Workshop de educație financiară pentru mame vulnerabile. FOTO Facebook Asociația Dream Project România

Raiffeisen Comunități. A început înscrierea pentru concursul de granturi pentru proiecte de educație non-formală (P)

Un viitor mai bun.

Asta și-a propus Raiffeisen Comunități să creeze în urmă cu 12 ani, atunci când a luat startul. Programul e menit să sprijine proiectele centrate pe probleme reale din societate și care propun modalități de învățare flexibilă, care îi ajută pe beneficiari să deprindă noi abilități și aptitudini și să fie pregătiți pentru o piață a muncii reală, dar de multe ori greoaie.

Inițiativa vine în sprijinul organizațiilor la început de drum, de foarte multe ori cu puține resurse financiare, dintr-o dorință de a cunoaște nevoile reale ale comunităților din țară și de a găsi soluții pentru problemele lor.

Concursul de granturi Raiffeisen Comunități este primul program de acest fel lansat de o bancă în România, iar pe PressOne ați putut citi anul trecut poveștile câtorva dintre proiectele câștigătoare. 

  • Programul „Împreună pentru o viață mai bună”, dezvoltat de Asociația Dream Project, încearcă să sprijine părinții tineri, cu vârste între 17 și 30 de ani, să-și dezvolte abilitățile necesare integrării sociale și găsirii unui loc de muncă. 

Pentru noi, cel mai mare compliment este când aflăm de la alte persoane că cineva la o școală folosește platforma noastră, că profesorii știu de afostodata.net. Ăsta e un semn că facem ce trebuie. Dacă oamenii încep din gură-n gură să dea mai departe, ăsta e cel mai mare câștig”, spunea anul trecut pentru PressOne Măriuca Mihăilescu, fondator afostodata.net, cea mai mare platformă educațională din România în limba semnelor, și câștigător al unui grant Raiffeisen pe 2021. 

Fără finanțare, astfel de proiecte nu devin decât mult prea rar realitate. 

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios
Mesaje primite de la elevii care au interacționat cu podcasturile EDUboost, unul dintre câștigătorii concursului de granturi Raiffeisen Comunități în 2021. FOTO: Facebook „A fost odată”

Astfel, pe 30 iunie 2022 au început înscrierile de anul acesta pentru granturile nerambursabile în valoare totală de 500.000 lei, pentru 10 proiecte de educație non-formală pentru organizații non-guvernamentale și instituții publice de învățământ. 

În cei 11 ani de desfășurare, Raiffeisen Bank a finanțat peste 151 de proiecte comunitare, cu suma de 1,1 milioane de euro. Asta se traduce în zeci de mii de elevi, studenți și adulți care au beneficiat de oportunitățile de învățare și au acumulat cunoștințe din zona de educație financiară, educație antreprenorială, educație profesională și educație civică. 

Workshop de educație financiară pentru mame vulnerabile, organizat de Asociația Dream Project, unul dintre câștigătorii concursului de granturi Raiffeisen Comunități în 2021. FOTO Facebook Asociația Dream Project România

Au ales să sprijine educația nonformală din nevoia de a completa curricula din România cu realitatea contemporană, cu informații actuale și o educație pe măsura cerințelor actuale. O zonă slab abordată de sistemul educațional românesc, dar care devine din ce în ce mai necesară în societatea de azi.

Programul Raiffeisen Comunități își propune să ducă la îmbunătățirea educației în România. Suntem încrezători și căpătăm tot mai multă speranță și încredere cu fiecare proect propus de școli și ONG-uri. Chiar dacă progresul este lent, el există. Și va continua atât timp cât noi, toți cei implicați, continuăm să facem eforturi și să ajutăm sistemul educațional din România să ajungă acolo unde ni l-am dori”, ne-a spus Ana Nilă, Specialist Senior Sustenabilitate la Raiffeisen Bank și gardian de 4 ani al concursului de granturi Raiffeisen Comunități.

Și progresul nu întârzie să apară. De la an la an apar proiecte tot mai bune, cu potențial mare de a avea un impact asupra societății. 

Proiectele câștigătoare sunt alese în două etape de jurizare: în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialiști în proiecte comunitare și de angajați Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finaliști își susțin ideile în fața unei comisii independente de jurizare, formată din experți în programe educaționale, care va alege, în final, cele 10 proiecte care vor fi finanțate cu până la 50.000 lei fiecare.

Jocuri de grup în tabăra educațională împotriva bullyingului, organizată de fundația ELOC, unul dintre câștigătorii concursului de granturi Raiffeisen Comunități în 2021. Foto: Fundația ELOC

Mecanismul de alegere al câștigătorilor e unul complex, tocmai pentru a fi alese proiectele cele mai bune și cu un real potențial de a da rezultate de impact. Dar munca nu se termină odată cu încetarea finanțării: concursul de granturi Raiffeisen Comunități oferă și un program de mentorat pentru câștigători, prin care ajută organizațiile să își desfășoare activitatea mai bine și să continue pe termen lung, chiar și după ce se încheie colaborarea. 

Ce ne propunem este să finanțăm proiecte care să creeze rezultate cu un impact real, sustenabile, care să poată continua și dincolo de finanțarea Raiffeisen Bank. Urmărim ca organizațiile din program să găsească noi surse de finanțare, să își crească și capacitatea de implementare de proiecte și de atragere de parteneri noi”, încheie  Ana Nilă.


Înscrierile pentru granturi se pot face până pe 25 iulie pentru organizații non-guvernamentale și instituții publice de învățământ pe platforma: granturi.raiffeisencomunitati.ro.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...