacă dorește să discute cu PressOne. Până la ora publicării acestui articol, Holesch n-a revenit cu un punct de vedere.
Când vorbește despre droguri, soția doctorului german se referă la un dosar DIICOT în care au fost implicați Sorin Gadola și un fost administrator Untold, Morariu Mircea Ionuț.
Cândva, Gadola (rândul 2, dreapta) și Holesch (primul rând, stânga) organizau teambuilding-uri la una dintre pensiunile deținute de afaceristul clujean. Fotografie via pagina de Facebook a clinicii
„În perioada primăvara anului 2015 - luna februarie 2018, Morariu Mircea Ionuț i-a vândut droguri de risc – canabis – lui Gadola Sorin, cu preţul de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitențe, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică din Viena)”, se arată în rechizitoriu, citat de publicația clujust.ro.
Conform aceluiași rechizitoriu, drogurile ar fi fost consumate într-una dintre pensiunile deținute de Sorin Gadola în județul Maramureș, Pământul verde. În cele din urmă, clujeanul s-a ales doar cu o amendă penală în valoare de 12 mii de lei, potrivit cotidianului Adevărul.
Până la ora publicării acestui articol, Sorin Gadola n-a răspuns solicitării PressOne pentru un interviu. Am dat doar de contabila clinicii, care ne-a spus că va transmite mai departe numărul reporterului PressOne, dar Sorin Gadola n-a revenit niciodată cu un punct de vedere.
În episodul următor, PressOne va arăta că Sorin Gadola își diagnostichează, respectiv tratează pacienții cu aparate create de un scientolog german și ale căror eficacitate nu a fost dovedită vreodată.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this