Mbappé, fericit, Modrić, prăbuşit, la finalul finalei. Sursa foto: Fifa.com

Jurnal de mondial (24): strângerea de inimă

Dacă titlul mondial s-ar acorda prin votul telespectatorilor, probabil că nu Franţa ar fi acum campioană a lumii.

Acest turneu se încheie cu o strângere de inimă, cu sentimentul că, undeva, am pierdut ceva, că s-a petrecut o nedreptate faţă de spiritul acestui sport.

Da, Franţa a fost puternică şi disciplinată, are antrenor lucid şi personalităţi în toate compartimentele − ceea ce o condiţie pentru a câştiga Cupa Mondială. N-a dat impresia că s-ar clătina în niciunul dintre meciurile din Rusia, dar ne-a rămas datoare la capitolul „frumuseţe”.

În finală, francezii au înscris primele două goluri din nimic, fără să aibă nici o ocazie, iar pe celelalte două, care au lovit decisiv, pentru că adversarii lor păreau că-şi rezervă atacului ultimele broboane de energie.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României. Vrei să ne ajuți?

Susține PressOne

Parcă nici un campionat mondial din ultimii 40 de ani nu s-a încheiat atât de sec şi de frustrant.

Nici măcar în 1982, când Brazilia, deşi avea cea mai spectaculoasă echipă din istorie, n-a triumfat. Atunci, explozia Italiei lui Bearzot din fazele superioare a justificat deznodământul şi a mai îndulcit amarul eliminării lui Sócrates, Falcão şi Zico.

Acum însă, la sfârşitul acestui Mondial bizar, care va rămâne în istorie marcat de intervenţia în premieră a tehnologiei asupra unor faze deja decise, să spunem că, pentru cei ce se uită la fotbal fiindcă e imprevizibil şi totodată simplu, pentru cei care au tot aşteptat un meci mare şi câteva emoţii de ţinut minte, pentru copiii care am fost şi copiii care sunt, Croaţia este campioana mondială a inimii.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...