Mandžukić a înscris golul victoriei în prelungiri. Sursa foto: Fifa.com
12/07/2018
Jurnal de mondial (22): fotbalul nu se întoarce acasă
1. Anglia trebuia să închidă meciul în prima repriză.
Englezii au început partida perfect și au jucat ca o mașinărie bine unsă în primele 45 de minute, dar n-au reușit să marcheze al doilea gol. Harry Kane și Jesse Lingard au ratat două ocazii pe care le vor avea în minte pentru restul vieții.
2. Nimic nu te pregătește pentru presiunea unei semifinale de Cupă Mondială.
Înaintea partidei, Gary Neville lăuda această generație a Angliei pentru faptul că nu se retrage atunci când conduce şi nu se panichează la greu, dar englezilor li s-au muiat picioarele și au pierdut controlul meciului după pauză.
Deși au apelat la un psiholog pentru a învăța să-și înfrunte frica de eșec, fotbaliștii lui Southgate s-au sufocat și i-au lăsat pe croați să reintre în meci.
Brutally succinct quote from Šime Vrsaljko "The all-round perception was that this is a new-look England who have changed their ways of punting long balls upfield but when we pressed them it turned out that they haven't. "
— Simon Evans (@sgevans) July 11, 2018
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
3. Nu căutați explicații pentru succesul Croației.
Întrebarea pe care și-o pune toată lumea este: cum reușește o țară de 4 milioane de locuitori să producă atâția jucători de calitate și să se califice în finala Cupei Mondiale? Răspunsul nu e ușor de găsit.
Croații nu investesc în infrastructură și nu au o strategie bine pusă la punct, ci se bazează mai degrabă pe improvizație și pe spiritul lor de luptă. Pentru al treilea meci la rând, croații au revenit după ce au fost conduși.
Jurnal de mondial (15): Messi beaucoup!
Dintr-un pitic condamnat, Messi a ajuns un uriaş generos.
Jurnal de mondial (9): unde e Messi?!
Am văzut agresivitate şi am văzut talentul unor executanţi veniţi parcă de nicăieri.
4. Croația are cea mai bună linie de mijloc de la acest turneu.
La fel ca în partida cu Rusia, lui Modrić i-a luat o repriză să se încălzească, dar după pauză a dominat mijlocul terenului împreună cu Rakitić.
Într-un editorial publicat în The Guardian, fostul internaţional argentinian Jorge Valdano l-a elogiat pe Luka Modrić: „Când are mingea la picioare, jocul curge de parcă fotbalul ar fi cel mai ușor lucru din lume”.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
La o Cupă Mondială, unde spațiile dispar și toți jucătorii par că se grăbesc − scrie Valdano −, Modrić ne arată că spațiul și timpul încă există și că nu era nevoie decât de cineva care să aibă talentul de a le găsi, cineva care știe să JOACE FOTBAL, cu litere mari.
When he was 6, his grandfather was shot dead.
His family became refugees, in a warzone.
He grew up to the sound of grenades exploding
Coaches said he was too weak and too shy to play football
Today, Luka Modric just led Croatia its first ever #WorldCup final.
Tears of joy! pic.twitter.com/QdcHZUbb2W
— Football Factly (@FootballFactly) July 11, 2018
5. Franța are toate argumentele să câștige finala.
Dacă adunăm minutele de prelungire, Croația a jucat un meci în plus față de Franța și este greu de crezut că se va putea recupera până duminică.
Pe hârtie, Franța este mare favorită, dar la fel era și împotriva Portugaliei, care l-a mai şi pierdut pe Ronaldo la începutul finalei europene de acum doi ani.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this